Lauantain Pizzatreffit

Valmis pizzapala

Pizzaresepti kolmelle pellilliselle

Perjantaina käytiin suuressa kaupassa, mutta kumpikaan ei ollut ajatellut mitä syödään, kun lähdettiin kiireellä liikkeelle. Kukaan ei myöskään vilkaissut mitä tarvitaan. Keittiössä ei tosin ollut mitään tuoretta syötävää ja jääkaappikin oli tyhjä kuin elinvarkaan uhri.  Tässä vaiheessa elämää suunnittelemattomuus ei vielä haittaa, mutta pitäähän Mikromiehelle opettaa järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Hyvä että hän on kohta vasta kolme kuukautta vanha ja meillä on runsaasti aikaa kasvaa ihmisinä.

Ankku ihanana ihmisenä ehdotti pizzaa lauantain lounaaksi ja kun sitä kerran tekee, niin tehdään samalla vaivalla kolme pellillistä (Jam Jam). Riittää sunnuntaiksikin :). Mitä multiversumin kauneinpaan ja maukkainpaan pizzaan menee sisälle? Pizzan must have sisälmykset ovat mausteisen tomaattikastikkeen lisäksi munakoiso, valkosipuli, parsakaali, tomaatti, ananas, paprika, sipuli ja päälle Emmental juustoa. New Yorkissa ensimmäisen kerran maistoin parsakaalia pizzassa ja totesin sen olevan oiva lisä makoisan lämmitetyn uunileivän päälle.

Teen pohjasta pehmeän öljyisen ja annan sen nousta pari tuntia ennen pellittämistä ja uunitusta.

Pohjan koostumus

Ohjeesta saa kolme suurta uunipellillistä pohjaa

– 4.5 dl vettä

– Paketti hiivaa

– 1.25 tl suolaa

– Loraus öljyä

– 9 dl durumvehnäjauhoja

– Oman pihan kuivattua Oreganoa

– Mustapippuria

Jauhot lisätty kaiken muun sekaan
Taikinasta tulee pieni lötköpötkö
Kolmen tunnin jölkeen pohja on kohonnut suureksi ja mahtavaksi
Taikinalle näytetään sen paikka ja sille sanotaan että se on tärkeä ja ihana, ennen kun se revitään kolmeen osaan.
Hallelujaa ! ! ! yhdestä tuli kolma
Kaulitaan pellille epämääräiseen muotoon

Salainen pizzanpeittokastike !

Pizzan makoisuuden pohja rakentuu tomaattikastikkeesta. Se valmistetaan rakkaudella oikeista tomaateista, mutta kun nyt on talvi ja kaupan tomaatit maksaa viisi euroa kilo ja ne näyttävät juuri elämänsä luovuttaneilta epäkuolleilta Zombeilta, kastike valmistuukin purkkipyreestä. Itse laitan mausteet kulhoon ja sitten kaadan pyreen niiden päälle sekoittaen sakeaksi tomaattivelliksi. Kastike on hyvä valmistaa pohjan jälkeen, jolloin mausteet ehtivät tekeytyä tomaattikastikkeen kanssa mainioiksi ystäviksi.

Mausta makusi mukaan. Itse maustan paljon 🙂 Kastiketta tulee ohjeella runsaasti, joten riittää vaikka leivän päälle.

– 2x 500 g Tomaattipyre

– 3x Valkosipulin kynsi

– Loraus öljyä

– Ripaus suolaa

– Paljon rouhittua mustapippuria

– Iso kasa kuivattua oreganoa

– Chiliä

– Loraus sitruunatiivistettä

Pizzan täytteet

Täytteet pizzaan voi laittaa kuten Ankku eli suoriin täydellisiin riveihin, jolloin pizzan tekoon menee koko päivä. Mutta joka suupalalle on tarjolla kaikkea mitä pizza tarjoaa. Itse käytän nopeaa fuck it taktiikkaa ja pizza on jo valmis, mutta täytteet saattavat olla epäjärjestyksessä ja pizzan kauneusihanne sekä itsetunto eivät kohtaa toisiaan. Pizzan kanssa nautitaan vuoden 2018 tyrnimehua. Pizzaa syödään yhdellä kädellä pieni sylivauva sylissä, koska  häntä ei väsytä yhtään äskeisen unihetken jälkeen ja pieni naama on yhtä hymyä 🙂

Pizza haluaa olla 225 asteisessa uunissa noin 12.25 minuuttia. Meidän uunissa on kiertoilma, joten muiden kokemukset uunin toiminta-ajoista saattavat vaihdella.

Ankun pizza odottaa täytteitä
Täytepöytä
Kirsikka tomaatit näyttivät ihanalta mustavalkoisina
Täytteet
Ankun pizzan täytteet ovat kauniisti aseteltuja
Paprikoiden asettelu on tarkkaa puuhaa
Ankun pizza ennen juustoa
Minun pizza ennen juustoa
Nam
Ankun pizza uunin jälkeen
Mine
Nyt syömään

Koska taikina oli tehty jo aamusta on hyvä sen jälkeen katsoa kaapit läpi ja huomata ettei leivinpaperia ole enää ollenkaan :(. Onneksi aamuinen kävelyretki lähikauppaan nettoaa meille kaksi pakettia leivinpaperia ja kymmenen keuhkollista raitista talvi-ilmaa, vaikka oikeastihan on jo kevät.

Ainekset

Kommentit (1)
  1. Pizzan Täytteet | Porvoo Uutiset
    16.7.2020, 22:36

    […] maailman paras Pizza x 3 koostuu pohjasta, kastikkeesta – Täytteet pizzaan voi laittaa kuten Ankku eli suoriin täydellisiin riveihin, jolloin pizzan tekoon menee koko päivä. Mutta joka suupalalle on tarjolla kaikkea mitä pizza tarjoaa. Itse käytän nopeaa fuck it taktiikkaa ja pizza on jo valmis, mutta täytteet saattavat olla epäjärjestyksessä ja pizzan kauneusihanne sekä itsetunto eivät kohtaa toisiaan. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *