Stokke Scoot kaupunkirattaat

Yhteistyö: STOKKE

 

Stokke Scootit ovat olleet käytössä nyt pari kuukautta, ja on aika listata kokemuksia. Matkarattaille oli tarvetta etenkin Berliinin reissun, sekä tulevan Espanjan loman vuoksi, mutta nämä kaupunkirattaat ovatkin olleet meillä päivittäisessä käytössä. 

 

stokke3.png

 

Scootit ovat näppärät ja kevyet rattaat. Istuinosan saa helposti irti, ja rattaat on helposti siirreltävissä. Berliinissä jouduimme usein käyttämään rullaportaita, sillä hissejä ei aina ollut, tai ne oli epäkunnossa. Silloin oli todella kätevää vain napata Frida istuinosassa kainaloon ja kantaa runko erikseen. Scootit menevät kasaan myös irroittamatta istuinosaa. 

Rattaat mahtuvat ahtaisiinkin paikkoihin. Edes ruuhkabussit ja pienet katuravintolat eivät ole hidastaneet menoa Scooteilla. Työntöaisan saa käännettyä rungon suuntaiseksi, jolloin rattaat vievät vähemmän tilaa. Lisäksi vauvan lähelle pääsee esteettömästi. Istuin on korkealla, joten syöttötuolikaan ei ole pakollinen ravintoloissa. 

Tavaratila on melko pieni, mutta olemme pärjänneet sillä hyvin. Isompi tavaratila vaikuttaisi varmasti myös rattaiden kasattavuuteen ja kokoon. Päivittäin mukana kulkee kaikki tarvittava: pieni reppu ja pussukka Fridan tavaroille, sadesuoja, sekä äidin tavarat. Näiden lisäksi kyytiin mahtuu vesipullot ja pieni viltti. Aika hyvin melko pienelle tavaratilalle. (Vertaan tavaratilaa Brio Smile yhdistelmävaunuihin.)

Scootien mukana tulee sadesuoja ja hyttysverkko, jotka ovat muotoiltu sopimaan rattaisiin täydellisesti. Kaarevien muotojen vahvikkeiden vuoksi suojat vievät hieman enemmän tilaa, kun niitä ei tarvitse. Mukana ei myöskään ollut suojille kuljetuspussia, joten käytän sadesuojalle Herschelin vetketjupussukkaa. Sinne saan mahtumaan suojan lisäksi myös kankaisen kauppakassin (ja pari välipalapatukkaa).

 

Screen Shot 2016-06-30 at 10.53.26.png

Fridan tavarat, äidin tavarat ja sadesuoja kulkevat mukana rattaiden tavaratilassa. Alla oleva vilttikin on välillä matkassa mukana. 

Herschel  /  Bobo Choses  /  H&M Baby Exclusive

 

Rattaiden kuomu on UPF 50+ -suojattu. Vaalea, pastellisen vihreä väri tekee kuomun alle telttamaisen tunnelman, jonka lempeässä värikajossa Frida tykkää matkustaa. Viimeistään Espanjan lomalle pitää silti ostaa päivänvarjo lisäsuojaksi tytölle.

Rattaat kulkevat pehmeästi, ja niitä on helppo ohjata nopeissakin käännöksissä, etenkin istuimen ollessa kohti menosuuntaa. Istuimen ollessa työntäjää kohti, pyörät joskus jumittuvat nopeissa käännöksissä. Painopisteen muuttuminen vaikuttaa siis ajettavuuteen jonkin verran. 

 

Screen Shot 2016-06-23 at 16.33.08.png

 

Matka- ja cityrattaiksi Stokke Scootit tuntuvat todella hyviltä ja käteviltä. Pidän myös niiden linjakkaasta muotoilusta. Vaalea väri on etenkin keväällä ja kesällä raikas, ja moni onkin kehunut aquan värisiä rattaitamme. (Ensimmäinen ajelu Huvilakadulla tuntui ihanalta pastellimatkalta.) Vaaleus tosin myös paljastaa lian, ja syynäänkin tarkkana kaikkia käytössä ja kuljetuksissa tulevia pieniä tummentumia. Onko teillä kokemusta istuinosien pesemisestä?

 

*Stokke Scoot kaupunkirattaat on saatu Stokkelta.*

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *