Tiesitkö tämän kauneusrutiineista?

Opin viime viikolla kauneusrutiineistani kaksi asiaa. Olen 31-vuotias, enkä osaa pestä kasvojani, enkä meikata. 

Olin Hydrafacial kasvohoidossa ja hoidon aikana kosmetologi oikaisi käsitykseni kasvojen puhdistuksesta. Kasvojen puhdistusaine puhdistaa vain ihon, ei meikkiä. Meikki tulee pestä kaksi kertaa meikinpoistoaineella, ja sen jälkeen kasvot pitää vielä pestä erillisellä kasvojen puhdistusaineella. Jopa tuplasti silläkin. Puhdistusaineen hierominen meikkien päälle on kuulemma, kuin levittelisi sen kaiken moskan vain ympäriinsä. 

Olen lähes kaksikymmentä vuotta pessyt kasvoni puhdistusgeelillä (joka kuulemma kuivattaa ihoa), ja pyyhkinyt vain vedenkestävän ripsivärin (joka kuulemma kuivattaa ripsiä) meikinpoistoaineella. Yhtä kauan olen lukenut muoti- ja kauneuslehtiä, käynyt silloin tällöin kosmetologilla, ja ennen kaikkea ollut kiinnostunut kauneudenhoidosta.  

Miten tällainen tieto on voinut mennä minulta ohi? 

Kasvohoidon lisäksi kävin myös meikkiostoksilla. Peiteaineen valinnassa auttanut myyjä vahvisti epäilykseni siitä, etten osaa meikata itseäni miellyttävää perusmeikkiä paremmin. Fridan syntymän jälkeen arkimeikkinikin on keventynyt. Meikkipohja on vain kevyesti sävyttävä voide, peiteaine ja poskipuna. Tunsin, kuinka myyjä arvosteli minua mielessään, kun kerroin, etten tällä hetkellä omista edes meikkivoidetta. Meikkipussini on täynnä pohjustusvoiteita, poskipunia ja huulipunia, mutta luomiväriostokset jäävät aina kokeiluiksi. Meikkaan silmäni lähes samalla tavalla kuin 15-vuotiaana. Käännän ripset ja levitän niihin mustaa, vedenkestävää ripsiväriä. Joskus laitan rajaukset silmiin, mutta en osaa käyttää luomiväriä. Näytän mielestäni liian meikatulta. Siihen ei auta edes ihanien kauneusbloggareiden tutorialit. 

Alan ymmärtää naisia, jotka edelleen meikkaavat ne siniset tai vihreät luomivärit ja ripsarit, kuin 1980-luvun nuoruusvuosina. Sitä vaan jumiutuu peilikuvaansa ja rutiineihinsa. 

 

Screen Shot 2016-09-12 at 23.06.10.png

Äidin luottokamat: aurinkolasit ja huulipuna // Mekko: Melli EcoDesign (saatu) // Takki: Monki // Kengät: Adidas

 

PS. Se Hydrafacial kasvohoito oli ihan mieletön. Laura Ollilan blogissa on siihen alekoodikin!

 

Kommentit (3)
  1. Joo siis mulle tää tuli kans yllätyksenä, et oon vaan hieronu sen kaiken meikin pitkin naamaa enkä edes puhdistanut kunnolla. Mä käytän vielä iholla sellasta Macin silmänympäryksille tarkotettua peitevoidetta ympäri naamaa koska se on niin tehokasta ”maalia”.  Se ei lähde kädestä edes kunnolla fairilla pois kun laitan sitä aina läjän käteen josta sit levittelen pitkin naamaa. Et ompa kumma jos on epäpuhtauksia iholla kun kasvot ei oo koskaan tarpeeksi puhtaat 😀 Mahtavaa että kävit!

  2. Siis täh? 😀 Mikä puteli on meikinpoistoaine? Itsekin putsaan tunnollisesti puhdistusgeelillä meikit, kasvovedellä vielä loput rippeet pois. Oon hämmentynyt!

    1. Niin olin minäkin! Micellar -vedet on kuulemma parhaita meikin puhdistukseen, mutta sitten pitää vielä pestä kasvot kasvojen puhdistusaineella. Kasvovesi (jota olen laiska käyttämään) tulee sitten vielä päälle. 

      Kova setti siis. Ainakin tälle yhteen purkkiin tottuneelle. Hyvät uutiset silti oli, ettei ihossani ollut hirmuisesti epäpuhtauksia. Tosin siinä Hydrafacial hoidossa imettyjä epäpuhtauksia tarkistellessa ilmeni, että juurikin niitä meikin jämiä oli…

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *