9kk

9 kuukautta raskaana ja 9 kuukautta äitinä. 

9 kuukautta kohdussa ja 9 kuukautta vauvan elämää.

Tällaisia ajatuksia on hauska pyöritellä mielessään. Ajasta ja matkasta. Elämän ihmeellisyydestä.

 

Screen Shot 2016-05-21 at 11.57.53.png

Paita ja leggingsit: VIMMA  /  Elefantti: bObles (saatu) 

 

Kuukauden aikana Frida on oppinut ääntelemään monipuolisemmin ja etsii jo sanoja matkimalla tavuja. Eniten tavut hakevat edelleen äiti-sanaa, mutta ihan selkeää ymmärrystä sanan ja kohteen välillä en ole huomannut. Ehkä vaatimustasoni on epä-äitimäisen korkea. Mielensäpahoittaneena Frida hokee itkiessään nannanannanannaata. Hymyilyttää aina, sillä mitään hätää ei oikeasti ole.

Tasapaino on kehittynyt ja Frida on usein puolikyykyssä, eli toinen jalka polviseisonnassa ja toinen kyykkyasennossa. Pyllähtämiset ovat vähentyneet ja pääkin on saanut olla rauhassa kopsahduksilta. Frida on oppinut laskeutumaan jaloiltaan ja joskus jopa seisoo hetken ilman tukea.

 

9KK.png

 

Kuukausi sitten valtoimenaan valunut kuola ennusti uusia hampaita, ja niitä tulikin taas yhdellä kertaa kaksi. Etuhampaat ovat nyt valmiina. Vauva ei ole enää pikkuvauva. Haikeaa. Vielä, kun saisin Fridan ymmärtämään pussaamisen ja puremisen eron.

Käsien huitominen on mukavampaa kuin taputtaminen. Yleensä toinen käsi liikkuu ylös-alas, ja toisen käden ranne tekee kiertoliikettä. Vilkutuksia on sentään nähty, jopa oikeissa paikoissa, kuten metron hississä. Kirjoittaessani tätä, Allu ja Frida vilkuttelevat minulle olohuoneesta. Lempipuuhaa on myös etusormella osoittelu.

Päivärytmiin Frida ei kuitenkaan ole onnistunut taputtamaan tahtia takaisin, vaan huitoo päiviin unia satunnaisesti. Aamupäivän, noin tunnin unet nukutaan melko rutiininomaisesti aamupuuron jälkeen, mutta päiväunet jää usein vain puoleen tuntiin. Yöt ovat tasaantuneet, mutta kokonaisia öitä Frida ei vielä nuku. Äidin väsymys on kuitenkin helpottanut. 

 

9kk2.png

9kk3.png

 

Oma tahto kehittyy hurjasti ja Tahtomuija -lisänimi saa vahvistusta. Alusta asti dramaattinen tyttö on oppinut väistelemään tuttia ja heittäytyy kaarelle suutuksissaan. Vaikka Frida on äidin tyttö, äidin poissaolo ei haittaa. Allun ja Fridan suhde on syventynyt poissaollessani ja heidän kahdenkeskisiä juttuja on hauska seurata. Lähes viikottaisia luottokavereita ovat mummu ja kummitäti, joiden kanssa voi helposti jäädä leikkimään muutamaksi tunniksi. Lapsiparkissakin on taas vierailtu, eikä tyttöä harmita jäädä leikkimään hoitajien ja muiden lasten kanssa. Äidin näkeminen itkettää silti aina tauon jälkeen.

 

Screen Shot 2016-05-21 at 13.09.23.png

 

Tässä Fridan omat 9kk terkut:

   ws2q               wxxd3eFH5D23ES

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *