Romanssi – La liaison

 

romanssi.jpg

 

Talutamme pyöriä jyrkkää mäkeä ylöspäin. Lämmin huhtikuun tuuli tuo sireenin tuoksun jostain yön pimeydestä. Olemme odottaneet täydellistä hetkeä ensimmäiselle suudelmalle ja se on nyt.

Tulemme vihdoin Faurén puiston porttien kohdalle. Jyrkänteen reunalla oleva pikkuinen puisto katsoo kaupungin välkkyvien valojen ylle. Juuri lehtensä saaneet puut kahisevat tuulessa. Sillä hetkellä en haluaisi olla missään muualla.

Jätämme pyörät nojaamaan toisiinsa ja Ingo ottaa kädestäni kiinni. Tuijotamme toisiamme hetken nenäkkäin. Hätkähdän, sillä viereisen kirkon kellot lyövät kerran; kello on puoli kaksitoista. Suutelemme ensimmäisen kerran. Ja toisen. Ja kolmannen…

 

* * *

 

Viimeiset viikot ovat olleet uskomattomia. Uskomattoman ihania. Olen viettänyt suurimman osan vapaa-ajastani brasilialaisen pojan kanssa. On ollut hienoa huomata, kuinka samalla tavalla voi toisen kanssa asioista ajatella.  Ingo on lähes kaikkea, mitä mieheltä voi toivoa: hauska, komea, sosiaalinen, spontaani, romanttinen ja… intohimoinen. Annan pari esimerkkiä.

Kun olin eronnut Kokista, kävin vielä kerran illallisella Christophen kanssa, sillä hän halusi puhua kanssani.

Sillä aikaa kun istuin vuohenjuustosalaatti edessäni selittämässä sitä, miksi juttu Christophen kanssa ei edelleenkään tule kysymykseen, Ingo oli laittanut puvun päälleen, hypännyt pimeän tullen polkupyöränsä selkään ja polkenut kilometrien päähän kotoaan minun luokseni, koska halusi kertoa, että pitää minusta ja että hän haluaa olla kanssani.

Ingo oli siis saapunut asunnolleni enkä ollut kotona. Alkoi sataa. Ingo pyöräili puku päällä kotiinsa.

Sairastuin flunssaan pari viikkoa sitten. Ingo halusi silti olla kanssani, eikä välittänyt siitä että yskin ja pärskin jatkuvasti. Hän ei suostunut pitämään etäisyyttä. Kun katsoimme sängylläni elokuvaa, hän sanoi: ”In sickness and in health.” Tietysti Ingokin sairastui.

Viimeisinä päivinä hän kertoi siitä, kuinka oli särkenyt sydämensä neljä vuotta sitten ja pelkäsi, että nyt käy samoin, sillä suhteellamme oli parasta ennen -päiväys. Lähtöpäiväni siis.

Mutta kuten voi arvata, kirkkaimmat tähdet palavat loppuun nopeimmin. Romanssia kesti pari viikkoa.

Viimeisenä päivänä Ingo ei enää vastaa viesteihini. Kun lopulta kun saan hänet kiinni, tunnen, että jotain on vialla. Ingo sanoo, että tulee luokseni juttelemaan. Tiedän, mitä on tulossa.

Kävimme läpi myötä- ja vastoinkäymiset, terveyden ja sairauden. Miniromanssini oli täydellinen niin kauan kuin sitä kesti. Vaikka sanoin, että aion täällä tehdä paljon virheitä, romanssi ei ollut virhe. Tekisin saman uudestaan mitään kyselemättä.

Ingo on luultavasti niitä ihmisiä, jotka ovat rakastuneet rakkauteen. Alussa on ihastumisen pakahduttava tunne, hymyilyttävä jännitys siitä, mitä on tulossa, tunne siitä, että kaikki on mahdollista ja toinen vaikuttaa täydelliseltä. Suhteen alku tietenkin aina mahtavaa ja kun elää vain lyhyissä suhteissa, saman pakahduttavan tunteen saa aina takaisin. Ingo jatkaa romanssikierrettään

Silti jään miettimään, onko intohimo vain lyhyiden romanssien etuoikeus. Voiko samaa tunteen paloa ja ihastusta pitää yllä pidempään? Jos löytää sopivan kumppanin, toivottavasti.

Meidän romanssimme päättyi, mutta tarina jatkuu.

 

* * *

 

Päivällä oveltani kuuluu koputus. Avaan oven ja käytävällä seisoo komea, nuori, sinisilmäinen ja ranskalainen mies. Hän kysyy, voisinko lainata hänelle 80 senttiä. En kysele mitään, hymyilen vain ja haen hänelle muutaman kolikon lompakostani. Hän hymyilee takaisin ja sanoo ”À la prochaine”, seuraavaan kertaan.

Myöhemmin illalla odottaessani Ingoa oveltani kuuluu taas koputus. Ovella ei olekaan vielä Ingo, vaan sama sinisilmä kuin päivällä. Hän hymyilee ja pitää rosé-viinipulloa kädessään.

– Hei, haluaisitko lähteä ulos tänään? hän kysyy ja viittaa pulloa.

Bah, oui. Mutta minne? vastaan.

– Mennään istumaan tuonne pihalle. Tykkäätkö rosé-viinistä?

– Totta kai. Odotan yhtä henkilöä, mutta kun olen jutellut hänen kanssaan, etsin sinut. Nähdään tunnin päästä!

 

***
Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen 😉

 

suhteet rakkaus
Kommentit (2)
  1. Haha, kiitos, olen imarreltu! Onneksi taalla tapahtuu koko ajan niin paljon asioita, etta en ehdi kirjoittamaan useammin… 😉

  2. Miten löysinkään palstasi vasta nyt? Taitaa jäädä aikaisin nukkumaan meno- jäin koukkuun ja pakko lukea pidemmälle !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *