Korin ohjeet – vaihe vaiheelta
Vihdoinkin! Kiitos muistuttamisista – sain vihdoinkin itteeni niskasta kiinni ja tässä ne nyt tulee. Jaiks, 34 kuvaa – kaikki täytyy tottakai pienentää Paintilla.
Koska ”3.krs: Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa. 4.krs: virkkaa joka toiseen silmukkaan 1 kiinteä silmukka ja joka toiseen 2 ks. 5.krs: välikerros ilman lisäyksiä 6.krs: kaksi kiinteää silmukka joka kolmanteen ja yksi muihin.” on mulle täysin utopia -tekstiä, teen ohjeen omalla kielellä. Saatan käyttää sanaa silmukka, minkä tajusin tarkoittavan jotain.
Työvälineinä mattokangas (vai naru? lanka? kude?) ja 9mm-10mm puikko (koukku?) – blaah tulipas tästä jo nyt vaikeeta. No enivei, mulla on tässä melko ohut kangas ja 10mm puikko tai siis mikä lie.
1. Tehdään yksi tämmöinen. Mun heppatytön pää huutaa, että vetosolmu.
2. Se pidempi naru sormien väliin näin.
3. Ja naru kiepautetaan aina ensin puikkoon näin. Sitten se vedetään ton ”vetosolmun” läpi.
4. Katsos näin. Noi mun kynnet muuten oli paljon paremmassa kunnossa niissä ohjeissa, mitkä tein synnytyspäivänä. Oikein manikyyri ja kaikki, snif.
5. Siinä nyt on se valmis silmukka.
6. Niitä tehdään 5-7. Tein tähän seitsemän.
7. Puikko pysyy edelleen samassa silmukassa, mutta samalla pistetään läpi tuolta ihan ensimmäisestä silmukasta ja HUOM ”kerän” ulommainen reuna (naru) tulee tohon koukkuun. Olisin voinu vähän paremman kuvan ottaa tähän.
8. Sitten kun ne molemmat lenksut on siinä puikossa, niin sormien välissä oleva naru taas puikon päälle.
9. Ja vedetään molempien lenksujen läpi.
10. Kas näin ja vähän kiristetään.
11. Pistetään puikko täysin samasta reiästä läpi.
12. Näin.
13. Ja taas lanka päälle + vedetään noiden kahden lenksun läpi.
14. Volá! Näin tehtiin tuplasilmukka. Teen tätä pohjaa aina niin, että joka toinen on tuplasilmukka (puikko kaks kertaa samasta kolosta) ja joka toinen on yks silmukka (puikko yhden kerran/kolo läpi).
15. Koska viime kuvassa oli tupla, nyt tulee yks silmukka. Eli taas seuraava, ulommainen tohon puikkoon.
16. Nääin ja kuka arvaa jo seuraavan vaiheen..? No lanka sormien välistä tietenkin puikkoon ja vedetään lenksujen läpi. Sitten taas seuraava tupla, sitä seuraava yks silmukka ja niin edelleen.
17. Pikku hiljaa se alkaa näyttää tämmöseltä tötteröltä.
Tähän väliin vähän vinkkejä; Venyttämällä tätä taideteosta eli nostamalla tötterön näköistä pohjaa ylöspäin näkee paremmin mihin koloon puikon seuraavaksi tunkee. Toisena vinkkinä, jos kärsit samanlaisesta äitiyden syövyttämästä päästä ja unohdat, teitkö viimeksi yhden vai tuplasilmukan, tee varmuuden vuoksi tupla. Liian monta tuplasilmukkaa ei haittaa, koska jotkut tekee pohjaan pelkkää tuplasilmukkaa, mutta mun mielestä sillä tekniikalla tulee äkkiä liian tönkkö kori. Meinasin muuten monta kertaa tehdä triplasilmukankin..
18. Näillä tienoilla aloin tekemään reunoja. Isompaa koria tehdessä tietenkin jatketaan tähän astisella 1 tupla/1 yksittäinen silmukka -tekniikalla niin kauan, kun pohja on omaan silmään sopivan kokoinen.
Reunaa aletaan tekemään niin, että jätetään ne tuplasilmukat kokonaan pois ja tehdään vaan yhtä silmukkaa.
19. Mun minikorin reunat oli tässä vaiheessa tämmöset ja päätin, että nyt riittää. Huomaa kuinka epätasaset reunat suhteessa toisiinsa ovat. Siitä syystä tehdäät seuraavat vaiheet.
20. Puikko kolosta ja lanka mukaan. Mutta! Eipäs otetakaan näille kahdelle, puikossa olevalle lenksulle uutta lankaa, niinkun oikeeta silmukkaa tehdessä, vaan toi kuvassa kolosta tuleva silmukka vedetää puikossa lepäävästä lenksusta läpi.
Kas näin.
21. Ja tässä vielä piilosilmukka valmiina. Piilosilmukoita tehdään niin monta, kuin haluaa, mutta jonkun näköinen minimi vois olla 7 kpl. Tein tähän muistaakseni kymmenen.
22. Puikko pois.
23. Kori lankakerästä irti saksilla. Jätetään kuitenkin jonkun verran lankaa mukaan, että pystyy päättelemään.
24. Päätellään jemmaamalla lankaa sieltä sun täältä ja solmitaan johonkin huomaamattomasti.
25. Valmiin korin tykkään aina kääntää. Tässä se nyt sitten on käännettynä.
Ja vielä sivulta.
Jos ensimmäistä tekee, kannattaa tehdä tosi löysää. Tää, minkä nyt tein oli tosi-tosi löysä, että kuvista sais edes jotain selvää. Lanka vaikuttaa paljon. Mulla on muutama tosi kivan värinen rulla vaatehuoneessa, mutta niiden kangas on niin paksua ja venymätöntä, ettei niistä saa tehtyä mitään. Ja näitä harjotellessa usein syytin itseäni, vaikka todellisuudessa se oli sen narun vika.
Kannattaa valita rulla, minkä kangas on suht venyvää, mutta ei mitään benjiköyttä kuitenkaan.
Kaikki on ostettu Jätti-rätistä.
Niitähän nyt tietenkin voi sitten koristella ihan miten vaan. Voi tehdä kaksvärisen korin, voi taiteilla valmiiseen rusetin ja reunan voi taittaa. Ihan mitä vaan keksii.
Alla inspiraatioks kuvia muista mun tekemistä koreista, mitä tästä huushollista löytyy.