Muotinmurtajat

Teen kaikkeni, jotta lapseni ei tarvitsisi kokea kiusaamisen ja lokeroinnin aiheuttamaa riittämättömyyttä ja syömishäiriöitä. Haluan rakentaa lapselleni vahvan itsetunnon, jota vasten hän voi nojata silloinkin, kun ulkoiset määritelmät yrittävät horjuttaa sitä. Liika huomio yksinkertaisissa asioissa vääristää ne absurdeihin mittoihin. Siirrämme ajatus- ja toimintamallimme suoraan lapseen. 

Tätä kuvaa en ikinä ajatellut julkaista. Se on otettu sairaalan harsohousuissa, tasan viikko Fridan syntymän jälkeen. Tunsin oloni upeaksi, vahvaksi ja kauniiksi, eikä sillä ollut mitään tekemistä vatsani koon kanssa. Se on aika kova juttu naiselle, joka oli lähes kaksi vuosikymmentä mitannut kelpoisuuttaan vatsallaan.

 

Screen Shot 2016-10-15 at 17.55.22.png

 

Marja Hintikka Liven kolmas kausi alkaa tänään teemanaan vanhempien ulkonäköpaineet. Jakson nimi on Häpeäisit, läski äiti!. Kauden keskiössä tulee olemaan vanhempien pelot ja niiden purkaminen. Keskustelua ja tunteita herättäviä maanantaita taas luvassa!

 

Kommentit (1)
  1. Raskaus toi perspektiiviä ja kunnioitusta omaa kehoa kohtaan. Omat vääristymät ovat peräisin lapsuudesta ja kulkivat mukana tuhoten esimerkiksi käsityksen normaalista ruokailusta ja painosta. Raskausaikana, vanhoja kuvia katsellessani, tajusin, että olin kuvitellut itseni paljon isommaksi, kuin oikeasti olin. Ajattelin, että jos palautuisin raskaudesta entisiin mittoihin, saisin olla todella tyytyväinen.

    Ihanaa loppuraskautta! Ja sitä armeliaisuutta. Ulkonäköpaineet alas! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *