5+1 PARHAAT OPISKELUVINKIT

Nyt kun joululomat alkaa olla lopuillaan ja opiskelut jatkuu taas, minulle on tullut se sama opiskelumotivaatio, joka kestää korkeintaan  kaksi viikkoa. Tällä kertaa olisi kiva saada opiskelumotivaatio kestämään edes vähintään kuukauden. Itse opiskelijana olen aika malttamaton, joten en jaksa aina istua vain paikallani ja lukea. Eli olen yrittänyt olla kunnolla hereillä tunneilla ja ymmärtää samalla mitä opettaja luokan edessä puhuu. Vielä motivaatiostani pari sanaa. Eli nimimerkillä kokemusta on sanon, että minulla motivaatio kestää korkeintaan sen kaksi viikkoa. Joten nyt listaan parhaaksi kokemani opiskeluvinkit ja toivon, että juuri sinähyödyt näistä ja saat ylläpidettyä motivaatiotasi. Muista kuitenkin, että kaikki ovat erilaisia eikä kaikki vinkit toimi kaikilla!

 

1. AIKATAULU: Tee aikataulu opiskelullesi, johon merkitset esim. milloin luet, teet muistiinpanoja yms.

2. OPISKELU PAIKKA: Vaihda paikkaa ja etsi oma suosikki paikkasi, kannattaa kokeilla esim. kirjastoa tai kahvilaa.

3. KUUNTELE TUNNILLA: Tunnilla hereillä olo kannattaa, ainakin minulla se vähentää kotona lukemista.

4. RAVINTO: Ennenkuin alat opiskelemaan muista syödä hyvin, jotta jaksat keskittyä opiskeluun.

5. VÄRIT: Kokeile rohkeasti värejä muistiinpanoissasi, jos se auttaisi sinua lukemaan muistiinpanosi.

6. SAMMUTA KAIKKI HÄIRIÖTEKIJÄT: Kun aloitat opiskelun sammuta tai laita äänettömälle kaikki elektroniikkalaitteet, jotta ne eivät häiritse opiskeluasi.

Toivottavasti nämä vinkit saa sinut edes vähän innostumaan opiskelusta ja ylläpitämään motivaatiotasi. 🙂  Mutta kerro ihmeessä sinun vinkkisi, jotka olet kokenut toimiviksi.

Nyt kun koulut ja opiskelu hommat alkavat pian taas painamaan, on kuitenkin tärkeää muistaa hemmotella ja ottaa aikaa itselleen. Hyviä hemmottelu tapoja on esim. kasvohoito tai vaikkapa leffailta. Muutenkin on kaiken stressin keskellä tärkeää muistaa syödä hyvin, nukkua tarpeeksi ja liikkua paljon. Mutta kaikkein tärkeimpänä on tehdä sitä mistä oikeasti nauttii!

Katsotaan jos vielä vaikka tammikuun aikana kirjoittaisin muita vinkkejä esim. miten säästää aikaa aamuisin!

<3

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *