Pikaväri vai tosi pikaväri? Lasten kynsilakat vertailussa

lakkatesti1.png

 

Olen saanut lasten kynsilakkoja giftbageista ja kerran kokeiltuamme Frida on ollut aivan innoissaan niistä. Lakat ovat myrkyttömiä ja hajusteettomia, ja lähtevät saippuavedellä pois. Ainakin Miss Nellan ja Nailmaticin lakkojen käytössä on kuitenkin eroja, jotka on hyvä huomioida käyttäjästä, tarkoituksesta ja tarpeista riippuen. 

 

lakkatesti2.png

 

Nykyään ehdin itse harvoin lakkaamaan kynnet, mutta tiedän, että Frida haluaa silloin väriä myös omiin kynsiinsä. Silloin väritämme pienet kynnet hetkeksi lasten lakoilla ja mukula ihailee kynsiään innostuneesti hihkuen. 

 

lakkatesti3.png

 

Miss Nella: tekee kynnen pintaan kalvon, jonka voi irroittaa helposti. Lakka ei lähde normaalin käsienpesun yhteydessä, mutta luovuttaa kyllä pikku hiljaa muutaman saippuapesun jälkeen. Helpoin, nopein ja siistein tapa on irroittaa värikalvo kynnen pinnasta kevyesti rapsuttamalla. Voisin itsekin käyttää yhden illan lakkana, eikä tarvitsisi käyttää kynsilakan poistoainetta. Miss Nellan lakkoja myy Helsingissä Nona K. 4ml pullo maksaa noin 6€. 

Nailmatic Kids: Väri lähtee helposti jo pienen kastelun jälkeen. Sopii siis ihan pikaisiin väri-ilotteluihin. Toisaalta se voi olla myös haittapuoli. Pullot ovat hauskoissa ja tyylikkäissä pakkauksissa. Nailmaticilla on useita jälleenmyyjiä Helsingissä, kuten Bebes, Olkkari ja Ombrellino. 8ml pullo maksaa noin 9€.

 

lakkatesti4.png

 

Ylhäällä vasemmalla: Juuri lakatut kynnet, joista tummempi on tehty Miss Nella -kynsilakalla (sävy Sweet Lavender) ja vaaleampi Nailmaticilla (sävy Piglou). Molempia lakkoja on laitettu yksi kerros.

Ylhäällä oikealla: Melko nopean, pelkällä vedellä tehdyn käsienpesun jälkeen Nailmatic on hävinnyt kynsistä lähes kokonaan.

Alhaalla vasemmalla: Saippuapesun jälkeen. Nailmatic on lähtenyt kynsistä kokonaan.

Alhaalla oikealla: Miss Nella -kynsilakka poistettu kalvomaisesti (”peel off”).

 

Huom. Lasten kynsilakkojen suositusikä on +3-vuotta.

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

Kommentit (2)
  1. Onpa kiva ja uusi idea mulle!
    Kerroit että nämä ovat myrkyttömiä – oletko testannut miten nämä selviävät CosmEthics-kännysovelluksen skannauksesta? Se on mulla käytössä kaiken kosmetiikan kanssa, joten tämä kiinnostaa. 🙂

    1. Hei enpäs itseasiassa ole! Oon ymmärtäny, että kynsilakat on yks vaikeimmista valmistaa luonnonkosmetiikkana, mutta näissä ei toisaalta tarvita sitä kestävyyttä samalla tavalla. Onkin pitänyt ottaa toi CosmEthics, laitetaan tutkintaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *