3 x luonnollinen aurinkosuoja vartalolle ja kasvoille

Luonnonkosmetiikan fysikaaliset suojat kehittyvät joka vuosi suurin harppauksin. Vielä muutama vuosi sitten toimivan luonnonkosmetiikan aurinkosuojan pystyi tunnistamaan vain siitä, että se jätti ihon valkoiseksi. Viime vuonna löysin jo hyviä suojavoiteita, joilla ei ollut tätä valkoiseksi tekevää ominaisuutta, mutta tänä vuonna tuotekehittely on edennyt vieläkin pidemmälle. Nyt yhä useammat voiteet levittyvät vaivattomasti ja imeytyvät ihoon tahrimatta. Parhaissa alkaa olla vara valita tuoksun tai jopa pakkauksen mukaan.

Luonnollisen aurinkosuojan valitseminen on ehdottoman tärkeää paitsi oman terveyden, mutta myös ympäristön kannalta. Vihdoin tänä vuonna on uutisoitu näkyvämmin kemiallisten aurinkosuojien haitoista ja vaikutuksista hormonitoimintaan, ihon vanhenemiseen, sekä vesistöjen saastumiseen ja korallien tuhoutumiseen.

Tein instagramin stooreihin videot kolmesta eri luonnonkosmetiikkamerkin fysikaalisesta aurinkosuojavoiteesta. Videot on tallennettu Luonnonkosmetiikka-kansioon, joten voit sieltä katsoa levittyvyyttä ja lopputulosta. Tässä kuitenkin vielä kokemukset paremmuusjärjestykseen listattuna.

 1. EY! SK30 ja Kids 50 aurinkosuojasuihke levittyy kuin unelma eikä tahraa. Ohuen kevyt koostumus tekee tästä vuoden ehdottoman suosikin, sillä voide ei jää tuntumaan iholle lainkaan. Teho perustuu kasviuutteiden ja öljyjen, sekä titaanioksidin yhteisvaikutukseen, eikä tuotteissa ole lainkaan mineraaliöljyperäisiä ainesosia, silikonijohdannaisia, synteettisiä säilöntä- ja väriaineita, synteettisiä hajusteita tai parabeeneja. Tuoksu on saattaa olla jonkun nenään voimakas, mutta haihtuu iholta nopeasti.
 2. Algamaris on myös parantanut aurinkosuojiensa koostumusta aikaisemmista vuosista. SK30 ja Kids SK 50 voiteiden luonnollinen mineraalisuoja levittyy hyvin eikä tahmaa. Voiteissa on käytetty luomulaatuisia kasviöljyjä ja patentoitua alga-gorria yhdistettä hoitamaan ihoa. Tykkään erityisesti ihanasta kookoksen tuoksusta, mutta sarjassa on vaihtoehtoja myös allergia- ja tuoksuyliherkille. Voide on paksumpaa levittää, kuin EY!:n suihke, joten siksi kakkossija, mutta Algamariksella on myös aurinkosuojasuihkeita 100ml pakkauksissa. Lasten hellävaraisesta aurinkosuojasta mainittakoon, että se on uudistettu niin, että se sopii käytettäväksi jo 6kk iästä lähtien.
 3. Mádaran mineraalipohjainen aurinkosuoja on maitomainen ja kevyt. Tuoksu on raikas ja mieto. Ei jätä ihoa valkoiseksi, mutta jää näistä kolmesta merkistä eniten tuntumaan iholla. Ei paljoa, mutta vertailussa jätti alemmille sijoille. Aurinkosuojan lisäksi voiteessa on ihoa rauhoittavaa ja pehmentävää aloe veran mehua, sekä elvyttäviä ja suojaa tehostavia vadelmansiemenöljyä ja C- ja E-vitamiinia. Suojakerroin on vain 20, joten vahvempaa suojaa haluavalle suosittelen toista merkkiä tai Mádaran Plant stem Cell 30 voidetta, joka oli viime vuoden suosikkini. Tässä onkin hyvä esimerkki luonnonkosmetiikan jatkuvasta kehittelykilpailusta, viime vuoden kovin menetti paikkansa aivan kärjestä uusien innovaatioiden tieltä.

Kasvoille olen käyttänyt omia aurinkosuojia säännöllisesti keväästä syksyyn. Kesällä ne riittävät mainiosti ainoaksi meikiksi, kun valitsee sävytetyn voiteen. Tänä vuonna olen kokeillut kahta uutta aurinkosuojaa kasvoille, mutta pitänyt myös viime vuoden suosikkini käytössä (toki uudelleen ostettuna). Näitä aurinkosuojia on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä mielestäni ne sopivat erilaiseen käyttöön. Ykkösenä kuitenkin se monikäyttöisin. Instagramin stooreista ja tallenteista löydät kuvat jokaisesta voiteesta kasvoilla.

 1. Dhyvana aurinkovoide kasvoille SK50 on täysin mineraaliperäinen, tahmaamaton ja ihoa tukkimaton suoja auringolta. Korkean suojakertoimen, mutta silti kevyen koostumuksensa ansiosta voide soveltuu kaikenlaiseen menoon. Sellaisenaan tai meikin alle. Voide ei nimittäin jää tuntumaan iholla. Sävy on erityisesti pohjoismaisen vaalealle iholle suunniteltu. Aloe vera kosteuttaa ihoa ja vadelmansiemenöljy tehostaa mineraalisuojaa.
 2. Mádara Plant Stem Cell aurinkosuoja kasvoille SK30 antaa kevyen sävyn mukautumalla ihon omaan väriin. Kevyt ja miellyttävä rakenne, jonka vuoksi voi laittaa meikin alle. Lopputulos on kuitenkin kiiltävämpi kuin Dhyvanan suojalla. Kehitetty suojaamaan ihoa myös saasteilta ja ikääntymiseltä käyttämällä kantasoluteknologiaa.
 3. Algamaris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SK30 on täyteläisempi vaihtoehto. Tykkään siitä erityisesti kuumina kesäpäivinä, jolloin en laita meikkiä ja kasvoilla saa näkyä enemmän kuultavuutta. Valittavana on kaksi sävyvaihtoehtoa, joista minulla on tummempi. Se on aavistuksen liian tumma iholleni, mutta aurinkoisena päivänä sekään ei haittaa. Tämä on kasvojen aurinkosuojista vaikeammin peseytyvä ja huolimattomalla puhdistuksella aiheuttaa helposti epäpuhtauksia ihoon.

Fysikaaliset aurinkosuojat ovat vedenkestäviä ja pysyvätkin iholla hyvin, eli levityskertoja ei päivän aikana välttämättä tarvita, riippuen siitä missä ja miten auringossa oleskelee. Huolimatta käytetystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojasta, onkin tärkeää pestä se hyvin pois päivän päätteeksi. Käytä öljypohjaisia, voidemaisia pesuaineita. Itse olen todennut Weledan suihkuvoiteet parhaiksi, mutta vaihtoehtoja on runsaasti. Tarvittaessa voit vaikka lisätä kookos- tai manteliöljyä suihkugeeliin, jos muita öljypohjaisia pesuvoiteita ei ole tarjolla. Kasvojen puhdistukseen kannattaa käyttää öljyä tai öljypohjaista puhdistustuotetta, ja suosia muutenkin kaksivaiheista puhdistusta. Itse olen käyttänyt Evolven puhdistushyytelöä ja Whamisan Organic Flowers Cleansing Wateria kasvojen puhdistukseen.

Muista aurinkosuoja myös pilvisinä päivinä!

*Jutun tuotteista Algamariksen aurinkosuojat sekä Mádaran Weightless Sun Milk on saatu.

kauneus iho suosittelen vastuullisuus
Kommentit (2)
 1. Moi! Mä oon kovasti miettinyt tämän kommentin jättämistä koska en halua olla milläänlailla ilkeä tms.
  Blogistasi saa sellaisen kuvan että arvostat ekologisia arvoja niin terveyden ja ympäristönkin tähden. Jos muistan oikein, työskentelet(te) samassa vaateyrityksessä, jossa itse työskentelin 10 vuotta. Lopetin työt ko yrityksessä koska heidän toimintatapansa sotivat VAHVASTI ekologista ja terveellistä elämäntapaa vastaan. Vaikkakin arvoissaan toitottavat vastuullisuudesta yms. Muistan kuitenki että esimerkiksi purkaessa vaatteita harmaista boxeista vaatteisiin laitettujen myrkkyjen haju oli aivan järkyttävä, toisille haju aiheutti migreeniä, toisille niiden käsittely ihottumaa ja atopiaa. Myöhemmin olen miettinyt, että kuka uskaltaa raskausaikana työssään olla tekemisissä näiden vaatteissa olevien käsittelyaineiden kanssa.
  Saati sitten ne ihmiset/eläimet/ympäristö jotka valmistusmaassa altistuvat jatkuvasti näille aineille.

  Näetkö itse ristiriitaa työsi ja blogissasi esille tuomien arvojen välillä?:)

  1. Moi Maria,

   Valitettavasti en muista sinua työhistoriastani, mutta sillä ei ole tekemistä blogini tai sen kanssa, kuka minä olen. Kuten varmasti tiedät bloggarit kirjoittavat rajallisen määrän itsestään, elämästään, menneisyydestään ja nykyhetkestään blogiinsa. Blogini on silti minua, kuten mielipiteenikin. Koen olevani avoin ja aito niin blogissani kuin oikeassa elämässänikin. Kun aloitin tämän blogin 3,5 vuotta sitten, ekologiset arvot eivät olleet elämässäni ihan niin korkealla, kuin ne ovat nykyään. Tätä matkaa on voinut seurata, ja nykyään eettiset ja ekologiset valinnat ovat elämässäni niin korkealla arvoasteikollani, että voin jo sanoa niiden olevan blogini yksi isoimmista teemoista. Kulutuskäyttäytymiseni on tietyiltä osin muuttunut vuosien aikana todella paljon. Olen aina harrastanut kirpputoreja, lähes kaikki kotonani on hankittu käytettynä. Arvostan suomalaista suunnittelua ja työtä, sekä innostun uusista innovaatioista. Pyrin viimeiseen asti olla ostamatta ketjuliikkeistä. Tämä ei silti tarkoita sitä, ettei minulla olisi kaapissani Lindexin alushousuja tai H&M:n vanhoja housuja. Unelmoin pystyväni ostaa myös alusvaatteeni ekologisesti tuotettuna ja pieneltä toimijalta. Nykyään käytän vain luonnonkosmetiikkaa, ja olen todella kiinnostunut siitä. Vaikka jos menneisyyteen katsotaan,on minulla ollut aika jolloin käytin rahani Chanelin ja YSL:n kosmetiikkaan, jota silloin pidin yllellisenä. Nykyään pyörittelen silloiselle käytökselleni silmiä, kunpa olisin nekin rajat tiennyt käyttää viisaammin.
   Pyrin jatkuvasti löytämään toimijoita ja yrityksiä, jotka tuottavat mahdollisimman ekologisesti ja silti kuitenkin toiveideni mukaisen tarvitsemani asian, oli se sitten lasten lelut ja vaatteet, kodin tarvikkeet tai omat vaatteeni ja kosmetiikkani. Blogillani ja kulutuskäyttäytymiselläni, sekä blogissani esittämilläni arvoillani ei ole ristiriitaa, sillä käyttäydyn täysin niiden mukaisesti. En silti ole 100% ekologinen, todella harva pystyy olemaan. Ostan esimerkiksi kemiallista tahranpoistoainetta, sillä en ole vielä löytänyt sen korvaajaa ja koen, että (lasten)vaatteen käyttöiän pidentäminen saamalla tahrat nopeasti pois on tärkeämpää, kuin toimimaton luonnollinen tahranpoistaja. Uskon silti löytäväni vielä vinkin luonnollisesta tuotteesta joka toimii yhtä hyvin kuin vanish. 🙂
   Koen, että pyrkimys parempiin valintoihin on tärkeintä. Mitään ei voi tehdä yhdessä yössä, on kyse matkasta. Haluan oppia jatkuvasti lisää. Ja siksi haluan myös täällä blogissani jakaa omia löytöjäni, jotta joku toinenkin voisi tehdä yhden paremman valinnan lisää.

   Mainitsemistasi tuotteiden kemikaaleista en ole ollut tekemisissä 8 vuoteen. Tällä hetkellä en ole työelämässä, mutta ammattini on työskennellä asiantuntijatehtävässä strategioiden parissa. Olen siinä todella hyvä, mutta myös minulla on haaveita työuralleni. Jos kysyt kantaani pikamuotiin, olen ehdottomasti sitä sekä kaikkea muuta ylituotantoa vastaan.

   Annetaan jokaisen kulkea matkaansa rauhassa ja ollaan ystävällisiä, sillä koskaan ei tiedä mitä kukin käy matkallaan läpi.
   Hyvinvointia kesääsi.

   PS. sähköposti ja Instagram message tarjoaa käteviä keinoja henkilökohtaiseen pohdintaan ja tutustumiseen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *