Lämmintä päälle

Puolivahingossa

Pikkutyyppi on ollu pari päivää kipeenä. Nuhaa ja öisiä rohinoita vaan, mutta inhottavalta tuntuu silti. En yhtään tiedä mistä moinen räkätauti on tullu, mutta veikkaisin liittyvän tän asunnon kylmyyteen, kun lattialla oleskelua lisättiin ja siellähän kylmintä on.
Patterit laitettiin täysille, tyttö otettiin takas sohvalle - lampaantaljan päälle, pikkuniistäjä on käytössä ja nyt vaan odotellaan, että vähän paranis. 
Toivottavasti pian. 

Tulevia ulkoiluja ajatellen inspiroiduin tekeen kaulahuivia. Tolle vieressä makoilevalle tietenkin. 


Ottaen huomioon ne mun kädentaidot, oon aika ylpeä kuinka pitkällä oon tän kanssa jo.
Metsästin vinkkejä Lähiömutsilta ja pitkin poikin nettiä, mutta enhän mä mistään mitään ymmärtäny. Tai ymmärsin, mutta en vaan handlannu.
En ensinnäkään tienny onko tää nyt sitä kutomista vai virkkaamista. Kutomista kai?

Lopulta soitin sille kaverille, joka mulle ne koritkin opetti tekeen ja se näytti kädestä pitäen tänkin homman. Lopulta uskaltauduin tekeen jopa kaks värisen ja yritän ehkä kaiken kukkuraks punoa tästä tuubimallisen. Saa nähdä. Ihanan pehmeä ja varmasti lämmin tästä ainakin tulee!

Ostin mä eilen itsellenikin. Meinaan söpöt villasukkasäärystimet (näitä tuskin ikinä oppisin tekeen ite)

ja ihan sairaan lämpimän villatakin! Tuun paineleen tää niskassa koko talven. Kotona. Koska pihalla on liian kylmä silti. 

Sukat on muuten ruskeet, valo vaan hämää. Ja mies röhnötti pitkään sängyssä, niin petaaminen jäi tänään tekemättä..

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Onko H&M:n villatakki? Jos on, ni oon samainen päällä kulkenut taukoamatta muutaman viikon. :D

iity-
Puolivahingossa

On joo! :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kutomista on toi ainakin joo...(kutominen yleensä kahella tai enemmillä puikoilla ja virkkaaminen tietääkseni vaan yhellä koukulla...:P) ja villasukat on loppujen lopuks tosi helppo neuloa kun vaan opettelee sen kantapään...;P en mäkään ennen ois niitä osannu hurjimmissa unelmissakaan tehä mut äiti opetti ja nyt oon koukussa! ;) oon jopa opetellu neulomaan kuviota varteen ;P

MirvaK

Mä rakastan kutomista (eli työvälineenä puikot). Virkkaaminen ei ole niinkään mun juttu (yksi koukku työvälineenä). Kutomista (tai jotkut sanovat myös neulomista) voi tehdä samalla kun telkkaria katselee. Sormet syyhyävät niin kovasti tekemään, mutta mitä? Tai joo, voisihan sitä tehdä vauvalle neuleen, mutta ehkä jotain nopeampaa. Mies on tilannut pipon, kaulaliinan ja hai-villasukat (ja miten sellaiset tehdään???), keskimmäinen lapsi tekee lähes päivittäin tilauksia, mutta kaikki eivät ole toteuttamiskelpoisia. Ehkä sitä voisi joskus tehdä jotain itsellekin. Pipoja on kiva tehdä. Tässä muutama toive toteutettuna ja tässä  tekeleitä vuosien varrelta. Voi kun voisi vain röhnöttää sohvalla ja kutoa. Ja tietenkin takkatuli roihuaisi (jos takan omistaisi).

Ja paranemista teidän pienelle!

Anna Blue Eyes

Tekstiilinörtti asialla: Ei oo kutomista, eikä virkkaamista. Se on neulomista :) Kyllähän sitä kutomiseksi monesti kutsutaan, mutta jos nyt nipotetaan, niin kangaspuilla kudotaan ja puikoilla neulotaan ;) Ihanan värinen neulos tulossa!

iity-
Puolivahingossa

Kiitoksia selvennyksestä! :) 
Ai kauhee, kun täällä on kutomisen (tai siis neulomisen) ammattilaisia ja mä ummikkona vieläpä kuvaan näitä tekeleitä tänne :'D  

MirvaK

Mutta eikö neulomista ole myös kun neulalla tehdään? Vai meneekö se jo kirjonnaksi? Meinasin tuon kutomisen -> kangaspuut mainita, mutta menkööt.

iity: Ihania nuo sinun tekeleesi. Ja kun vauhtiin pääsee, niin kohta sä teet vaikka mitä. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jossain on ollut siitä ennenkin puhetta, kun on mietitty onko se kutomista vai neulomista, että on aika paljon murrealueesta kiinni miksi sitä kutsutaan. Esim. Pohjanmaalla puhutaan kutomisesta ja puikot ovat kutimet.

tipu (Ei varmistettu)

Ihanat villasukat! Mistä noin pitkävartisia saa?

iity-
Puolivahingossa

Cubukselta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

MirvaK: kun suhaat neulalla, se on ompelemista, harsimista tai kirjontaa, riippuen siitä mitä teet (ommella voi siis muullakin kuin ompelukoneella ;)). Virallisesti siis puikoilla neulotaan, kangasta kudotaan ja virkkuukoukulla (sillä yhdellä) virkataan. Neulepuikkojen heiluttelun kutsuminen kutomiseksi on murteellinen ilmaus, ja periaatteessa siis "väärin" sanottu :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.