Ladataan...
Riitumaria

 

 

Isi hiihtää ihan hulluna. Hän opetti myös meidät lapset hiihtämään ja sitä ollaankin hiihdelty ties missä kisoissa silloin lapsena ja nuorena.

Isi pakotti minut käyttämään pyöräilykypärää

Isi kannusti minua muuttamaan ulkomaille

Isi on aina ylpeä minusta, kun kerron, että olen käynyt lenkillä

Isi opetti, että jos tuntuu, että on paljon tehtävää, niin ne täytyy jakaa tehtävämöykky pienemmiksi palasiksi. Monta pientä laatikkoa on helpompi kantaa kuin yksi iso.

Isi on edennyt urallaan metsurista tohtoriksi.

Hän ei osaa laulaa

-eikä oikein tanssiakaan

Isi on yhtä itsepäinen oinas kuin minäkin

Isi ostaa vain sinisiä farkkuja.

Isi juoksi kauan sitten maratonin Hawajilla.

Pahinta, mitä isi on hermostuessaan sanonut on "Voi jysähys!"

Isi keskustelee mielellään kanssani ekologisuudest ja muista maailmanpelastusasioista.

Rovaniemellä asuessani kävin usein perjantaisin iltapäivällä kakkukahveilla isin kanssa jossain kahvilassa.

Isille kävi tosi usein jouluaattona huono tuuri, nimittäin hän sattui juuri pukin vierailun ajan olemaan hiihtämässä.

Isi leipoo miellään terveyspullaa, josta jättää pois voin ja sokerin, jolloin hän on saanut aikaan mainioita sämpylöitä.

Isi kertoi, että esimerkiksi työmatkoilla illallispöydän äärellä voi aloittaa keskustelun utelemalla vierustoverin harrastuksista, sillä perheestä utelu on liian henkilökohtaista.

Isi opetti, että jos tuntuu, että joku seuraa pimeällä kadulla, pysähdy, käänny ja katso häntä silmiin ja odota, että hän menee ohi. Näin näytät, ettet pelkää.

Isi on minulle tosi rakas

 

Hyvää isänpäivää!

Ladataan...

Ladataan...
Riitumaria

En ollutkaan pitkään aikaan käynyt Dublinin keskustassa, kun päätimme lähteä hoitamaan pari asiaa putiikeissa, joita ei meidän lähimmällä ostarilla ole. 

Hankin perjantaina uuden kameran (Olympus Pen 8 enkä melkein kestä, kun se on niin ihana!!!) ja pääsin kokeilemaan sitä kaupunkimaisemissa. 

Keskustaan menee meiltä se tunteroinen aikaa, joten sinne tulee lähdettyä aika harvoin. Dublinin keskusta ei oikein koskaan ole ollut minulle sellaista mieluisaa sielunmaisemaa kuljeksia kaikkine kerjäläisineen ja ruuhkineen. Totesimmekin Aimén kanssa kotimatkalla, että ensi kerralla, kun punnitaan, että mennäkö vai eikö mennä, niin ei ehkä mennäkään vaan köllötellään kotona. Viikonloput menevät ihan liian nopeaa nykyään, kun ainoa perheen yhteinen vapaapäivä on se sunnuntai, jolloin valmistaudutaan alkavaan viikkoon. 

 

Minulla oli kova tarve uudelle palashampoolle, sillä edellisestä on jäljellä vain pieniä palasia, jotka katoavat hiusten uumeniin. Menin jo paremman puutteessa pesemään hiukseni Madaran palasaippualla ja se oli virhe. Sillä pesee kyllä meikit ja kainalot, mutta hiuksista se teki vahapintaiset suortuvat, jotka vaativat jo pian uutta pesua. 

Lush osoittautui Neelan viihdekeskukseksi, jossa vietimme reilut puoli tuntia. Neitiä viihdytti saippuakuplia puhalteleva innokas myyjä ja Neela hyppeli ja huudahteli innoissaan. Välillä neiti ja myyjä pyyhkivät yhdessä lattiaa vedestä ja jatkoivat leikkejä hyytelösaippuoiden tanssittamisella. Sain siis aivan rauhassa tuoksutella palapesuaineet itselleni ja jatkoimme matkaa iloisen pikku lapsosen kanssa. 

Keskustassa mieluisin kasvisruokaravintola on ehdottomasti Cornucopia, johon Aimé hieman vastahakoisesti asteli kanssani, mutta johon hän sittenkin haluaa palata vielä uudelleen. Viime kerralla hän ei ollut kuulemma vielä tottunut moisiin makuihin. Lautasellani oli perunapaistosta ja Aimé ja neiti jakoivat fetapiirakan. Vähän jäi vielä nälkä ja haimmekin  lisäksi muutaman siivun paksuksi leikattua vuokaleipää, joka oli oikein maukasta. 

Se, miksi alunperin tulimme keskustaan, oli Ace & Tate silmälasiliike. Harmi, etten ehtinyt napata liikkeestä kuvaa, mutta se oli täynnä hipstereitä ja moderneja kehyksiä edulliseen hintaan. Aimé löysi itselleen sopivat parissa minuutissa ja jatkoimme matkaa. 

Kuin ihmeen kaupalla vastaan tuli kaksi naista, jotka kysyivät haluaisimmeko ilmapalloja, joita he olivat käyttäneet kuvauksissa, mutta joita eivät enää tarvineet. No, mieluusti otimme yhden matkaamme ja neiti oli super tyytyväinen pallonsa kanssa koko loppureissun. 

Vähän makeanhammasta kolotti siinä kotiin lähdön aikaan, joten nappasimme matkaan pari donitsia Rolling donut -nimisestä paikasta. Siellä oli muuten useampikin vegaani munkki. Valitsin vaniljakuorrutteisen yksilön, ja harmittelin, että olisi vain pitänyt mennä sillä övereimmällä, kun kerran donitsia ostetaan. Ensi kerralla sitten. 

Kyllähän se tekee hyvää käydä vähän muuallakin, kuin lähimarketissa viikonloppuisin, vaikka sitä vähän väsynyttä porukkaa oltiinkin, kun kotiin päästiin. Mukava pikku perhereissu :)

Ladataan...

Pages