Helmikuun palat

Helmikuussa oli vain 9 päivää, jolloin mikään flunssa ei vaivannut ketään meidän perheestä. Väsymyksestä ja huonovointisuudesta huolimatta kuukauteen mahtui paljon iloa ja uutta. Ja niitä rauhallisia aamuja!

 

Uusi arki 2.0. Kuun alussa tein sekä opiskelupäätöksen sekä aloitin opiskelut. Kaikki kuudessa päivässä. Frida oli viimeistä kertaa päiväkodissa Ystävänpäivänä, ja sen jälkeen olemme viettäneet taas kotipäiviä. Opiskelu vaatii päiväuniajan hyödyntämisen lukemiseen, ja yleensä iltaisinkin riittää töitä viikkotavoitteiden saavuttamiseksi. Ylimääräistä lepoa katkonaisten öiden jälkeen ei ole saatavilla, sillä joka viikko on suoritettava joko yksi tai kaksi välitenttiä. Toisaalta päivän muina aikoina on voinut nauttia ja keskittyä täysin Fridan kanssa olemiseen. Se on todella vapauttavaa. Mummoista on ollut myös hurjasti apua uusien aikataulujen suhteen. Helmikuun taudit pitivät meidät aika tiukasti kotioloissa, mutta toivottavasti maaliskuun myötä pääsemme jo viettämään aamupäivän treffejä ystävien kanssa. Leikit kotona pitikin jo virittää uusiin asemiin siinä vaiheessa, kun sairastupa koski enemmän vanhempia kuin mukulaa. 

Ekat. Ensimmäisiä kertoja koettiin myös helmikuussa. Fridan hiukset leikattiin ja herhiläinen vieraili omalla nimellään Suomen ensimmäisen &Other Stories -myymälän kutsuvierastilaisuudessa. Kuumekouristus oli ensimmäinen, vaikkei se toivottu kokemus ollutkaan. Minulla oli ensimmäistä kertaa Fridan syntymän jälkeen ihan rehellinen krapula, kun suunnitelma parista viinilasillisesta päätyi Siltasen tanssilattialle. Allun veli ikuisti tapahtuman levysoittimen takaa, aivan kuten oli ennustanut. ”Siltasessa näkee juuri niitä, jotka tulevat viattomasti lasilliselle ja sitten löytävät itsensä kello 3.00 tanssimasta.”  (Hän myös saattoi pari tequilaa juoneen äidin kotiin asti.)

 

helmikuupalat.png

helmikuupalat2.png

helmikuupalat3.png

 

1,5-vuotias. Vauhdikas viihdyttäjä on helmikuussa kiinnostunut numeroista. Niitä tarkastellaan kirjoista ja kelloista, sekä löydetään opasteista ja kaupan hyllyiltä. Suurin osa sanoista on t-alkuisia ja usein myös tn-loppuisia. Titn (lintu), tätn (?), täätä (isä), titta (?), titti (Pikku kakkonen). Poikkeuksena ätä (äiti) ja mummmu (mummu). Päiväkoti aiheutti yöikävää ja sairastelu läheisyyden tarvetta, joten yöt olivat helmikuussa aika katkonaisia. Tavoite on päästä päiväkotia edeltävään aikaan, jolloin yöt nukuttiin hyvin omassa sängyssä. Päiväunet ovat onneksi keskimäärin 3 tuntia.

 

helmikuupalat4.png

helmikuupalat5.png

 

 

Lue myös:

Lokakuun palat

Marraskuun palat

Joulukuun palat

Tammikuun palat

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *