Sokeriton ja maidoton jäätelö

Kesä lähestyy ja lämpötilojen noustessa alkaa ajatukset väkisinkin pyörimään kylmän herkun ympärillä. Omaa jäätelöhammasta on ainakin jo jonkin aikaa kolottanut. Itselläni on vielä toukokuun loppuun asti meneillään sokerilakko, joten olen joutunut aidosta jäätelöstä pidättäytymään. Olen kuitenkin keksinyt todella herkullisen jäätelön korvikkeen, jolla olen selviytynyt himon yllättäessä. Ajattelin jakaa tämän äärettömän helpon ja vain muutaman raaka-aineen reseptin myös teille, mikäli joukossa on muitakin herkkulakkoilijoita tai muuten vaan terveellisempää vaihtoehtoa etsiviä. Here it comes.

 

IMG_4661_Fotor.jpg

Sokeriton ja maidoton jäätelö

Tölkki jääkaappikylmää kookosmaitoa/-kermaa

Kypsä banaani

n. 2 rkl Foodinin lucumajauhetta

n. 2 rkl Foodinin raakakaakaojauhetta

kourallinen Foodinin raakakaakaonibsejä

 

Sekoita blenderissä kaikki ainekset keskenään paitsi kaakaonibsit. Riippuen kookosmaito/-kerma merkistä, käytä ainakin kaikki jähmettynyt kookosmaito/-kerma ja lisäksi jonkinverran myös purkissa olevaa nestettä. Nestettä voi lisätä tarvittaessa, mikäli massa tuntuu jäävän liian paksuksi. Massa on hyvää melko juoksevana. Kaada jäätelömassa pakastusta kestävään rasiaan, mielellään melko laakeaan rasiaan, jotta hyytyminen on nopeampaa. Lisää raakakaakaonibsit ja sekoita jäätelön joukkoon tasaisesti. 

Siirrä rasia pakastimeen ja sekoita massaa noin tunnin välein, kunnes se on sopivan jähmettynyttä. Itselläni jähmettymiseen meni noin kaksi tuntia. Ei siis mitään aivan pikaherkkua, mutta kaiken odottamisen arvoista!

Jäätelö on parhaimmillaan tosiaan parin tunnin päästä, sillä myöhemmin se jähmettyy jo liikaakin ja sitä joutuu sulattamaan jonkin aikaa ennen syömistä. Nibsit maistuvat jäätelön joukossa kuin suklaahipuilta ja tuovat koostumukseen mukavan suutuntuman.

 

IMG_4676_Fotor.jpg

IMG_4677_Fotor.jpg

 

Tällä kertaa tein jäätelöstä suklaisen version, mutta aiemmin olen tehnyt muun muassa vain suklaahippuisen pelkillä kaakaonibseillä tai lakritsisen version lisäämällä raakalakritsijauhetta seokseen. Suklaaversiossa lucumaa joutuu lisäämään makeutukseksi hieman enemmän, sillä raakakaakao on melko kitkerää. Kannattaa siis maistella massaa ennen pakastimeen laittamista ja lisätä makeutusta tarpeen ja oman maun mukaan. Makeutukseen voi käyttää myös vaihtoehtoisesti hunajaa, agavesiirappia tai vaikka kookossiirappia. Lisäksi, mitä kypsempi banaani, sitä makeampaa jäätelöstä jo valmiiksi tukee.

Tarjosin jäätelön vielä tuoreiden marjojen kera. Namskis. Suosittelen todella testaamaan. Niin helppoa ja herkullista!

 

– R – 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (1)
  1. Sokeriton Jäätelö | Maikkarin Uutiset
    27.10.2020, 06:24

    […] Sokeriton ja maidoton jäätelö – Regina J. | Lily – Sokeriton ja maidoton jäätelö. Tölkki jääkaappikylmää kookosmaitoa/-kermaa. Kypsä banaani. n. 2 rkl Foodinin lucumajauhetta. n. 2 rkl Foodinin raakakaakaojauhetta. kourallinen Foodinin raakakaakaonibsejä Sekoita blenderissä kaikki ainekset keskenään paitsi kaakaonibsit. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *