MINIMALISMIMAANANTAI / Laskin kaikki vaatteeni

En oikein osaa sanoa, että miksi tämä on niin super kiehtovaa minulle, enkä tiedä kiinnostaako tämä yhtään ketään muuta, mutta laskin kaikki vaatteeni. Siis ihan kaikki: takit, laukut, kengät, huivit, lakit, lapaset, sukat, alusvaatteet, yläosat, alaosat ja  mekot. Kokosin ne kaikki tuohon olohuoneen sohvalle ja jaottelin sitten omiin ryhmiinsä ja aloin laskemaan. 

Laskemisen jälkeen suoritin konmaritusta, eli karsimista ja sain määrää pienemmäksi.

Olen ajatellut, että olen saanut vaatekaapin sisällön erittäin minimalistiseksi ja omistan enää vain tarpeellisen määrän vaatteita. Kuvittelin siis luvun olevan jotain maximissaan 100 kappaleen pintaa, mutta todellinen summa ylittyikin todella reilusti kuvitelmista. 

Kyllä täytyy sanoa, että oikeasti minimalistiseen vaatekokoelmaan on aika pitkä matka. Myönnän, että en ole aivan varma, että haluanko siitä edes sellaista aivan oikeasti. En näe järkeväksi vähentää vain siksi, että lukumäärä kuulostaisi hyvältä ja minimalistiselta. Vaikka määrällisesti minulla on ihan paljon esimerkiksi mekkoja siihen nähden kuinka harvoin niitä käytän, niin silti en lähtenyt niitä karsimaan vain karsimisen vuoksi. 

Esimerkiksi kosmetiikan kohdalla minun on paljon helpompi luopua, sillä en tarvitse viittä erilaista meikkivoidetta, vaan vain sen yhden hyvän. Kukaan ei erota oliko minulla eilen samaa ripsiväriä kuin tänään, mutta samaa asukokonaisuutta en voisi päälleni kuvitella parin viikon sisään uudelleen. 

kaikki vaatteeni 2.JPG

Lista kaikista vaatteistani ja niiden määrästä ennen karsimista: 

2 pipoa

15 huivia

6 hanskaparia

6 vyötä

8 laukkua (käsilaukuista matkalaukkuihin)

12 kenkäparia ja tohveliparia

13 takkia

32:t housut (myös sukkahousut, ulkohousut ja yöhousut)

22 mekkoa (yömekoista juhlamekkoihin)

1 fleecehaalari

5 jakkua

12 neuletakkia/neulepuseroa

5 hupparia/colloegepaitaa

19 paitaa ja puseroa (t-paidat ja pitkähihaiset)

17 toppia (alutopeista juhlatoppeihin)

1 aamutakki

2:t bikinit

9:t rintsikat

21:t alushousut

40 sukkaparia (nilkkasukista villasukkiin)

yhteensä 248 

 

Nämä vähensin:

6 alusvaatetta

12 yläosaa

6 asustetta

3 mekkoa

7:t housut

1 laukku

2 takkia

1 tohvelit

Yhteensä 38

 

Lopullinen määrä on 210

”Ja mitenkäs tästä eteen päin nyt sitten jatketaan”, kysyisin itseltäni. Siihen vastaisin, että ”pidetään lukumäärä samana tai mieluiten pienempänä. Uusille vaatteille tuskin on tarvetta tässä lähiaikoina. Eli näillä mennään mitä on.”

Kommentit (2)
  1. On kyllä aina hatunnoston arvoinen suoritus, kun joku oikeasti istuu alas ja laskee vaikka nyt ne omat vaatekappaleensa. Itse en millään jaksaisi, enkä usko keskittymiskykyni kantavan niin pitkälle. 😀 Olisi kyllä ollut mielenkiintoista oman karsimisprosessin jälkeen tietää, että kuinka paljon prosentuaalisesti vaatteita ja asusteita sain karsittua, ja kuinka paljon vieläkin voisi karsia, mutta laskematta jäi.

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. Kiitti kommentista! Minulle tämä laskemisprosessi oli mukavaa ajanvietettä itsekseni, mutta ymmärrän täysin, ettei ole kaikkien prioriteettilistalla, kun mietitään, että mihin sitä aikaansa käyttäisi 😀 Onhan niitäkin, jotka ovat laskeneet ihan kaiken omaisuutensa lukumäärän, mutta se on jo sitten seuraavan levelin hommia! Ehkä sinulla vaatekaapin väljyys kertoo, että edistystä on tapahtunut, vaikkei numeroita olekaan ilmoilla, että ei hätää 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *