4kk neuvola

Fridalla oli tänään 4kk neuvola. Lääkäri teki perustutkimukset ja kuunteli tytön sydämen tarkkaan. Synnytyksen jälkeen Fridan sydämestä löytyi pieni sivuääni, johon ei kuitenkaan löytynyt syytä sydänultrassa. Muistan vieläkin ne pitkiltä tuntuvat minuutit, kun odotimme lääkärin sanovan jotain. Mitään ei löytynyt, mutta sydäntä kuitenkin tarkkaillaan nyt ensimmäinen vuosi. Saimme myös ohjeet seurata tytön jaksamista. Väsyminen olisi merkki sydämen ongelmista. Onneksi Frida on todella eloisa jumppaaja, joten huomaamme varmasti jos aihetta tulee. 

Sitten tuli kysymykset. Imetys? Sujuu ja täysimetyksellä mennään. Uni? Yöllä herätään kerran. Mutta säikähtääkö Frida kovia ääniä? Lääkäri kilisyttelee kulkusta tytön korvan vieressä. Sama kysymys kysyttiin kaksi kuukautta sitten. Kysymys, joka saa miettimään milloin viimeksi. Tulee epävarma olo. Mutta kyllä, kyllä Frida kuulee. Sitäkö tässä haettiin? Vai sitä onko tyttö säikky? Joskus neuvolassa esitetään kysymykset niin oudosti. 

 

frida ja äiti.png

 

Lääkärit kirjoittavat neuvolakorttiin punaisella ja terveydenhoitajat sinisellä. Oikeasti värejä ei tarvittaisi. Tekstistä tunnistaa kuka on kirjoittaja. 3kk neuvolassa terveydenhoitaja kirjoitti:

”Ihastuttava Frida-neiti! Heijasteet esillä. Iloinen ja hymyileväinen. Kasvaa tasaisesti. Täysimetys. Hienosti hoidatte Fridaa.”

-Kuinka ihanaa. Taidamme olla ihan hyviä tässä hommassa.

Tänään lääkäri kirjoitti:

”Jäntevä tyttö, hyvin seurailee, kasvaa. Aukile + lonkat norm. Napakat sydänäänet, sivuääntä ei kuulu. Lievää kuivaa ihoa ylävartalolla.”

-Niin lääkärimäistä. 

 

Frida 4kk:

6535g

65cm

 

frida 4kk.png

   Housut: Mainio // Body ja viltti: H&M // Lelu: SEBRA/ Pieni ihminen

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Ihana terve tyttö! Onnea vauvelin kasvatteluun! 🙂 Itse rakastin imetystä ja teinkin sitä piiiitkän. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *