Meidän Ring of Kerry /osa 2 / Killarney-Waterville-Dublin

Edellisessä postauksessa jäimme siis toisen reissupäivän Lady’s view -pysähdyspaikalle. 

IMG_3402new.JPG

Sieltä jatkoimme matkaa Avoca Moll’s Gap -nimiselle pysäkille, josta ostimme vähän välipalaa paikallisen jogurtin ja muun pienen purtavan muodossa. Näkymä oli tästäkin paikasta upea! 

IMG_3416new.JPG

Kunnon lounasta söimme sitten Sneem -nimisessä kylässä, The village kitchen:ssa. Ruoka oli taasen maukasta ja kotiruoan oloista. Runsaan aterian jälkeen steppailimme pienellä viheriöllä hetken ennen jälkkärijäätelöitä. 

IMG_3419neww.JPG

IMG_3431new.JPG

Kylän raitilla oli tällainen ihana myyntikoju, jossa itse korujen valmistaja myi vinyylilevyistä tehtyjä koruja. Löysin itselleni ihanan pisaran muotoisen, valko-hopeisen kaulakorun. Olen aika huono käyttämään mitään koruja ja varsinkin ostamaan niitä itselleni. Hankkimani koru on kuitenkin niin moneen asuun sopiva, että olen aika varma sen tulevan kovaan käyttöön. Ja olihan tämä sellainen hyvän mielen ostos, jolla tuetaan paikallista taiteilijaa jatkamaan sitä mitä rakastaa tehdä. 

brookhaven guesthouse.JPG

Yöpaikka oli varattu Waterville -nimisestä kylästä, Brookhaven guesthousesta. Henkan tekemä varaus neljälle oli pienentynyt heidän varauskirjassaan puolella ja paikan omistaja joutui lähettämään yhden pariskunnan toiseen yöpaikkaan, sillä he eivät olleet varausta tehneet etukäteen. Pienen säädön jälkeen meille tarjoiltiin teetä ja pikkuleipää sillä aikaa kun toinen huoneista laitettiin valmiiksi. Lukuisten anteeksipyyntöjen saattelemana pääsimme upeisiin huoneisiimme. Paikan omistajalla oli meneillään stressaavat viikot perheessään, ja oli niin kovin pahoillaan meille koituvasta harmista. Mutta kaikki kuitenkin saivat yöpaikat ja paikka oli aivan todella ihastuttava. Ei siis mitään hätää! 

brookhaven guesthouse1.JPG

Saimme Neelan kanssa jakaa tämän ihastuttavan prinsessahuoneen, jossa olisi viihdytty pidemmänkin tovin. Paikan omistajahan olisi ottanut Neelan heille kesätyöläiseksi, niin ihastuneita siellä hänestä oltiin, mutta eiköhän niitä töitä ehdi sitten myöhemmin tehdä aivan tarpeeksi. Paikka oli iästään huolimatta todella hyvässä kunnossa ja aivan todella puhdas joka nurkasta. Jopa kylppärissä oli maljakossa kukkia. 

Minusta on aika soma ajatus, että rouva pyörittää tätä paikkaa miehensä kanssa ja asuvatkin tässä samassa talossa matkailijoiden kanssa. Onhan se aivan todella kätevää, kun tapaa uusia ihmisiä joka päivä, eikä edes tarvitse itse lähteä kotoa kauemmaksi. Sitä rouva itsekin sanoi, että tällä tavalla se toimii mukavasti kun vanhaksi tulee, eikä kaipaa kaupungin vilinää ympärilleen. 

Neela on aivan äsken oppinut kävelemään ilman tukea ja hänen lempipuuhasteluja näissä yöpaikoissa olikin kanniskella erinäisiä tavaroita huoneesta kylppäriin ja toisin päin. 

IMG_3451new.JPG

Kävelimme ruokailemaan rouvan suosittelemaan paikkaan meren rannalla sijaitsevaan hotelliin. Ruoka oli maukasta, kuten rouva oli luvannutkin sen olevan. 

brookhaven guesthouse2.JPG

Aamiainen oli katettu niin somasti valkoisine pöytäliinoineen. Listalta sai tilata lämmintä ja pienestä buffet-pöydästä hakea jogurttia ja tuoreita hedelmiä. Kaikki maistui taas niin hyvältä, että ai että!

cliffs of kerry 1.JPG

Viimeisen reissupäivän agenda oli päästä illaksi kotiin Dubliniin. Lähdimme sen verran hyvissä ajoin liikenteeseen, että ehdimme poiketa hieman Ring of Kerryn reitiltä ihastelemaan Cliffs of Kerryn maisemia. Olihan vain upea paikka, vaan kovin tuulinen ja vilpoisa. Hassua, että paikkaan oli neljän euron pääsymaksu. Kai sitä aitaa täytyy sitten välillä kunnostaa, mikä meidät piti turvassa veteen putoamiselta. 

cliffs of kerry 3.JPG

cliffs of kerry 4.JPG

cliffs of kerry 5.JPG

cliffs of kerry 6.JPG

cliffs of kerry.JPG

Loppuun vielä viis vinkkiä Ring of Kerry kierrokselle:

  • Pukeudu mahdollisimman mukavasti, sillä suurin osa ajasta istutaan kuitenkin auton kyydissä. Näköalapaikoilla ei paljoa tarvi ”dress to impress” ketään, sillä upeat maisemat vievät huomion kaikesta muusta. Myös pienissä kylissä on aika rento meininki ja näyttäisi vain hassulta tsippailla siellä korkeissa koroissa ja vimpan päälle tälläytyneenä. Eli collegehousut, huppari ja kaikenlaisen sään kestävä takki päälle ja menoksi!
  • Varaa kierrokseen hyvin aikaa, niin saat siitä upeudesta kaiken irti. Olimme reissulla kaksi yötä ja sanoisin, että juuri soppeli. Maisemaähky tulee aika helposti, ja kolmantena päivänä maisemat eivät näytäkään enää niin hulppeilta kuin ensimmäisenä. 
  • Turistibussit kiertävät vastapäivään, joten on mukavampi kiertää itse autolla myötäpäivään, niin ei tarvitse katsella bussin perää koko matkaa. 
  • On hyvä tehdä suuntaa antava suunnitelma etukäteen näköalapaikoista ja yöpaikoista. Ei jää sitten parhaat palat kokematta. 
  • Kannattaa lähteä liikkeelle heti aamiaisen jälkeen, niin ehtii nähdä maisemia valoisaan aikaan ja saapuu sitten seuraavaan yöpaikkaan hyvissä ajoin. 
Kommentit (1)
  1. Aivan upeita maisemia ja niin suloinen ja uskomaton tuo majapaikka niin ulkoa kuin sisältä! ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *