Vauvarokko

 Tänään se selvisi. Fridalla on vauvarokko.

Blogin Instagramia seuranneet ovatkin jo ehkä huomanneet kuvat pienestä potilaasta. Tyttö on ollut sylikamaa jo muutaman päivän. Toinen etuhammas puhkesi viikonloppuna ja kuvittelin lauantai-iltana nousseen kuumeen johtuvan siitä. Olin itse viikonlopun koulutuksessa ja lauantaina, pitkän päivän jälkeen odotin saavani syliini ikävästä itkevän tytön. Frida kuitenkin nukkui, kun palasin kotiin ja heräsi vasta myöhään illalla. Kuumeisena.

Vielä sunnuntaina ja maanantaina luulin pienen kuumeen johtuvan hampaista. Allu toi Fridan minulle koulutukseen syömään ja tyttö näytti kipeältä. Koska muita oireita ei ollut, syytin hampaita ja menimme maanantai-aamuna leikkipuiston vauvakerhoon. Maanantai-iltana kuume nousi neljäänkymmeneen ja Frida meni ihan veltoksi. Lähdimme päivystykseen. Odotustilassa pieni kuumeilija oksensi reippaasti. Mielessä pyöri sata asiaa. Päällimmäisinä ”ei johdu enää hampaista” ja ”onneksi lähdettiin”. Tuntui voimattomalta katsoa pikkuista, joka ei jaksanut enää edes itkeä.

Päivystyksessä epäiltiin virusta ja pyydettiin menemään lastenlääkärille jos kuume ei laske. Yö meni hyvin ja aamulla Frida heräsi pirteänä ja kuumeettomana. Päätin seurata tilannetta ja soittaa lääkärin vasta, jos tulee oireita. Yön aikana ihoon nousi pientä näppyä, joten kävimme tänään lääkärissä. Oireet täsmäsivät vauvarokkoon. Muutama päivä kuumetta ja kuumeen laskiessa ihoon nousee näppylöitä. Takaraivolla oli imusolmukesuurentumia ja silmät punoittivat hieman. 

Harmittaa, etten epäillyt aiemmin kovaa tautia. Lapsen kanssa kynnys käydä lääkärissä on matala, mutta aina kaikki oireet ei huolestuta heti. Onneksi kaikki on hyvin, tauti on loppusuoralla ja Frida voi jo hyvin.

 

makutikku.png

Nykyään kiiltokuvat ja tarrat on vaihtunut makutikkuihin. Se olikin Fridan mielestä parasta tänään.

 

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Bloglovinissa, niin näet uusimmat jutut heti!

 

Kommentit (2)
  1. Meiän pienempi sairasti kanssa vauvarokon keväällä. Ensin kuumetta jonka ajattelin kanssa johtuvan hampaista. Lopulta kun se vaan kesti, käytiin lääkärissä. Testasivat influenssan, mutta lopulta saboivat kyseessä vaan olevan vähän sitkeämpi flunssa. Parin päivän päästä kuume hävisi ja tilalle tuli rokko. Meillä tauti oli kyllä selvästi lievempi kuin teillä!

    1. Hampaista kyllä yleensä voi syyttää montaa juttua 😀 

      Mutta on nuo pikkuiset vaan niin ressukoita kipeänä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *