Mistä ihana nimi pojalle?

Siitä lähtien kun kuulimme vauvamme olevan mitä todennäköisesti sukupuoleltaan poika, olemme miettineet nimiä. Valitettavasti yksikään nimi ei kuulosta sopivalta. Miksi ihmeessä poikien nimet ovat niin vaikeita? Jos vauva olisi tyttö, olisi hänelle jo monta nimeä, joista valita sitten juuri sopiva nimi, kun hänet tapaisimme. Esimerkiksi InkeriEdla,Viena, Inari, Freja, Ruut tai Selma. Suloisia, kaunissointuisia, mutta myös vahvoja nimiä kaikki.

Olisi ihana antaa joku vanha nimi,mutta samaa ovat ajatelleet muutkin. Kaikki kivat poikien nimet ovat jo lähipiirissä käytössä, kiitos erittäin suuresta määrästä poikavauvoja viime vuosina. Lisäksi merkityksellisiä, kuvaavia nimiä on miesten nimissä aika vähän. Tuntuu, että miesten nimet ovat useammin vain muunnelmia muista nimistä. Jopa vanhoissa nimipäiväkalentereissa miesten nimissä löytyy vähän liikaa yritettyjä nimiä, kuten Enzio.

On myös varottava lempinimiä. Hienosta nimestä tulee helposti ei-niin-kiva nimi lempinimenä. Yritys antaa ihana suvussa kiertänyt nimi, Rikard, muuttuukin käytössä ihan vaan Rikuksi. Äh. Toki pitää miettiä myös sitä, miltä nimi kuulostaa Fridan kanssa. Frida ja Rikard kuulostaisi ehkä hieman liian ylellisiltä yhdessä.

Entä miesten nimiin liittyvät mielikuvat sitten? Liian usein joku törppö on pilannut hyvän nimen. Tai vaikkei olisi törttöillytkään, niin mielikuva kalskahtaa silti ikävästi. On se sitten historiallinen henkilö, poliitikko, muusikko tai ihan vaan joku kylän mies. Verrattuna naisiin, miehet ovat saaneet enemmän huomiota kautta historian, joten mielikuvat myös nimistä istuu kenties tiukemmassa. Saattaa myös olla, että heteronaisena eletty elämä vaikuttaa siihen, että joudun vetämään muutaman nimiehdotuksen pois listalta. Olivatpa ne sitten olleet suoria tai välillisiä mies-muistoja.

Pitää vain toivoa, että nimi tulee lapsen myötä.

Onko muilla ollut haasteita juuri poikien nimien kanssa, vai olenko ainoa joka painii tämän asian kanssa? Tai itseasiassa tiedän, etten ole ihan yksin, sillä ainakin Kirsikka Simberg pohti myös taannoin instagramissa, ettei tiedä ainoatakaan coolia pojan nimeä, jonka antaa syntyvälle lapselleen.

Mistä se nimi sitten lopulta löytyi niille, jotka olivat aluksi aivan hukassa?

perhe vanhemmuus raskaus-ja-synnytys oma-elama
Kommentit (21)
 1. Enkä edelleen sulkisi pois omia lemppareitani: Lempi tai Lento. Ja miksei myös Uutis jos haetaan hartaampaa sointua, tai Luja jos poika osoittautuu luonteeltaan kiivaammaksi.

  Lehtisen kanssa sopii niin moni asia.

  1. Aivan näin rakas aviomies. 😀
   Luja on oikeasti tosi ihana nimi, mutta sukunimi pitäis kyllä olla joku muu.

   -Tästä tulee vielä pitkä matka.

 2. Tyttöjen nimiä on kyllä paljon helpompi keksiä, kuin poikien.. Vaikka mulla kyllä on jo nimi mielessä kesällä syntyvälle esikoisellemme, kunhan mieskin vielä hyväksyy sen 😀 Mutta ei se ihan helposti tullut, kun taas tytön nimiä oli pitkä lista mieluisia.

  1. 😀 Eli pientä sulattelua vielä siellä miehen suuntaan.
   Frida oli meillä vain yhtenä nimiehdotuksena, ja jos oikein muistelen niin Allu ei ollu siinä ensin täysin mukana, mutta sitten kun se tuiman pippurisen näköinen vauva syntyi ja osoittautui heti aika temperamenttiseksi tyypiksi, niin sanottiin yhtä aikaa, että tän lapsen nimi kyllä on Frida. Eli kyllä se nimi sieltä sit kai tulee vielä.

   Ihanaa odotusta! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *