Maailman herkullisin tuorepuuro!

Vuodenvaihteesta ja Gdanskin matkasta lähtien olen yrittänyt tuunailla tuorepuurosta yhtä herkullista versiota, kuin millaista sain nauttia eräässä viihtyisässä kahvilassa. Puuro oli ihanan täyteläistä ja suussa sulavaa. Se maistui aivan taivaalliselta. Palasimme kahvilaan toistamiseenkin vain tämän kyseisen puron takia.

Ajatttelin jälkikäteen, että puolet mausta tuli jo pelkästä reissufiiliksestä ja ihanan rauhallisista aamiaishetkistä, enkä tulisi koskaan enää syöneeksi niin hyvää tuorepuuroa. Lukemattomien kokeilujen jälkeen löysin kuitenkin melkolailla saman makunautinnon. Salainen ainesosa oli vain liian helppo keksittäväksi ja hivenen myös oman ruokavalioni ulkopuolinen. Nimittäin täysmaito!

 

IMG_3697.JPG

 

Ruokavalioni ei varsinaisesti ole maidoton eikä gluteeniton, mutta pyrin syömään mahdollisimman vähän maitotuotteita sekä viljatuotteita. Olen huomannut, että minulla vain on yksinkertaisesti parempi olo ruoan jälkeen, kun siinä ei ole ollut suurta määrää viljoja tai maitotuotteita. Kuitenkin, mikäli mieleni tekee pastaa, syön sitä. Tai vaihtoehtoisesti jogurttia tai ihan mitä tahansa. Olen sitä mieltä, että mikäli jotakin tekee todella paljon mieli, saa sitä syödä kohtuudella. Kyllä keho tietää. Ja kunhan mieliteot pysyvät aisoissa. 😉

 

IMG_3692.JPG

 

Oma versioni maailman parhaasta tuorepuurosta tulee tässä:

1,5 dl täysmaitoa

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl chiasiemeniä

1 rkl jogurttia 

puolikas banaani

kanelia

pekaanipähkinöitä

loraus hunajaa tai agavesiirappia

Sekoita illalla kaurahiutaleet ja chiat maitoon ja jätä yön yli tekeytymään jääkaappiin. Tarkista aamulla puuron koostumus. Mikäli puuro on liisterimäistä tai liian paksua, lisää ihan vähän jogurttia ja sekoita. Paloittele puolikas banaani puuron päälle, lisää kanelia reippaasti ja murskaa haluamiasi pähkinöitä vielä annoksen päälle. Mikäli haluat oikein kunnolla herkutella, lisää ripsu hunajaa tai agavesiirappia tuomaan lisää makeutta. 

 

IMG_3694.JPG

IMG_3690.JPG

FullSizeRender (1).jpg

 

Tuorepuurot ovat kaikin puolin ihania aamupaloja. Niitä voi varioida vaikka miten, vain taivas on rajana niiden makuyhdistelmissä. Usein puurooni päätyy lisukkeeksi eri hedelmiä ja marjoja, kaakaonibsejä, raakakaakaota, mulpereita, kookosiutaleita ja pähkinöitä. Puuron voi tehdä mantelimaitoon, soijamaitoon, tuorepuristettuun appelsiinimehuun tai melkein mihin nesteeseen tahansa. Muuntelemalla puuroa ja sen lisukkeita ei makuihin kyllästy.

Puuro pitää nälän poissa pitkään ja lisäämällä chiasiemeniä saa vielä extra ruokaisuutta aamiaiseen. Lisäksi aikaa ei aamulla kulu sen tekemiseen kuin pari minuuttia. Itse teen puuron aina kannelliseen annoskippoon valmiiksi, jotta voin ottaa sen mukaan töihin näppärästi. Olen sen verran aamu-uninen, etten ehdi lähestulkoon ikinä syömään aamiaista kotona, vaan nautin sen vasta työpisteellä kahvin kera.

Tämä kyseinen herkkupuuro on itselläni tällä hetkellä maanantaipuurona. Maanantait kun eivät aina tunnu viikon parhaimmilta päiviltä, niin ne on ihana aloittaa herkullisella aamiaisella. Lähtee päivä ja viikko heti paremmin käyntiin. Saatanpa kyllä herkutella tällä keskellä viikkoakin…

Mikäli teillä on omia suosikkikomboja tuorepuuroissa, otan mielelläni vinkkejä vastaan! 

 

– R –

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Ihanaa, eksyin tänne pitkästä aikaa. Sait hyvälle tuulelle ^^

    Ps. Koska huomaan aina olennaisen, niin onpa teillä ihanaihana lautalattia! Vai onkohan kuvat teiltä.. 🙂

    Terkkuja!
    -Inka

    1. Voi kiitos Inka! 🙂

      On kuvat meiltä ja vanha lautalattia on natinoineen ja nitinöineen kyllä ihana. Tervetulos käymään! 🙂

  2. Maijamollis
    16.2.2016, 07:58

    Ihana resepti! Menee kokeiluun! Itse olen tässä kuussa herkutellut appelsiinituorepuurolla, jonka olen tehnyt tuorepuristettuun appelsiinimehuun. Hiutaleina olen vaihtelevasti käyttänyt, milloin kauraa ja milloin ruista, ja mukaan puuroon olen ripotellut pellavansiemenrouhetta ja/tai chiaa sekä auringonkukansiemeniä.
    Lopuksi vielä pieni loraus maustamatonta jogurttia ja marjat ja hedelmät annoksen päälle, niin voima-aamupala on valmiina nautittavaksi. Tosin ihaniahan nämä puurot ovat iltapalanakin vaikka treenin jälkeen!

    1. Kiitos Maijamollis! 🙂

      Tosiaan, puuro on iltapalana tai välipalanakin loistava vaihtoehto. Täytyykin testata tuota sinun ruispuuroa seuraavaksi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *