Dublin-Rovaniemi / vauvan ensimmäinen lentomatka / lentokentän Hilton

Olemme saapuneet Rovaniemelle, ristiäiset on vietetty ja vanhempieni talo alkaa tyhjentyä yövieraista. On aika palata viikon takaisiin tunnelmiin, tulomatkaamme Dublinista Rovaniemelle.

Lensimme suoralla Norwegianin lennolla Dublinista Helsinkiin torstai-iltana. Dublinin kentällä on mahdollista saada lastenvaunut portille asti, mutta olimme pakanneet jo kotona laukkuun, niin laitoimme ne ruumaan jo lähtöselvityksessä. Kysyimme lähtöselvityksessä, mahtaisiko meidän rivillä olla kolmas istuin vapaana turvaistuimelle, jotta vauvaa ei tarvitse pitää sylissä koko 2.5 tunnin lennon ajan. Hän lupasi blokata istuimen meille. 

 

aafc58d4-9e89-4d80-a10c-54cbcbb44b48new.jpg

Vauva kulki kentällä kätevästi kantorepussa. Selkäreppuun oli pakattu vauvan vaihtovaatteet, vaipat, vaihtoalusta, kosteuspyyhkeet ja rintapumppu. Minun isossa käsilaukussa oli nesteet ja läppäri, jotka oli minun helppo ottaa ulos turvatarkastusta varten. Myös passit, lentoliput ja muut sellaiset olivat minun vastuullani. 

Olin hankkinut Bugaboo vaunuille brändin oman kantolaukun, jotta vaunut eivät heti väänny tai hajoa siellä heittomiesten käsittelyssä eri kentillä. Valmiiksi pakatut vaunut myös säästivät aikaa kentällä asioinnissa. Yhtä matkaa varten en näitä hankkisi, mutta meillä on tiedossa jo kolmaskin matka puolen vuoden sisään.

 

IMG_3166new.JPG

Portilla tarkistin paikan olevan vielä vapaa meille, joten otimme turvaistuimen sisään. Nousun neiti nukkui sylissä ja alkumatkan istuimessa ja heräsi  sitten syömään yläilmoissa. Paineet eivät näyttäneet vaivaavan. Äitiinsä tullut kun nukahti jo ennen kuin kone oli ilmassa. Loppumatkasta kävelimme muutamat edestakaiset koneen käytävällä ja laskun ajan neiti söi tyytyväisenä. 

Lento oli Helsingissä vasta puolen yön aikaan, joten oli kätevä olla kentän hotellissa yötä ja lähteä taas seuraavana aamuna Rovaniemen lennolle. 

Terminaalista käveli vain muutaman minuutin Hilton hotelliin kentän laukkukärryn kanssa. Otimme kärryn huoneeseen asti, joten kenenkään ei tarvinnut kantaa raskaita laukkuja missään matkan vaiheessa. Mielettömän kätevää! Kaikki tarvittava löytyi pienestä matkalaukusta, joten kaikkia laukkuja ei tarvinnut edes avata tällä välietapilla. 

IMG_3177new.JPG

Neiti hyppäsi saman tien hotellin lakanoihin, eikä malttanut nukahtaa, vaikka väsymys painoikin. 

IMG_3179new.JPG

Nappasimme kentältä kevyet yöpalat makukuplavesien kanssa. Hyvvää!

IMG_3192neww.JPG

IMG_3175new.JPG

Hotellissa oli todella hyvä palvelu, siisti huone ja kaikki tarvittava. Harmi, ettei meillä ollut kuin yksi yö aikaa nauttia tästä yleellisyydestä. Hinta on aikalailla yhden lennon verran, mutta mukavuus vauvan kanssa matkustaessa meni rahan edelle. 

IMG_3221new.JPG

Parin tunnin unien jälkeen heräsimme aamiaiselle, joka on aivan mielettömän ihana ja monipuolinen. 27 euroa aamiaisesta on kyllä mielestäni aika paljon, mutta rahalla saa hyviä makuja, laatua ja kaiken tarvitsemansa. 

IMG_3219new.JPG

IMG_3223new.JPG

 

IMG_3225new.JPG

IMG_3226new.JPG

IMG_3227new.JPG

IMG_3229new.JPG

Tyttö nukkui aamiaiselta lennolle asti. Hän söi nousun ajan ja loppumatkan vain istui ja ihmetteli. Todella helppoa matkaseuraa. Helsinki-Rovaniemi lento oli täynnä ja istuin neidin kanssa keskipaikalla. Erään miehen istuessa vieressäni mietin hetken, että miten tämän imetyksen kanssa nyt oikein toimitaan, mutta ei hän ollut edes huomannut. Pyyteli vain kovasti anteeksi, kun kesken syönnin hän oli lähdössä siitä vessaan. 

Vauvan kanssa matkustaminen vaati paljon etukäteen tehtävää ajatustyötä, mutta sen ansiosta kaikki tarvittava oli käden ulottuvilla ja kaikkeen oli varauduttu henkisesti. 

 

Kommentit (2)
  1. Oltiin viikko sitten ensimmäistä kertaa matkalla kombolla vanhemmat+6-vuotias+4kk vauva. Olin vahingossa varannut hotellista perhehuoneen, luulin varanneeni jonkun perus 2h huoneen jollain  natisevalla lisävuoteella. Itkeä tirautin onnenkyyneleitä, kun huone olikin nimensä veroinen perhehuone, niin ihana ja toimiva meidän porukalle, etenkin kun reissu itsessään ei mennyt ihan odotusten mukaisesti ja kaikilla oli vauvaa lukuun ottamatta melko synkkä mieli. En tiedä mistä syystä kitsastelen aina hotellien kanssa, mutta tämä kokemus osoitti että siihen ei ole mitään järkevää syytä, enkä aio enää ikinä tinkiä yöpaikasta lasten kanssa matkustaessa. Hinta oli ehkä vähän korkeampi, mutta porukan hymyyn kääntyneet suupielet on monin verroin.

    Muuten; säilyikö teidän vaunut ehjinä kuljetuspussissa? Mietitään otetaanko omat vastaavanlaiset tulevalle reissulle mukaan. Meilläkin sama kuljetuspussi/laukku, mutta hirvittää se tavaroiden heittely kentillä.

    1. Nimenomaan! Kyllähän sitä pariskuntana matkustellessa nukkuu ties missä kun päivät ollaan huitelemassa. Mukavuus kyllä tulee ehdottamasti edelle lasten kanssa! 

      Vaunut olivat priimakunnossa siellä kuljetuslaukussa 🙂 Ja sinne laukkuun mahtui vielä yksi extra-takkikin, joka ei mihinkään laukkuun enää mennyt. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *