Kannattiko kirpputorin All Inclusive palvelu?

Etsin marraskuussa kokemuksia kirpputorien kokonaispalveluista, mutta tulos jäi aika heikoksi. Hinnat vaihtelevat, mutta palvelun hinta on keskimäärin  37€ viikolta ja 64€ kahdelta viikolta. Myynnistä menee yleensä 50% provisio. Kahden viikon myynnin pitää olla siis vähintään 128€, jotta saa edes omat takaisin. Myynti on helppoa ja hyvästä palvelusta toki mielellään maksaa. Mutta jääkö myynnistä mitään käteen? Kannattaako kaikki tavarat sittenkin vain antaa ilmaiseksi? Vai kannattaako etsiä aikaa ja myydä kaikki itse? Tein pienen vertailun kokemuksestani, jotta seuraava asiaa pohtiva saa siitä kenties jotain apua.

Yllätyksekseni kaikki kirpputorit eivät muuten edes vastanneet yhteydenottooni. Valitsin myyntipaikaksi Vallilan Stoorin, jossa kahden viikon palvelu maksoi 60€ (+50% provisio myynnistä). Suuren tavaramäärän vuoksi lisäsin myyntiaikaa vielä kahdella viikolla, joka maksoi 20€. Paikka vaikutti hyvältä aikaisempien vierailujen perusteella, se oli lähellä, vastasi yhteydenottooni ja tavarat sai viedä heti seuraavalla viikolla.

 

stoori1.png

stoori2.png

 

Vahvuudet:

Helppous. Ensimmäinen tunne neljän jätesäkillisen jälkeen oli kevyen huojentunut. Ei tarvinnut hinnoitella ja ripustaa, vei vain tavarat. Parasta oli kuitenkin se, ettei päivärytmiä tarvinnut suunnitella kirpputorin ylläpidon mukaan. Lapsen kanssa aikaikkunat ovat lyhyitä. Meillä meni yli viikko, ennen kuin pääsimme, ihan vain mielenkiinnosta, kirpparille katsomaan tilannetta. Ja oikeasti yritimme aiemminkin! 

Muut hinnoittelee. Hinnoittelen itse suhteellisen matalia hintoja, sillä haluan päästä tavaroista eroon. Silti face-to-face kirppareilla tinkaaminen ärsyttää. Jos myy hyväkuntoista (jopa käyttämätöntä) tuotetta jo vähintään 70% halvemmalla kuin sen arvo on, tinkiminen ei tunnu enää kivalta. Yleensä myönnyn alennuksiin, mutta kaupoista ei tule välttämättä hyvää fiilistä. Ennemmin annan sitten vaikka ne ilmaiseksi niitä tarvitseville, kuin taistelen eurosta, vaan sen takia, että ostaja ei ole varma tarvitseeko hän tuotetta ja viitsiikö sitä siksi ostaa. Sen sijaan joskus hinnoittelee tunteella yli, tai sitten ei vain ole yhtään käsitystä mitä mistäkin voi pyytää. Siksi on hyvä, että joku ammattilainen tekee senkin puolestani. Laskeskelin, että jos kirpputori hinnoittelee korkeampia hintoja, kuin itse hinnoittelisin, vastaa myyntivoitto silloin samaa, kuin myisin tuotteet itse. Tämä osoittautuikin osittain todeksi.

Innostus siivota lisää. Koska homma oli niin helppoa, teki mieli katsoa vaatehuonetta vähän uudestaan. 

Myyntijakso ja myymättömien nouto. Ainakaan Vallilan Stoorissa myyntijakso ei ollut niin päivän päälle ja siihen laskettiin esillelaittoon menevä aika ja myymättömien kerääminen pois. Koska tavara liikkui hyvin, vein lisää jo reilun viikon kuluttua, vaikka 4 jätesäkillistä olikin ollut maksimimäärä kahdelle viikolle. Myyntiajan lopulla sovimme noutopäivän myymättömille tuotteille joustavasti omien menojen mukaan. Tavarat oli pakattu Ikean kasseihin, joista ne oli helppo kantaa kotiin. Monilla kirpputoreilla on mahdollista ostaa myös kierrätyspalvelu myymättömille tuotteille. 

Maksu. Myyntivoitto maksettiin tilille heti, ja se oli tililläni jo ennen kuin ehdin hakea myymättömiä tuotteita pois. Lisäksi myyntiä oli tullut vielä sen jälkeen, joten sain ne rahat käteisellä noutaessani tavaroita. Jos tuotteita on vahingossa jäänyt kirpputorille, niiden myynti menee myyntitilille, josta ne löytyvät myöhemmin.

 

stoori3.png

stoori4.png

stoori5.png

Helppo lounas ja hyvä leikkipaikka ovat ehdottomasti plussia, kun käy lapsen kanssa kirpputorilla. 1-vuotiaan touhuajan kanssa nekään tuskin olisivat pelastaneet tavaroiden hinnoittelua ja myyntipaikan siivoamista. 

 

Kehitysalueet:

Alennukset. Myyntijakson lopulla olisi ollut kiva laskea vähän hintoja ja yrittää saada tavaramäärää vieläkin pienemmäksi. Itse asiassa tämä varmasti olisi ollut mahdollista, jos olisin itse ollut aktiivinen ja kysynyt. Jotenkin se vain jäi, kun päivät täyttyvät muustakin muistamisesta. Toisaalta hyvä, ettei kirpputori ainakaan sopimatta laske hintoja, vaan pysyy hinnoittelunsa takana. 

Lista myydyistä tuotteista. En oikeastaan tiedä kuinka monta tuotetta meni neljässä viikossa, ja mikä niiden keskihinta oli. Olisi mielenkiinnosta ollut ihan hauska nähdä mitä kaikkea meni.

 

stoori6.png

stoori7.png

 

Yhteenveto:

Onneksi tällaisia kokonaispalveluja on tarjolla! Suosittelen ehdottomasti, jos hyvää tavaraa on paljon ja oma aika on kortilla. Etenkin, jos on pieni lapsi. 7 jätesäkillisestä vaatetta, sekä noin kahdesta isosta Ikean kassillisesta kenkiä, laukkuja ja asusteita jäi myymättä vajaa kolme Ikean kassillista. Suurin osa niistä oli laukkuja, jotka vein myyntiin vasta myyntijakson lopulla. Myyntivoitto oli lähes 500€. Tätä voi verrata esimerkiksi viikkoon Kaivarin Kanuunassa, jossa tekemällä kaiken itse ja käymällä kirpputorilla päivittäin sain vajaa 400€. Yhden päivän myynnillä Konepajan Brunossa, jolloin mukana oli erityisesti sitä ”kahden euron tavaraa” tuli 200€. Aika linjassa minun mielestäni. Eikä tarvinnut tehdä muuta kuin siivota vaatehuone ja viedä tavarat paikan päälle.

Ja ajatus, joka oli kymmeniä kertoja mielessä myyntijakson aikana: Onneksi otin sen palvelun! Aika. Mittaamattoman arvokasta.

 

 

Aiheesta aiemmin:

Vaatehuoneen tyhjennys

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (1)
  1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Itse olen myös viimeaikoina miettinyt voisiko valita tämmöisen valmiimman vaihtoehdon. Itse yleensä vien itsepalvelukirppikselle ja hoidan valmistelut itse, eli hinnoittelun, kovahälyyttimien laiton ja siivouksen. Niinkuin itsekin sanoit, aika on arvokasta varsinkin lapsiperheellisellä, niin mielellään myös tämän ajan käyttäisi muuhun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *