8kk

Rakkautta & Mamarkiaa

Frida täytti tänään 8 kuukautta!

Sen kunniaksi vietimme päivän Tampereella. Äiti sai vertaistukea ja vauva leikkitreffit.

Viimeinen kuukausi on ollut tähän asti rankin äitinä. Väsymys kiristää hermoja ja päivät vain valuu johonkin. Tekemättömien asioiden lista kasvaa ja aikaa ei ole mihinkään omaan kodin ulkopuolella. Emme koskaan riitele, mutta pari kertaa olen tiuskinut jotakin. Lauseen verran, mutta sekin ihan turhaan. Kysymykseen tuletko pian nukkumaan voi vastata kauniimminkin kuin, "No miun on nyt pakko maksaa nää laskut!". Onneksi ensi viikolla on loma.

Tytöstä on taas kuukaudessa kuoriutunut uskomaton määrä uusia piirteitä ja taitoja esiin. Vaikuttaa siltä, että Frida on saanut (sen kaikkien toivoman ja kauhisteleman) vilkkauden Allulta ja kovapäisen tahtonsa minulta. Vaikka molemmat ovatkin ihan hyviä piirteitä, olen alkanut epäillä yhdistelmän toimivuutta ensimmäisten vuosien aikana. Vähintään kerran päivässä sanon Fridalle "Sie oot ihan mahoton!".

Utelias tahtomuija.

 

Body ja housut: VIMMA

 

Frida oppi konttaamaan pian 7 kuukautta täytettyään. Konttaamisen lisäksi pitää koko ajan nousta seisomaan. Mitä tahansa vasten. Ylöspäin pitäisi aina päästä, mutta alastulon taitoja ei ole nimeksikään. 

Rauhoittumaan Fridan saa lukemalla kirjaa tai kuuntelemalla musiikkia. Ariel Pink ja Björn Olsson ovat suuressa soitossa nyt.

Ääniharjoittelut ovat edenneet, mutta selviä tavuja ei vielä juurikaan ole. Jotain äidin tapaista olen ollut kuulevinani. Pääsääntöisesti juttelu tapahtuu kimeillä kirkaisuilla ja äänellä, joka kuuluu kun vetää ilmaa sisäänpäin. Täysin uusi juttu on päristely. Naama ja kulmat rutussa. Päristelyn apu, kuola, on aika riittoisaa ja enteileekin uusia hampaita.

 

 

Käsien motoriikkaa, taputusta ja pinsettiotetta on hieman harjoiteltu ihan hyvällä menestyksellä. Taputtaminen on tosin vielä enemmän rukoilun näköistä. Sopii hyvin perheeseen, jossa kukaan ei kuulu kirkkoon.

Leluista suosikkeja tällä hetkellä on pallot ja helistimet. Myös kaikki lelut missä on heijastavaa pintaa lumoavat pienen harakan. Paras leikki on maja- ja piiloleikki peiton alla. 

 

Kommentit

Anjuska
Ripaus elämäämme

On kyllä todella reippaan oloinen pieni neiti! Meillä tuolla yksivuotiaallakaan ei tunnu (vieläkään) olevan minkäänsortin itsesuojeluvaistoa, mitä tulee tuohon sängyltä tai sohvalta laskeutumisiin. Pää edellä aina vain olisi tulossa! 

 

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Joo todella!

Olisko se sitten kahden vuoden tietämissä, kun alkais vähän olemaan järkeä? Uhman lisäks. :D

Anjuska
Ripaus elämäämme

Niin, en osaa kyl sanoo :D Esikoinen tajus jotenkin heti ekoilla laskeutumisillaan miten jostain tullaan alas, ja koittaa nykyäänkin kauheesti neuvoa pikkuveikkaansa. Mutta kun ei, niin ei :D

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Eli ei toivoa. Järjetön hurjapää :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.