Kehityskilpailu

Välillä tuntuu, että äitiyttä mittaillaan vauvojen kehitysten mukaan. Vauva oppii uuden taidon ja rynnätään nettiin kinaamaan kenen vauva oppi ensin. Tarkistetaan oppaista missä iässä mikäkin taito kuuluisi oppia ja podetaan huonoa omatuntoa, jos ollaan kehityksestä jäljessä. 

Tekis mieli huutaa, että hei relatkaa ny. Ne vauvat kun kehittyy eri tahtia. 

Kaikki alko, kun tyyppi neljän päivän ikäsenä nosteli päätään pelottavan korkeelle. Mä olin kauhuissani asiasta ja mut lytättiin pröystäilijäksi, koska kyselin asiasta facebookissa. Yhtäkään kanssa ihmettelijää ei ilmaantunu paikalle. 
”Normaalia, normaalia – meidänki Pera nosteli jo kato kohdussa.”

Sitten alko jo jänskättää oppiiko se koskaan tukemaan niskaansa. Kolme kuukautta niskan tukemista alko tuntuun ikuisuudelta. 
”Ai, meidän kullannuppu on kannatellu jo viikon ikäisestä asti.” Oli vastaus mun pohdintoihin.

Tuli kuvioihin sosemaistelut. Eksyin blogiin, missä kuulutettiin hyvää mutsiutta, kun vauva avasi alusta asti lusikalle suuta ja söi hyvällä ruokahalulla, vaikka sose oli niiin kokkareistakin. Ja ikää hei vaan se 3 kuukautta
Mitä ihmettä? Eikö tää oo vaan semmonen juttu, mikä opetellaan? Oon oikein tyytyväinen, että toi tyyppi oppii pikku hiljaa. Enkä mä tunne huonoa mutsiutta, kun ne porkkanat ei ekalla kerralla maistuneetkaan.

Sitten opittiin kääntymään. Kyljeltä toiselle ja selältä mahalleen. Mun puheita kyseenalaistettiin, koska hei toi mahalleen kääntyminen kuuluu oppia vasta viiden kuukauden iässä. Ai? No pitäiskö mun sitten kieltää se kääntyily?

Eilen alettiin punnertaa istumaan. Köllöteltiin sohvalla ja tyyppi päätti, että ei maata. Nyt istutaan. Ja siinä se sitten heilu, istuma-asennossa mun sylissä. 
Tunnenko itseni paremmaksi äidiksi? En. Hirveen ylpee oon tyypin oppimishalusta ja siitä, että se ylipäätään kehittyy, mutta enhän mä niitä itseeni liitä.

Tän tekstin alkuperäinen tarkotus oli kysellä, että pitäiskö mun nyt alkaa ”istuttaan” tota beibiä, kun se sitä näyttäis haluavan? Onkohan siitä selälle jotain haittaa? Ja sit aloinkin jo ennustaan montako ”Mekin opittiin toi jo sen ja sen ikäsenä!”  –kommenttia tulee ja päätin muokata tekstiä.

Kommentit (21)
 1. phocahispida Tirsk, tottakai täytyy! 

  Iida Eveliina Joo, päätin kans olla ahdistumatta, mut kuinkas sitten kävikään taas. Tai no, varovaisestihan mä tässä kyselin (enkä siinä tutussa AUTTAKEE, MITÄ MÄ TEEN -muodossa, hihi :D) eli jes, melkein onnistuttu. 
  Ollaan nyt sitten siihen jo alotettuun tapaan jatkettu istuttamista ja kaiken maailman kiikkuuleikkejä, mistä tyyppi nauttii kovasti. Neuvolasta kyselen perjantaina lisää 🙂 

  Joo, tutulta kuulostaa. Oon kauheen kiinnostunu missä iässä kenenkin lapsi on jonkun taidon oppinu, mut osa kavereista tuntuu käsittävän mun kyselyt ihan väärin, eli just sillä että kilpailisin asiasta.

  Hah, ai vitsi toi sosejuttu 😀

  mamma m Apua, niinpä! Ai kauhee 😀

  Liv Yhdyn täysin tohon sun kivaan ja rentoon vertailuun, mistä jo kirjotinkin tän kommentin alussa. Hihi, joo aikamoinen ikäero 😀 

 2. Toi Iida Emilian mainitsema vertailu tollaisella ikäerolla on musta kaikista järjettömintä. 😀 Siis oikeasti, musta on ollut ihan kiva välillä vertailla meidän tytärtä ikäisiinsä, ihan niin että pidetään mielessä että ne on kaikki tosiaan erilaisia, mut on välillä kiva vähän kattoa mitä muut saman ikäiset osaa ja mitä ei.  Sellasta hyvän tahtoista vertailua, ei mitään kilpailua. 

  MUTTA. Mulla on kaveri, jonka lapsi on neljä kuukautta mun tytärtä nuorempi, ja tämä kaveri vaivautuu aina vertailemaan tytärtäni ja omaa lastaan. Siis neljän kuukauden ikäerolla! Sehän on ihan sairaan pitkä aika ja iso ero tän ikäisenä (muutama kk vajaa 2). Ihan sama kuin vertailis vasta syntynyttä ja kuukauden ikäistä: ”mun kuukauden ikäinen näkeekin pidemmälle kun sun!”
  Enihau tämä ystävä jaksaa joka kerta ottaa nokkiinsa siitä, ettei heidän lapsi nyt puhukaan vielä yhtä paljon kuin mun tytär, tai kun heidän lapsi ei vielä kävellyt ymymym. Aivan naurettavaa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *