3 vauvajumppaa viikossa

 

vauvajumppa.png

 

Kävin Fridan kanssa kolmessa erilaisessa vauvajumpassa viikon aikana. Vauvajumppaa on tarjolla monessa paikassa, mutta edullisille opistokursseille on tulijoita jonoksi asti. Ihmekös tuo, äitiyslomalla rahat on tiukassa. Valitettavasti vauvajumppien tuntikuvaukset ovat usein suppeita, eikä aina selviä onko tunti tarkoitettu enemmän äidille vai vauvalle. Ryhmiä on myös vaikea löytää googlettamallakaan.

Vaikka jumppaaminen on pääosassa, se ei kuitenkaan ole ainoa syy lähteä liikkeelle vauva kainalossa. Vauva nauttii seurata tapahtumia, liikkua äidin kanssa ja tutustua muihin vauvoihin. Äiti saa jutteluseuraa tai joskus jopa uusia ystäviä. Olen ohjannut yli 10 vuotta ryhmäliikuntaa ja käyn itsekin ennemmin ohjatuilla tunneilla kuin jumppaan yksin kotona. Toki vauvan kanssa on ollut hauska ja helppo liikkua kotonakin. Fridakin nauttii selkeästi enemmän ryhmässä liikkumisesta.

 

keskiviikko2.png

keskiviikko3.png

 

Keskiviikkona olimme Äiti ja minä-jumppatapahtumassa Viikin asukastaloilla. Bongasin tapahtuman Facebook-kirpputoriryhmästä ja ilmoittauduin nopeasti mukaan. Paikalle mahtui 30 ilmoittautunutta ja ilmaisen treenin ohjasi personal trainer. Vauva oli painona koko tunnin ajan ja tunti keskittyi eri lihasryhmiin. Lopuksi sai osallistua vielä vartin niska-hartia-jumppaan. Äidin kipeä alue. Ah, taivaallista.

Tapahtumassa oli todellista äitienergiaa! Tapahtuman takana oli liikunnasta nauttiva äiti, joka järjesti tilat ja ohjaajan, ja kutsui äidit jumppaamaan. Upea teko! 

Kaupungin, opistojen ja seurojen tarjonta ei selvästikään riitä. Äidit haluavat jumpata. Tähänkin tapahtumaan oli jonoksi asti tulijoita. Toivottavasti äitienergiaa riittää jatkossakin tällaisiin. Voin tulla ohjaamaan jos joku järjestää tilat!

 

torstai.png

 

Torstaina olimme Kalliolan kansalaisopiston vauvajumpassa. Myöhästyin kurssin tammikuun ilmoittautumisessa ensimmäiseltä 10 minuutilta ja pääsin varasijalle. Jumpat todellakin ovat haluttua kamaa. Onneksi ystävänpäivän kunniaksi tunnille sai tuoda ystävän ja sain kutsun Lempiruoka-blogin Lotalta. 

Tunnilla vuorotteli vauvan ja aikuisen liikuntaosuudet, kuten kuvauksessa oli kerrottu. Alkulämmittely tehtiin ilman vauvaa, mutta muuten vauva oli koko tunnin mukana menossa. Lämmittelyssä välineinä käytettiin keppejä ja tuoleja, yksinkertaista ja tehokasta. Treeni tehtiin kiertoharjoitteluna ja vauva painona. Liikkeet olivat vauvalle hauskoja ja äidille tehokkaita. Yksi lemppareistani oli tuolikyykky, jossa vauva vietiin tuolin alle ja ylhäällä noustiin varpaille.

Syyskaudelle vauvajumppaa on suunnitteilla kaksi ryhmää. Minä aion olla taaperojumppaan tyrkyllä heti ilmoittautumisen alkaessa!

 

maanantai.png

 

Maanantaina osallistuimme Pohjoismaiden johtavan kuntokeskusketjun, SATS ELIXIAN, Strong Mama-tunnille. Kuvauksen mukaisesti tunti oli tarkoitettu äideille synnytyksestä palautumiseen. Vauvat seurailivat hikisiä äitejä salin keskellä, kun äidit treenasivat kiertoharjoittelun tyylisesti pisteeltä pisteelle. Frida viihtyi hyvin ja leikki tyytyväisenä vesipullon kanssa. Välillä jouduin siirtämään tyttöä oman alustansa päälle, ettei veisi toisten leluja, mutta sain itselleni silti todella hyvän treenin. Muutaman kerran nappasin hänet painoksi levypainon sijaan. 

Tällä tunnilla oli selkeästi hyvä meininki äitienkin kesken! Tunnin jälkeen moni jäi saliin imettämään ja juttelemaan. Tällä viikolla kokemuksia jaettiin soseista. Lopuksi huikattiin iloisesti ”ensi viikkoon!”. Onhan se sitten mentävä ensi viikollakin!

 

PS. Jos virkkuukoukku pysyy kädessä, niin kuvissa näkyvän joogamattopussin ohjetta voit kysellä Mie ite-blogin Tiinalta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *