MINIMALISMIMAANANTAI / takkeja ja tavaraa ympäri eteistä

Suomessa on niin ihania eteisiä, kun ne on vuorattu kaapeilla ja muutenkin toimivilla sisustusratkaisuilla. On naulakkoa, kenkätelinettä ja peiliovellisia kaappeja. Irlannissa taas monissa kodeissa kaappeja ei ole lähimaillakaan, kun astutaan sisään kotiin. Säilytysratkaisut on tehtävä itse.

eteinen.jpg

Tässä vasemmassa kuvassa on meidän eteinen, jossa kenkiä lojuu niin paljon, että just ja just saa oven auki. Mites nuo takit sitten? Niitä roikkuu naulakossa niin monta, että aina yksi tippuu, kun toista koittaa ottaa. Eteinen on kaikessa kaoottisuudessa myöskin asunnon kylmin paikka, ja voitte kuvitella sen ihanan tunteen niskassa kun vetää kylmän takin päälle.

Oikeassa kuvassa takit on otettu astetta sisemmäs kotiamme ja nyt valokin mahtuu tulemaan pieneen eteiseemme pikkuruisesta ikkunasta. 

meikit ja eteinen.jpg

Vasemmalla meidän kaoottinen sisääntulonurkkaus/ruokailutila normaalitilassa ennen, kuin tajusin tehdä asialle jotain. Laatikoston päälle kertyi hulluna krääsää ja kun se täyttyi, alkoi rakas poikaystäväni tyhjentää taskujaan ruokapöydälle kotiin tultuaan. Takkejakin jätimme ties minne sohvan reunalle ja ruokatuolin selkänojalle, kun oli niin tympiää ripustella niitä sinne jo valmiiksi täyteen naulakkoon.

Tarkoitus olisi pitää takkien lukumäärä niin pienenä, että kaikki takkimme mahtuisi tähän yhteen telineeseen. Meillä ei ole minkäänlaista varastotilaa, johon kausituotteita laittaisi. On siis luovuttava sellaisista takeista, joita ei tule valittua päälle kovinkaan usein, jos milloinkaan. Takkien suhteen on siis toimittava niin, että yhden uuden tieltä on laitettava yksi vanha pois. 

Laatikoston sisällönkin kävin läpi ja sieltä löytyikin vaikka mitä lippulappua ja rikkinäistä villasukkaa pois heitettäväksi käyttötavaroiden ja kivojen asusteiden tieltä. Laatikoston ollessa heti oven vieressä, on miehenkin helpompi laskea taskuistaan kamat siihen ja ruokapöytä pysyy siistimpänä.

Kommentit (2)
  1. Tosi hyvältä näyttää nyt! Kyllä heti kun saa siistittyä kotia ja keksittyä jonkun uuden säilytysratkaisun, niin on paljon ihanampi olla 🙂

    1. Joo, eikö ookki! Siisteydellä on ihme voima 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *