Pienen kylpyhuoneen pieni muutos

Kotimme 63 neliöstä on kylpyhuoneeseen käytetty melko niukasti neliöitä, joten tilan suunnittelu vaatii tarkastelua käytännön kautta. Edelliset asukkaat eivät valitettavasti nähneet asiaa niin. Kuusi vuotta sitten tehdyssä putkiremontissa ei nimittäin oltu suunniteltu kylpyhuoneeseen juuri lainkaan toiminnallisuutta. Kun ostimme asunnon, kylpyhuoneessa ei ollut peilikaappia lukuunottamatta lainkaan kalusteita. Lisäksi valittu suihkuseinä jättää suihkun avoimeksi ja allas on tilaan nähden liian pieni. Oli vaikea uskoa, että asunnossa oli meitä ennen asunut perhe.

Melko tehokaan pintaremontin jälkeen aika eikä budjetti riittäneet kokonaisen kylpyhuoneen uudistamiseen, joten aloitimme toiminnallisuuden rakentamisen säilytysratkaisuilla. Nelihenkinen perhe ja vauva-arki vaatii tietyt puitteet kylpyhuoneeseen. Tavaroilla pitää olla omat paikkansa ja vauvan hoitotarvikkeet käden ulottuvilla. Sen sijaan lääkkeet ja pesuaineet pitää olla lasten ulottumattomissa. Tämän muutoksen hinta oli 500 euroa.

Kylpyhuone muutoksen jälkeen
Kylpyhuone ennen muutosta

Lisäsimme kylpyhuoneen toiselle seinälle pyykkikaapin ja korkean kaapin kosmetiikalle ja lääkkeille. Pienen tilan ja riittämättömän suihkuseinän vuoksi kalusteet piti valita kosteutta ja roiskeita kestävistä materiaaleista, ja nämä kaapit löytyivätkin Polarian ja Tammiholman mallistoista.

Vauvan hoitonurkka muodostui pesukoneen ympärille, ja seinään kiinnitettiin oma hylly vaipoille ja muille tarvikkeille.

Pienen kylpyhuoneen niksit: lisää pyyhekoukkuja Granitin magneeteista ja pidä vessapaperit esillä korissa (ratkaisee myös rullien säilytyksen).

Muutostöitä odottaa vielä kylpyhuoneen toinen seinä, jossa altaan vaihto tarkoittaa myös allaskaapin asennusta ja erillistä peiliä peilikaapin sijaan. Löysin suomalaisen Woodion puukomposiitista valmistetut altaat ja ihastuin paitsi niiden kauniiseen ulkonäköön, myös innovatiiviseen ekologisuuteen. Kuusinkertainen hinta posliiniseen altaaseen verrattuna saattaa vielä pidätellä hankintaa, sillä hermot saattavat kiristyä nykyisen altaan kanssa aiemmin, kuin raha on säästetty. Toiveissa olisi myös vaihtaa suihkuseinä toimivammaksi ja asentaa joku ihana vesiputoussuihku. Omassa kodissa löytyy paljon laitettavaa, kun alkaa haaveilemaan. Totuus kuitenkin on, että pikkuhiljaa valmiiksi.

Kommentit (1)
  1. On kyllä jännä, ettei putkiremontissa oltu suunniteltu melkein yhtään toiminnallisuutta. Ja vielä perhe asunut aiemmin siinä. Suihkuseinää mietimme laittavamme kylpyhuoneeseen. https://www.suihkutilat.fi/lasinen-suihkuseina

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *