Vauvaharrastukset

Ettei äitiydestä jäisi käteen vaan muisto neljän seinän sisällä vietetystä ajasta, haluaisin löytää jonkun kivan vauvan ja äidin välisen harrastuksen. 
Hetken aikaa sellattuani tajusin, että tarjolla on pelkästään jumppaa, uintia ja muskaria. Booring.

Vauvauinti
Maksaa aika paljon. Onnistuisin kuitenkin hukuttamaan vauvan surkutellessani vyölaukkumahaani, mitä koristaa helottavat arvet. Muistaako se vauva edes siitä äidin nöyryyttämisestä mitään myöhemmällä iällä? En usko, joten tästä syystä en mene edes vauvan iloksi. Mikä idea niissä tyyreissä uimavaipoissakin on, kun oletan pissan tulevan läpi kuitenkin ja kakkosen kohdalla vesi täytyy vaihtaa enivei?

Muskari
Tässä vaiheessa vauvan mielestä musiikki on kivaa, jos äiti laulaa ja hymyilee samalla. Ihme kyllä (te, jotka ootte kuulleet mun lauluäänen, ymmärrätte). Mua ei houkuttele tippaakaan harrastus, mihin on yhdistetty a) laulaminen julkisesti b) teennäinen tää on kivaa -touhu c) vieläpä maksaminen tästä huvista, mitä voidaan kotona harrastaa, koska d) ei toi vielä ymmärrä sosiaalistuttamisesta (= koiratermi varmaan käy tähänkin)

Vauvajumppa
No tää houkuttelee edes jonkun verran, koska sisäliikunta nappaa enemmän, ku räntäsateessa tarpominen. Harmi vaan, että tämä mama on tosi laiska kaikessa liikunnallisessa toiminnassa ja myöhästyttäis aivan varmasti jokaisesta jumpasta. Vauva kuitenkin pitäis nälkä-/väsymyskitinää koko tunnin ajan ja maksaisin muiden reippaiden mutsien katselusta ruokkien vauvaa.

Näiden lisäksi on perhekahvilat (IIK aivan varmasti toi lyö meidän Jormaa tai Jorma tulee siellä kipeäksi) ja muu vähän ”rennompi” tekeminen, että äiti pääsee näkemään muitakin ihmisiä. Kammoan vielä tässä vaiheessa vaipanvaihtoja kodin ulkopuolella sen verran, että paniikissa mä kuitenkin olisin.   

Mun mielestä jumpat sun muut kalpenis näiden rinnalla:

Vauvabiljardi
Kaikki biljardista tykkäävät kokoontuis jonnekkin paikalliseen rauhalliseen aikaan tai vaihtoehtoisesti varais koko paikallisen tiettyyn kellonaikaan pelkästään lapsellisille perheille. Kimpassa pelattais voittajaa vastaan vaikka pareittain. Häviäjä maksaa baarimikolle vauvojen vahtimisesta.

Kortteliralli/Pilluralli
Voi niitä muistoja, kun tytöt istu repsikan paikalla kylän komeimman poitsun kyydissä ja jätkät vertaili kenen corolla lähtee viivoilta nopeimmin. Tästä uudistettu versio = mutseille minihameet ja huulikiiltoa, faijoille bensalenkkarit, toukka turvakaukaloon takapenkille ja eikun kylille. Radiosta raikaa kasaribiisit

Vauvaluistelu
No onhan ne kypärät ja rintareput keksitty! Ai eikö kukaan muu innostunu? No ei sit. Voishan sitä mennä luistimet olalla vaikka vaan juomaan ne lämpimät kaakaot sinne hienhajuiseen pukkariin. Eikä muuten maksa mitään.

Huutokokoontumiset
Kerrankin ei tarvitse hävetä vauvan koliikkia ja pelätä paska mutsi -leimaa. Nyt kaikkien äänekkäimpien lasten äidit tapaa lajitovereita huoltsikalla kahvin kera, jälkikasvu mukana tottakai. Kunnon kuorot pystyyn, niin ulkopuoliset ei tiedä keneen päin kohdistaa arvostelevat katseensa. Se, jonka lapsella on eniten korvia vihlova ja tärykalvoja rikkova parku, saa mitalin ja kunnon taputukset olalle, koska no, sehän on melkonen saavutus kestää viikosta toiseen moista. 

suhteet oma-elama hopsoa
Kommentit (12)
  1. Moikka! Me käytiin vauvamuskarissa ja -jumpassa, oli tosi kivaa!! 🙂 Ei muskari oo ollenkaan ”pitäisi olla hauskaa -touhua”, siellä on vauvoille sopivia leikkejä, loruja ja lauluja. Eikä kenenkään ole pakko laulaa. 😉 Jumpasta voisi sanoa että on kaikkea muuta kuin liikunnallinen suoritus: leikittämistä, vauvan jumppauttamista, tanssittamista, pikkasen jotain liikkeitä mitä voi tehdä omaan tahtiin. Eli ei todellakaan vaadi minkäänlaista liikunnallisuutta! 🙂

    Nyt vain rohkeasti kokeilemaan, suosittelen lämpimästi!! 🙂

    t. Minni

  2. Piti olla *kirjoitinkin

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *