11kk

Lähtölaskenta 1-vuotiaaksi on alkanut. Frida on nyt 11 kuukautta, enkä millään haluaisi luopua vauva-ajasta. Kuukauden aikana yöt ovat helpottuneet ja päivät ovat muuttuneet entistäkin vekkuleimmiksi. Fridasta on kovaa vauhtia tulossa tomera taapero!

 

Screen Shot 2016-07-22 at 21.44.54.png

Screen Shot 2016-07-22 at 21.43.51.png

Body ja housut: Papu  /  Kengät: Ecco

 

Frida seisoo ilman tukea jo muutamia sekunteja, ja ensimmäisiä askeleita odotetaan pelonsekaisin tuntein. Kaikesta touhukkuudestaan huolimatta, tyttö ei kuitenkaan hyppää suin päin tuntemattomaan. Tasapainosta ja kovasta maasta pitää olla varma, ennen kuin kädet voi irroittaa. Frida ymmärtää ja osaa jo hyvin peruuttaa, ja onkin innokkaasti aina tulemassa jalat edellä matalammistakin paikoista. 

Ensimmäiseksi sanaksi on taidettu yhteisymmärryksessä hyväksyä äiti. Frida on hakenut sanaa ehkä jo pari kuukautta, mutta ilmeisesti meidän vaatimustaso on ollut liian korkea. Nannannaata olen arvellut tarkoittavan anna, mutta ota siitä nyt selvää… Jos tyttö tulee äitiinsä, hän ei tarvitse sanoja vielä hetkeen. Kun tahtoa on tarpeeksi ei tarvita sanoja. 

 

Screen Shot 2016-07-22 at 21.58.22.png

Screen Shot 2016-07-22 at 21.47.43.png

 

Viime kuussa Frida kieltäytyi soseista, mutta malttoi loppuen lopuksi sormiruokailla vain pari viikkoa. Ilmeisesti on paljon kätevämpää vain avata suu lusikallisille. Lusikoimistempo pitää olla nopea, sillä muuten tyttö kyllästyy odotteluun. Lisäksi käden ulottuvilla on hyvä pitää myös jotain omin käsin syötävää. Syöttötuolista nouseminen ja ruokalapun repiminen on oikeastaan ainoat ruokailuun liittyvät ongelmat. Frida syö hyvällä ruokahalulla oikeastaan kaiken mikä eteen tulee, myös ne mitä ei ole tarkoitettu syötäväksi. Vaikuttaa siltä, että hampaita tulisi taas lisää. Nyt ylhäällä on neljä hammasta ja alhaalla kolme. Tyttö ei kyllä helposti avaa suutaan hampaiden tarkastelulle tai pesulle.

Maitoallergiselle tarkoitettu korvikejauhe ei sittenkään sopinut Fridalle, mutta onneksi nyt voi antaa jo kaura- tai hirssijuomaa. Ehdin jo miettiä muita allergioita, mutta nyt iho voi jo paremmin. Iltapullon voimin Frida nukkuu vihdoin yöt paremmin, eikä huuda enää tissiä. Öistä ja nukkumisesta kirjoitan vielä erikseen myöhemmin.

Kurkistus- ja piiloleikit, sekä tanssiminen on edelleen Fridan ykkösleikkejä. Tanssiessa pitää aina nostaa toinen käsi ylös, kämmen kohti kattoa. Uusin villitys on myös voimailu. bObles elefantti saa kyytiä, kun tyttö kierittää sitä kuin autonrengasta. Keittiön tuolit saavat myös kyytiä, joko maahan kumottuina tai kävelytelineinä. 

 

Kuvat on otettu ihastuttavasta Helsingin Kaupunginmuseosta. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *