MINIMALISMIMAANANTAI / 5 käytännönläheistä tapaa karsia vaatekokoelmaa

IMG_4712new.JPG

 1. Yhdistä vaatteet asukokonaisuuksiksi ja heitä yksinäiset pois. Kokoa yhteen kaikki vaatteesi ja muodosta niistä asukokonaisuuksia niin, että pyrit saamaan yhdelle vaatteelle vähintään yhden parin. Mikäli vaatteita jää ilman paria, on aika selvää, ettei sitä tule puettua päälle ilman yhteensopivaa ylä- tai alaosaa. 
 2. Jätä pyykätyt vaatteet erilliseen paikkaan. Tällä tavalla tulee käytettyä kaikkia kaapissa olevia vaatteita sinne epämieluisampaan vaatekappaleeseen asti. Ne, joita et pidä, vaikka ne olisivat viimeisiä vaatteitasi, joutavat kierrätykseen. Samanlainen idea on laittaa poikkeavan värinen henkari vaatetangolle ja laittaa pyykätyt vaatteet oikealle ja käyttää vain sen vasemmalla puolella olevia vaatteita. 
 3. Pidä laatikkoa vaatekaapin ylähyllyllä. Sinne voi heittää kierrätykseen menevät vaatteet aina, kun vaatekappale sellaiseksi osottautuu. Tähän, kuten kohdan 2 menetelmään ei tarvitse varata erikseen aikaa. 
 4. Kokeile vaatteita yksitellen päällesi. Tämä on se tunnettu Konmari-menetelmä. Kerää siis kaikki vaatteesi yhteen ja fiilistele niitä yksitellen valiten niiden sijoituspaikaksi joko vaatekaappisi tai kierrätyslaatikon sen mukaan onko se sinulle tarpeellinen tai tuottaako se sinulle iloa. 
 5. Pidä yllä ajattelutapaa, että kun ostat uuden, niin laitat yhden vanhan pois. Tällä tavalla vaatekomeron sisältö ei pääse paisumaan määrällisesti suureksi. Näin myös tulee harkittua uuden ostamista herkemmin, koska se tarkoittaa yhdestä vanhasta luopumista. 

 

Ps. Semmoinen sitten vielä, että ei heitetä niitä vaatteita mihin tahansa roskalootiin, vaan jonnekin, mistä ne pääsevät sitten uusiokäyttöön 🙂

Kommentit (4)
 1. Viimeksi vaatehuoneen tankoa karsiessani laitoin sinne mustien henkareiden sekaan yhden tyhjän valkoisen. Käytöstä/pesusta vaatteet palautuvat henkarin vasemmalle puolelle ja käyttämättömät jäävät oikealle puolelle. Ensi vuonna, kun vuosi siivouksesta on kulunut, voi henkarin oikealle puolelle jääneistä vaatteista hyvillä mielin luopua, sillä jos niitä ei käytä kertaakaan vuoden aikana, niin ei niitä sitten käytä koskaan. 😀 …pois suljettuna tietysti esim. pitkät juhlamekot, sillä ihan joka vuosi minulla ei ainakaan ole niille tarkoitettuja menoja, mutten viitsisi joka tapahtumaan varten sitten ostaa uuttakaan.

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Joo justiin tätä tuossa kohdassa 2 koitinki selostaa 🙂 

 2. Hei tosi hyvä vinkkilista! Ps-kohtaa mukaan lukien. 🙂

  1. Voi kiitti, kiva kuulla! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *