Parempia valintoja ostoksilla: Luonnollinen muovailuvaha (+ALEKOODI)

Kaupallinen yhteistyö : Kideco

 

316E93FB-0AC5-4400-B770-C9A200142757.jpeg

DF4CE14D-70B3-430D-B2F9-2532F9E39F81.jpeg

 

Aina välillä ystäväpiirissä ja facebook-ryhmissä kysellään vinkkejä siihen, mistä voisi löytää ekologisia leluja, tai kuinka sukulaiset saataisiin ostamaan jotain muuta, kuin muovisia, paristoilla toimivia leluja. Saatan olla vaikea tapaus sukulaisille, mutta muutaman vuoden kokemuksella isovanhemmatkin kysyvät jo tarkkaan mitä saa ostaa. Esimerkiksi äitini halusi ostaa Fridalle joululahjaksi nuken, mikä oli ajatuksena aivan ihana tulevaa vauva-aikaakin ajatellen, mutta en vain kestänyt ajatusta muovisesta Baby Born -nukesta, jonka kemikaalikuorma olisi haitallinen paitsi ympäristölle, myös lasteni terveydelle. On tietysti aivan ymmärrettävää, ettei ätini osannut ajatella tätä, mutta hän oli heti mukana, kun kerroin mieluummin etsiväni sopivan luonnonkumisen nuken ostettavaksi. Sama pätee kaikissa muissakin, erityisesti lapsiin kohdistuvissa hankinnoissani. Pyrin etsimään ja tekemään parempia valintoja. Onneksi vaihtoehtoja on tullut koko ajan enemmän, eikä tarvitse tyytyä tuotteisiin, joiden valmistajajätit huutavat isoimmin mainoksissa ja lähettävät lelukuvastoja kotiin. Moniin lasten leluihin ja tarvikkeisiin on olemassa ekologisia vaihtoehtoja. Valveutunut toki saa olla. Usein muovisiin leluihin ja peleihin on esimerkiksi puisia vaihtoehtoja, mutta se, onko puu tuotettu ekologisesti ja onko maalit sekä liimat täysin myrkyttömiä, kannattaa tarkistaa erikseen. Kuluttajaa helpottaa luotettavat erikoisliikkeet ja verkkokaupat, jotka ovat erikoistuneet ekologisiin tuotteisiin. Tällaisissa ostospaikoissa on huoleton asioida, ja niihin on helppo ohjata myös asiaan perehtymättömät, lahjaostoksilla olevat sukulaiset.

 

088A28F3-C491-4A8F-B2D4-A3ABEDABE289.jpeg

A840B59B-4ACF-4CE2-A2AF-B5F1DC805AC4.jpeg

 

Muovailuvaha on hyvä esimerkki siitä, mitä on helppo ostaa jokaiseen lapsiperheeseen ajattelematta mitä se oikeasti sisältää. Muovia, hajusteita ja väriaineita. Tähänkin on saatavilla parempi vaihtoehto. Ailefo muovailuvaha on ainoa luonnonmukainen muovailuvaha Euroopassa. Se valmistetaan korkealaatuisista ja sertifioiduista ainesosista, eikä sisällä hajusteita tai parabeeneja. Kasvivärit, kuten punaiset hedelmät ja vihreät kasvikset antavat muovailuvahalle värin ja kasviöljyt tekevät siitä pehmeää. Verrattuna mehiläisvahasta valmistettuihin muovailuvahoihin Ailefon muovailuvahoista ei jää lainkaan tahmeaa tunnetta käsiin. Frida nauttii erityisesti värileikeistä ja muovailuvahan leimasimesta, minä innostuin värien marmoroitumisesta ja taiteilin muutaman eläinhahmonkin.

 

339BDE9F-9994-46D0-9196-0E2F6651E5C4.jpeg

E1DDDE75-4FB3-4265-AE38-9316A9C11FD7.jpeg

 

Yksi uusimmista, pelkästään ekologisia lastentarvikkeita myyvä verkkokauppa on Kideco. Valikoimissa on Ailefo muovailuvahan lisäksi esimerkiksi eKoalan kasvipohjaisesta cashmeresta valmistetut harsot, Hevean luonnonkumiset tutit, purulelut ja kylpylelut, sekä Plantoysin vastuulliset puulelut. Tammikuussa valikoimiin tulee myös Pololon ekologiset nahkatossut.

Kideco tarjoaa lukijoilleni alekoodin tammikuun aikana tehtyihin tilauksiin. Koodilla MAMARKIAA20 saat 20% alennuksen kaikista Kideco verkkokaupan tuotteista. Koodi on voimassa 31.1.2019 saakka.

 

4B323497-D52E-48A4-BFEE-A6A675F9B575.jpeg

(Muovailuvahat saatu blogin kautta Kidecolta.)

 

Lue myös:

Myrkyttömät välineet taiteiluun

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

Kommentit (1)
  1. Moikka! Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia, koska blogillasi on Lily suosittelee -leima ja tarvitsemme siksi profiilikuvasi uudistuneelle sivustolle. Kävisitkö kurkkaamassa mahdollisimman pian?

    Ihanaa viikonloppua! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *