Kesä on nyt ohi / Summer bucket listan loppukatsaus

Kyllä se vain näin on, että kesä alkaa oleen ohi ja syksyn jutut jo kovasti meneillään. Vaikka täällä Irlannissa on säiden puolesta välillä vielä mukavan lämpöistä, niin kyllä se kalenteri minulle kertoo, että syksy on alkanut. On siis aika katsoa vähän vielä olan yli ja tutkia, että kuinka monta kohtaa aika optimistisesta kesän ämpärilistasta sain suoritettua. 

 

Järjestä Neelalle kivat synttärijuhlat pienellä budjetilla. Mielestäni järjestelyt ja budjetti eivät karanneet käsistä ja itse juhlat onnistuivat oikein kivasti. 

IMG_2199.JPG

 

Pidä hyvä huoli Suomesta tulevista vieraista. Ainakin omasta mielestäni tämäkin kohta onnistui ja ystävien Dublinin reissu sujui mukavasti. 

IMG_2415.JPG

 

Syö paljon jäätelöä. Kesän parhaan jäden söin Lontoossa Westfield kauppakeskuksen yhteydessä olevasta kioskista. Jokainen jäätelö valmistettiin siis ostajalle erikseen lisäämällä kylmälle alustalle tuoreita marjoja ja maitotuote, joka sitten jäätyessään rullattiin kuppiin. 

IMG_3008new.JPG

 

Käy piknikillä. Kuinka helppo tämä olisikaan ollut toteuttaa, mutta ei kertakaikkiaan saatu aikaiseksi. Tuossa lähiviheriöllä kävimme joka viikonloppu kävelemässä kyllä monetkin kerrat, mutta eväitä ei tullut pakattua mukaan. Ensi kesänä sitten uusi yritys!

 

Kokeile uutta ravintolaa. Niitä tuli kyllä kokeiltua siellä Kerryn alueella meidän roadtripillä. Tässä kuvassa ehkä hienoimmilla maisemilla varustettu lounaspaikka, missä olen koskaan syönyt. Olimme jopa niin onnekkaita, että saimme ikkunapaikan. Tämä siis Sneem-nimisessä kylässä.

IMG_3409.JPG

 

Käytä mekkoja. Sellaisia hellepäiviä jäin odottelemaan, ja siksi monet kesäiset mekot jäivät kaappiin. Tässä toki yksi työpäivän asu todisteena, että ainakin kerran olen mekon päälleni pistänyt tänä kesänä.

IMG_1921.JPG

 

Leivo britakakku. Sokerinhimoinen kuvaaja on juuri ja juuri saanut otettua tämän yhden kuvan tästä kesäisestä herkusta ennen sen parempiin suihin päätymistä. 

20170702_121343.jpg

 

Pidä lautapeli-ilta. Tämä taisi jäädä syksymmälle, nimittäin ei kaivettu Rummikubbia eikä Ludoa laatikosta kertaakaan esille kesän aikana. 

 

Käy puutarhalla kuvailemassa kukkasia. Olihan vain mukava pikku retki meillä tuonne Botanic gardensille aurinkoisena kesäpäivänä. Voisin aivan hyvin lähteä sinne taas ensi kesänä uudestaan. Seuraavalla kerralla pakataan kunnon eväät matkaan.

IMG_2780new.JPG

 

Tee road trip Irlannissa. Ehdottomasti yksi kesän kohokohdista oli tämä Ring of Kerry autoilumatka. Mahtava seura ja huikeat maisemat!

ladys view.JPG

 

Nauti kesäkauden hedelmistä. Nektariineja on syöty kyllä viikoittain. Muitakin hedelmiä kannettiin kotiin ns. selkä vääränä. Kesän paras hedelmä oli ehdottomasti Aimén tuliaismango Kongosta. 

IMG_0704new.JPG

 

Käy pienellä perhelomareissulla. Tämä kohta oli hilikulla jäädä pois, mutta niin vain hankimme liput, pakkasimme laukut ja suuntasimme kohti Lontoota. Viikonloppu Lontoossa tädin perheen luona oli oikein mukava pikku lomaretki. Kuva otettu Stradfordin olympiapuistossa, jossa neiti nukkui onnensa (eli leikkipuiston) ohi. 

IMG_3022new.JPG

 

Kesä 2017 oli siitä erikoinen kesä, että suurimman osan siitä vietin täällä Irlannissa. Saimmekin monta lomailijaa tänne päin sekä Suomesta, että Lontoostakin ja pääsin sillä tavalla itsekin lomailun makuun, kun kävimme erinäisissä kohteissa vieraiden kanssa. Parasta oli nähdä vanhoja tuttuja, uusia paikkoja ja nauttia tämän maan antimista. Haastavinta oli 3,5 viikkoa erossa Aiméstä niin huonojen yhteyksien päässä, mutta onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin hänen matkallaan ja tilanne taas normalisoitunut saadessamme daddyn takaisin kotiin.

Mistä sitten jäin paitsi, kun en ollutkaan Suomessa tänä kesänä? Mitä olisin tehnyt ja kokenut siellä? Olisin varmasti käynyt Ritva-mummon mökillä Kuusamossa, syönyt maukkaita mansikoita ja käynyt synnyinseuduillani Kannuksessa. Olisin grillannut halloumijuustoa, vienyt Neelan ja Aimén metsäretkelle ja valvonut pitkään takaterassilla valoisassa yössä. Olisin todennäiköisesti myös matkustanut jonnekin lämpimään sitä kylmyyttä karkuun. Olisin myös tunkenut itseni jonkun lakkiaisiin keittiöapulaiseksi, sillä niistä juhlista jos jostain pääsee kesän makuun. 

Kerran myös kuvittelin, että jos olisin nyt Suomessa, niin olisi kiva käydä poimimassa marjat pakkaseen talvea varten, mutta miten ihmeessä olisin tänä vuonna mennyt kun en niin tehnyt Suomessa asuessanikaan. Sitä kuvittelee kaikenlaista…

Summa summarum: Kesä 2017 oli mielenkiintoinen ja oikein mukava! 

Mainitsinkin, että syksyn jutut ovat jo mielessä ja totta kai bucket list myös tuolle ajalle on listailtu. Siitä lisää aivan näin päivinä 🙂

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Voi olipa kiva, että noin moni juttu bucket listiltä toteutui! Kiva idea palata kattomaan, että mites siinä sitten kävi 🙂 Tulikin lukiessa mieleen, että kai sulla on takataskussa myös lista syksylle, mutta jee – tulossa on!
    Itekin tein nämä listaukset kesälle ja syksylle ja ne kyllä kannustivat siihen, että teki juttuja mitä ei ollut aiemmin tehnyt. Niinkuin olin itelle laittanut, että käy telttailemassa ja niin vaan mentiin! Syksyn listassa haastavin kohta taitaa olla semmonen, että vietä leffailta, koska sellasta ei ole tullut toteutettua kyllä vuosiin! :O

    1. Yllätyin itsekin positiivisesti, kuinka moni juttu toteutui 🙂 Syksyn lista tulossa ehdottomasti! 

      Teidän telttailu homma oli kyllä niin hienosti tehty! Ei olis tullu itellä toteutettua moista vaikka kuinka olisikin listattu. Sen verran extreme ois ollu 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *