Miksi äitiyttäni ei arvosteta?

Neljän kuukauden päästä lakkaan saamasta vanhempainrahaa. Se on se ajankohta, kun pitäisi alkaa pukemaan ipanaa aamuisin seitsemältä ja viedä vieraalle ihmiselle hoivaan. 

Mutta kun mää en haluis. 

rscn0591muok.jpg

Mä tahtoisin kasvattaa lapseni ihan itse. Opettaa sille oikeita arvoja ja makoilla söpösti sängyllä päikkäreitten jälkeen. Ihan vähän kauemmin, ku yheksän kuukautta. Jooko?

Kotiäitiys jakaa mielipiteitä rajusti. Toisen mielestä äitiys ei ole työ, eikä siitä kuulu saada rahaa. Toisen mielestä lapsen kasvattaminen on kunnioitettavaa ja jopa suotavaa, kun taas joidenkin mielestä kotiäideistä tulee yhteiskunnan elättejä – pohjasakkaa, siinä missä elämäntapatyöttömätkin.

On ristiriitaista haukkua huonostikäyttäytyvien kersojen mutseja ruokakaupassa ja samalla huudella kuinka kaikkien pitäisi tehdä oikeita töitä.
Tai edes niitä pätkätöitä, mistä kovasti puhutaan, mutta mitkä tuntuu olevan jossain ison kiven alla. 

dscn0562muok.jpg

Suunnittelin pitkän aikaa olevani kotona ainakin siihen asti, että tyyppi alkaisi puhumaan. Oppisi kertomaan jos jotain pahaa olisi sattunut ja sanomaan, että hei nyt mulla on ikävä mutsia. 

Harmi vaan, että meidän varat ei riitä siihen ja joudun ensimmäistä kertaa asettamaan rahan lapseni (ja varmasti itsenikin) edelle.

Mun mielestä on huutava vääryys, että työttömän Kelaetuudet on paljonkin suuremmat, kuin se älyttömän pieni kotihoidontuki.
Ehkä hölmöintä kuitenkin on, että sitäkin ne meidän suuret herrat yrittää leikkauttaa.

Tuntuu, ettei kotiäitiyteen anneta edes mahdollisuutta.

dscn0561muok.jpg

Voihan se olla, että neljässä kuukaudessa ehdin kyllästymään kotona oleiluun täysin ja tyyppi kasvaa silmissä oikeaksi isoksi vauvaksi. 
Ettei harmittaisikaan niin paljon viedä sitä toisten hoidettavaksi. 

Kommentit (42)
 1. Vierailija 1.3.2013 17:15
  Aikamoinen ero kahden maan välillä. 
  Niinpä, sekin on vaan hyvä muistaa että aika usein kotiäiti tai -isä palaa töihin maksamaan niitä veroja. Ja on maksanut ennen kotiutumista.
  Mun mielestä on aivan eri asia kasvattaa ”uusia tulevia veronmaksajia” kuin olla elämäntapatyötön, minkä muuten myös mahdollistaa veronmaksajat.

  Vierailija 1.3.2013 17:44
  Kiitos oikein kovasti! 🙂

  Kippuralla
  Kuten täällä moni onkin jo maininnut, niin taitaa asunnon koosta ja kunnosta toki riippuen pyöriä aika samoissa summissa lyhennykset/vastikkeet ja korkeat vuokrat. En oikein osaa ottaa kantaa tähän sen enempää, mutta omat suunnitelmat menee juurikin niin, että 3-5 vuoden päästä tähtäimessä oma koti, kun on ammatti ja työ hankittu 🙂

  Vierailija 2.3.2013 09:20
  Kiitos paljon! 🙂

  Ja toivottavasti teilläkin sujuu jo paremmin sairastelujen ym. kannalta.

  Piparminttu
  Hui! Tsempit sinne, toivottavasti kaikki menee hyvin 🙂

  Vierailija  6.3.2013 11:55
  Kiitos selvennyksestä 🙂 Tosin, nyt ihmettelen entistä enemmän miks ei täällä Turussa sitä tosiaan makseta.. 😮

 2. Kuntalisähän siis liittyy asumiskustannuksiin ja varmaan myös osittain päivähoitopaikkojen riittävyyteen eli haluaako ko. kunta tukea kotihoitoa, jotta päiväkodit eivät olisi niin tukossa. En kyllä ymmärrä näitä ”kuntalisä on turhake” kommentteja, koska asumiskustannukset kuitenkin ovat ihan eri luokkaa Helsingissä vs. Kuusamossa ja kyllä sen pitäisi vähän tuessakin näkyä. Sitä kyllä ihmettelen ettei Turussa makseta, koska se nyt ei käsittääkseni ole niitä halvimpia kaupunkeja asua. Tietysti kaupungin oma talouskin vaikuttaa maksuhalukkuuteen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *