Vauvauinnin hintakatto

Rakkautta & Mamarkiaa

Olemme käyneet vauvauinnissa kaksi vuotta. Aloitimme, kun Frida oli 3 kuukautta vanha ja uinnin kuukausimaksu neljältä kerralta oli 80 euroa. Frida on nauttinut uinnista hurjasti, ja taidot ovat tietysti kehittyneet harjoituksen myötä. Yksi asia vedessä on kuitenkin saanut pienen polskijan jäätymään joka kerta kahden vuoden ajan. Uimaopettaja. Erityisesti viimeisen vuoden ajan, Frida on tarrautunut meidän kaulaan kiinni heti, jos ohjaaja tulee lähelle. Kun kukaan muu ei katso, mukula ui itsekseen kellukkeilla, laskee liukumäestä ja hyppii reunalta veteen. 

 

 

Nyt, tammikuussa uinnin hintaan tuli yllättävä arvonlisäveron korotus, joka nosti neljän uintikerran hinnan 94 euroon kuukaudessa. Käyntejä ei voi korvata, joten sairastumiset ja muut poissaolot tuntuvat heti. Olisin varmasti jatkossakin valmis maksamaan saman hinnan pienen vauvan uinnista, mutta nyt kun perustaitoja ja varmuutta on kartutettu, olimme valmiita siirtämään harrastuksen uimahalliin.

Testasimme lauantaina uutta tapaa Mäkelänrinteen uimahallissa, ja konsepti oli heti toimiva! Hassuttelimme yhdessä lasten altaissa ja nappasimme Allun kanssa myös omaa treeniaikaa. Odotin hieman tungosta, mutta iso uimahalli käänsi sen voitoksi, eikä väenpaljous tuntunut ollenkaan pahalta. Pienen treenin jälkeen olo oli itselläkin todella hyvä.

 

 

Vauva-aikana uinti oli ainoa maksullinen, tai selvästi kalliimpi harrastus. Kävimme ilmaisissa muskareissa ja taidetuokioissa, sekä kaupungin ja seurojen tarjoamissa edullisissa vauva- ja taaperojumppissa. Seuraavaksi ohjattujen harrastusten valikoimasta Frida voisi innostua temppu- ja sirkusryhmistä, joihin ennemmin nyt panostan rahallisesti ja siirryn uinnissa sitten taas kaupungin tarjontaan.

 

Kuinka pitkään olette käyneet "vauvauinnissa" eli ohjatussa uinnissa?

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentit

Miet (Ei varmistettu)

Me kävimme vauvauinnissa kerran, vauvan ollessa kolme kuukautta. Sen jälkeen olemme käyneet uimahallissa muuten vain, ja saaneet harrastuksesta enemmän irti niin. Ei olla oltu sidottuja tiettyyn aikaan, olemme päässeet edullisemmin ja vaihtelevilla kokoonpanoilla koko perheen voiminkin, sisarukset mukana. Esikoisen kanssa olisin halunnut mennä vauvauintiin, mutta se oli sunnuntaiaamuisin seitsemältä ja sinne olisi autottoman pitänyt kävellä puolitoista tuntia suuntaansa, kun ei julkiset kulje tuohon aikaan. Hintaa olisi ollut 140e/kurssi, liekö ollut kymmenen kerran. Silloinkin kävimme itse uimahallissa ja mieluisaa on ollut. Nyt olisi ollut mahdollisuus mennä, mutta ei ollutkaan meitä varten se. Uiminen on kyllä parhaita harrasteita lasten kanssa!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Uimahallissa on kyllä hyvät puolensa, kuten juuri tuo sitoutumattomuus. Maksetussa kurssissa on toki aina se hyvä puoli, että siellä tulee myös käytyä.

Samaa mieltä, uiminen on hauska harrastus lapsen kanssa!

Kiitos kun kommentoit! :)

mammamagia
Mamma Magia

Täällä maalla (lue Oulussa) maksu on 14 euroa/kerta, mikä on loistavaa jos ei aina pääse, tuo 94 euroa on mielestäni törkeä, jotenkin tuntuu että pienituloisilta se on heti pois ja näin taas eriarvoisuus kasvaa.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Samaa mieltä tuon eriarvoisuuden kanssa. Uimahalli on Helsingissä lähes tuon 14€ kahdelta aikuiselta.

riik
3h+kasvimaa

Me taidettiin käydä parin jakson verran ja sen jälkeen omatoimiuinneilla lähikylpylässä. Nyt sitten V on innostunut alkeisuimakoulusta ja tällä viikolla starttaa toinen kahdeksan kerran jakso. Kurssi maksaa 100e/ 8 krt ja se on musta sietokyvyn rajoissa, varsinkin kun on ainoa maksullinen harrastus.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Suloista, kun siellä toivotaan jo omia harrastuksia! En malta odottaa tuota (ja samalla toivon että pliis älä oo esim. taitoluistelu, heh).

AnnikaN (Ei varmistettu)

Me taisimme käydä vauvauinnissa yhtä pitkään kuin tekin ja sitten siirryimme itsekseen menemään. Suosittelen kyllä vauvauintia (tai itsekseen menoa) kaikille, meidän 3-vuotiaasta on sen avulla kehkeytynyt todellinen pesipeto joka nauttii suunnattomasti vedessä olemisesta!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Joo ehdottomasti vauvauintia, jos vaan on yhtään mahdollista aikataulujen ja rahan suhteen. Ollut tosi hauska harrastus, ja antanut varmuutta sekä lapselle, että vanhemmalle lapsen vedessä oloa kohtaan.

Ihanaa kuulla, että muutkin on ollut pitkään vauvauinnin puolella. :)

Kommentoi