Sunnuntaina Dún Laoghairessa

Voi että miten kivaa vaihtelua pyjamasunnuntaille tällainen pikku retki olikaan! Olin jo muutama viikko sitten hankkinut hyvän diilin grabone.ie -sivustolta ravintolaan, joka sijaitsee Dún Laoghairessa. Sinne pääsee kätevästi Dartilla eli paikallisjunalla ja Dublinin keskustasta matka kestää noin parikymmentä minuuttia. 

IMG_8431uus.jpg

Se ken on katsonut tarkkaan Ps. I love you -elokuvan, muistanee kohtauksen, jossa Holly ja Gerry tapasivat ensimmäisen kerran Wicklow mountain national parkissa. Siinä Holly mainitsee yöpyvänsä ”In b&b in Dun Laogahery” johon Gerry vastaa että ”I think you’ve been in Dunleary”. Tätä kylää ei sen kummemmin elokuvassa näytetä, mutta kyseinen pätkä herätti kiinnostukseni kylää kohtaan. Tämä olikin jo kolmas kerta, kun vietin sunnuntaita täällä. 

IMG_8436uus.jpg

IMG_8439uus.jpg

Irlannissa sataa harva se päivä ja omaksi parhaakseen on paras kantaa sateenvarjoa mukana ihan aina. Minulta se unohtui tällä kertaa, mutta eipä paljo haitannut, nimittäin pisaraakaan ei satanut koko päivänä! 

IMG_8440uus.jpg

On ihan tosi suloista, että keskustan pääkatua koristaa vuoden ympäri tällaiset viirit.

IMG_8448uus.jpg

IMG_8450uus.jpg

Keskustassa on yksi ostoskeskus, mutta sen kaupoista minulla ei ole vieläkään mitään hajua. Retket tähän kylään kun ovat aina painottuneet enempi ruokaan kuin kauppojen kiertelyyn. Kävelykadun varrella on kahviloita, ravintoloita ja pieniä putiikkeja. 

IMG_8456uus.jpg

Kuponki Beni brasserieen sisälsi alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan kahdelle ja hinta oli muistaakseni 30€ hujakoilla. Aimé ei ollut kovin vakuuttunut aasialaistyyppisestä ravintolasta, mutta sisään astuessaan hän olikin jo ihan myyty. Paikka oli tosi ihana! Saimme pöydän ravintolan yläkerrasta, joista oli kivat näkymät merelle päin. 

IMG_8462uus.jpg

Alkuruoksi oli katkarapuja ja kanansiipiä.

IMG_8467uus.jpg

Meikäläinen veti kyllä pidemmän korren pääruoan valinnassa, nimittäin kana punaisella currykastikkeella ja mangoilla oli ihan mielettömän maukasta. Aimén pihvipata maistui ihan karjalanpaistille, että ei huono sekään. 

IMG_8474uus.jpg

IMG_8476uus.jpg

IMG_8507uus.jpg

Täällä järjestetään joka ikinen sunnuntai ruokamarkkinat. Tarjolla on ruokaa useista eri maista ja kaikenlaisille mieltymyksille, leivonnaisia, lettuja, smoothieita ja käsitöitäkin. Ruosta villiintyvänä tyyppinä on tuollaiset markkinat niin minun juttu! Ja ihan sama mitä tuollakin syö, niin hyvältä maistuu, sillä ulkona kaikki maistuu aina kaksin verroin paremmalta (niin kuin ne kisamakkarat siellä hiihtokisojen maalialueellakin). Vatsat täynnä kävimme vähän haistelemassa tuoreutta ja tunnelmaa. 

IMG_8510uus.jpg

IMG_8541uus.jpg

Viime kerralla kyseisillä markkinoilla kokeilin qi-energia hierontaa yhdessä teltassa. Se oli kyllä melekosta! Tarkoitan sitä, että siihen tarvii varmaan ensin hulluna uskoa ja sitten mennä siihen. Kyllä se välillä minua hierokin siellä, mutta paljon se heilutti käsiään siinä ympärilläkin ja teki myös sellaista ääntä. Tiedättekö kun imasee pöydältä pisaran mehua niin sellainen se ääntely oli sen koko hieronnan ajan, käsien kanssa samassa rytmissä tietenkin. 

IMG_8555uus.jpg

Ei tarvinut markkinoilta tyhjin käsin lähteä, nimittäin Aimé bongasi itselleen siistin valokuvataulun. Aimélla on vapaat kädet sisustaa asuntomme käytävä, ja sinne saatiin nyt ensimmäinen sisustusesine. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja kaikki-neliöt-hyödynnetään -tyyliin tottuneena käytävät yleisesti ottaen vaan ovat mielestäni turhia, eikä minulla ole hajuakaan, mitä niillä kuuluisi tehdä tai miten niitä sisustetaan, joten näillä mennään. Tuo pöllö nyt tuijottaa makuuhuoneeseen matkaavaa suoraan silmiin seitsemän askeleen verran.  

IMG_8564uus.jpg

IMG_8570uus.jpg

IMG_8571uus.jpg

Dún Laoghairen toinen aktiviteetti ruokamarkkinoiden jälkeen on kävely näissä maisemissa. 

IMG_8572uus.jpg

IMG_8587uus.jpg

IMG_8589uus.jpg

 

IMG_8599uus.jpg

IMG_8601uus.jpg

IMG_8624uus.jpg

Oi että! Oli kyllä ihana pieni reissu. Nyt jaksaa taas viisi päivää näpytellä tikettejä toimistossa. 

Mukavaa viikon alkua! 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (1)
  1. Ai kauhia, miten on taas söötinnäköstä kirkonkylää siinä!
    Varo sie, kohta siellä käytävässä on kaikenmaailman jalkapallojoukkueiden viirejä ja pelaajapaitoja ja kaljatuoppikokoelma ja ja mitähän vielä! Eiku oikeesti pöllötaulu näyttää hyvältä, hienostunut maku 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *