Anoppi tuli kylään ja vauva oppi vaikka mitä

Meillä oli täällä Aimén äiti kylässä viikon verran. Mitään sellaista kummempaa ohjelmaa meillä ei ollut. Yhdessä hengailtiin vain. 

IMG_0894new.JPG

Neiti pääsi ensimmäistä kertaa puistoon keinumaan. Ei ollut hurjan otettu tästä mahdollisuudesta, mutta uskon, että hän vielä innostuu siitä myöhemmin. Toisella puistokäynnillä keinumista kivempaa oli seurata puistossa temmeltävän pojan touhuja. 

 

anoppikantaa.jpg

Juoksimme Aimén kanssa pienen puistohölkän anopin pitäessä neidille seuraa. Parin kierroksen jälkeen oli neidillä iskenyt tylsyys ja hän saikin kuninkaallisen kyydityksen kotiin anopin kainalossa.  

IMG_0929new.JPG

Kävimme meidän kylän afrikkakaupassa ostamassa hieman tarvikkeita, jotta anoppi voi kokkailla meille kaikille bravuureitaan ja Aimén lapsuuden herkkuja. Kuvan annoksessa on oikeaa sweet potato eli makeaa perunaa, jonka koostumus on perunan kaltainen, mutta maku bataatin kaltainen. Täysjyväriisin kaverina oli papukastiketta, jonka keittely alkoi jo edellisenä päivänä. 

Ja olipa se vain hyvä, että anoppi otti vähän tuota keittiötä haltuun, sillä hän todella tekee, ei vain maukasta, mutta suuria annoksia ruokaa. Minulta sellainen ei onnistu, vaikka kuinka yritän. Syöjiäkin saapui kokkauksille odotettua enempi, joten onneksi sitä riitti. 

Papukastikkeen lisäksi saimme maistella keitettyjä plantaineita, eli niitä banaanin näköisiä juttuja, ngai-ngaita, makrellia ja pondua. 

16124091_1147643758691854_1374517078068822016_n.jpg

Sain myös kunnian letittää maman tukkaa. Hän oli erittäin vakuuttunut taidoistani, mikä oli tosi hienoa kuulla, sillä hänkin on ollut aiemmin kampaajayrittäjä. Siinä letityksen ohella höpöttelimme kaikenlaisia tyttöjen juttuja. 

IMG_0871new.JPG

Anopin vierailu toi taloon jonkilaista taikaa, sillä neiti oppi viikon aikana seisomaan sohvaa vasten ja juomaan itse nokkamukistaan. Anopin lähtöpäivänä puhkesi neidille ensimmäinen hammaskin. Liekö maman rukoukset tehneet tehtävänsä. Tiedä häntä.

 

 

perhe lapset
Kommentit (2)
  1. Random-lukija
    1.3.2017, 17:09

    Sweet potato ON bataatti suomeksi, ihan sama asia kyseessä siis… 😀

    1. Haha, niin kai se sitten on 😀 Mutta kun tämä bataatti ei ollutkaan oranssi, niin mietin että onkohan sille jokin eri nimi. Bataatti ku bataatti! Kiitti kommentista 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *