6kk

Frida on puolivuotias!

Iloinen ja tarkkaavainen tyttö ryömii, hakeutuu konttausasentoon, ja on saanut ensimmäiset hampaansa. Lattialla tapahtuu jo paljon. Vahvoja, vauvauinnissa opittuja potkuja, lelujen hakkaamista lattiaan ja päättäväistä konttaamista. Erityisen mieleisiä kohteita ovat mattojen hapsut ja huonekalujen jalat. Hurjilla, pienen ihmisen voimilla, Frida puristaa, repii ja pussaa.

 

6kk.png

Vaatteet: Papu / Matto: H&M Home

 

Frida osaa viihdyttää itseään lattialla leikkien ja välillä jopa häiriintyy, jos silloin tulee väliin. Muiden ihmisten seurassa on myös mukava tarkastella elämää, eikä vieraat sylit haittaa. Viime viikkoina tyttö on kuitenkin alkanut olemaan yhä enemmän äidin perään. Pelottavaa. Päivien intensiivisyys ja öiden univelka vie voimia äidiltä. Pari kertaa olen sortunut lähettämään ”tule pian kotiin tai vien tämän takaisin Kätilöopistolle”-viestin Allulle.

Kaksi hammasta yhtäaikaa, soseiden aiheuttamat vatsavaivat ja liikkuminen on tehnyt öistä todella levottomia. Aivan liian usein koen aamuisin epäonnistuneeni, kun tyttö onkin nukkunut suurimman osan yöstä vierellä. Vieressä myllertävä, hyväntuulinen mukula aloittaa kuitenkin päivän aina ihanasti. 

 

6kk10.png

 

Fridan puolivuotispäivän kunniaksi laitoimme kruunut päähän ja leivoimme gluteenitonta ja maidotonta banoffee-piirakkaa ja kasvismuffineita. Tyttö itse sai maistaa avokadoa. Soseiden maistelussa on jouduttu pitämään taukoja vatsavaivojen takia, joten suuhun on päässyt vasta kesäkurpitsaa, bataattia ja vähän porkkanaa. Kaikki maistuu, ilmekään ei värähdä ja uutta lusikallista odotetaan suuhun innokkaasti. 

 

6kk9.png

 

Puoli vuotta perheenä. Uskomaton määrä erilaisia tunteita ja ensikertoja täynnä. 

 

 

Kommentit (2)
  1. No niinpä! Aattele sitten teillä ei ole enää vauvaa! 

    Oi voi noita vaiheita! Toivottavasti yöt helpottaa sielläkin pian! <3

  2. Elisa-homeiswheretheheartis
    22.2.2016, 17:57

    Vau, puolivuotias jo! Meillä tulee kohta vuosi täyteen. Aika kyllä menee hurjan nopeasti tämän vauvavuoden aikana. Huh! Hampaita on tullut meillä viime viikkoina oikein urakalla ja se on aiheuttanut sen, että pieni neiti uinuu äidin vieressä ja herää ihan liian monta kertaa yössä. Huoh! Onneksi rauhoittuu, kun saa maitoa ja äitikin saa nukuttua ennen kuin aamulla pitää herätä töihin. Toivottavasti kohta vähän rauhoittuisi niin saisi tuon neidin sinne omaan sänkyyn… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *