Testissä kristallikivi-deodorantti

 

kristallideodorantti.JPG2.JPG

Astelin terveyskauppaan aikomuksenani hankkia luonnonkosmetiikkaa oleva deodorantti. Alumiiniin liitettävät artikkelit ovat siis menneet perille. Menin kassalle kalliin lasipullon kanssa ja kysäisin myyjältä ohimennen, oliko hänellä kokemusta tästä kyseisestä tuotteesta. Ei kuulemma ollut, mutta hän esitteli muutaman muun putelin, jota voisin harkita ensimmäiseksi kokeiluksi. Ne olivat yli puolet edullisempia.

Haistelin muutamaa, mutta tuoksut eivät miellyttäneet ollenkaan. Aloinkin miettimään, että miksi muuten kainalosta pitäisi ylipäätään tulla minkäänlaista kukkais- tai sitrustuoksua. Parfyymithän ovat sitä varten, että tuoksuisimme hyvältä. Deodorantin tehtävä on kuitenkin se, ettemme haisisi niin pahasti hieltä, vaikka hikoilu täysin normaali toiminto keholle onkin. 

Myyjä kertoi erään miespuolisen kaverinsa käyttävän kristallikivi-deodoranttia ja olevan hyvin tyytyväinen siihen. Olin utelias testaamaan. 

kristallideodorantti.JPG

Mikä se on: Kristallikivi-deodorantti on siis mineraalisuoloja sisältävä, kova kivi, jonka tarkoituksena on neutraloida hien hajua. Sen tarkoitus ei ole tukkia ihohuokosia eikä estää hikoilua. Antiperspiranttia vuosia käyttäneenä, olin kiinnostunut testaamaan, hikoilenko ylipäätään. Ajattelin olevan hyvä juttu, että hikoilen kehostani myrkkyjä pois haisematta kuitenkaan pahalta. 

Kristallideodorantti ei sisällä kemikaaleja, alumiinia, säilöntäaineita, väriaineita, tuoksuja. Se sopii miehille ja naisille. Kaiken tämän lisäksi se näyttää kestävän tooodella pitkään.

 

kristallideodorantti.JPG1.JPG

 

Käyttö: Kiveä hierotaan kosteisiin kainaloihin tai vaihtoehtoisesti kastellaan hanan alla ja levitetään sitten kosteaa kiveä kuivaan kainaloon. Minkäänlaista ainetta ei tunnu lähtevän kivestä tai jäävän ihoon. Illalla lisätty deodorantti piti kuin pitikin hien hajun poissa koko seuraavankin päivän. Tuntui kuin olisin hankkinut keisarin uudet vaatteet, mutta tässä todella oli tehoa. 

Hyvä vai huono: Olen nyt käyttänyt kyseistä tuotetta reilu pari viikkoa, eikä hiki ole kainaloissa haissut. Hikoilen vähän, mutta en silti haise. Ihastuin! En taida kainaloihin enää kemikaaleja tarvitakaan. 

 

Kommentit (8)
 1. Moikka ja terkut Eskolasta 😉 mulla oli tämä käytössä noin vajaan vuoden. siihen asti toimi oikein kivasti, hiljalleen kivi itsessään alkoi haista vaikka kuinka pesin uutta pintaa kiveen. Toki aina yritin mahdollisimman puhtaalle iholle kiveä myös levittää. Silti oli lopulta pakko kividödö heittää pois kun tuntui, että levitä vain pahan hajun itseeni. Itse kiveä oli jäljellä vielä vuosikausiksi, eli harmitti! Mukavaa tätä vuotta teille kaikille 🙂 Tiia

  1. Moi Tiia ja terkut takaisin Eskolaan 🙂 Ai kamala, mitenhän tuo edes on mahdollista, että se, jonka pitäisi hajua poistaa alkaakin itse haista. Olipa harmi. Voikohan sitä pintaa jotenkin hioa sitten, jos näin käy… 

   Kiitti ja mukavaa tätä vuotta teillekin 🙂

 2. Talvi on mainio aika siirtyä ”luomu”dödöön.
  Kannattaa aina muistaa että keholla kestää hetken tottua muutokseen. Siirtymisessä kestää normaalisti 1-4 viikkoa.
  Ja mikään luomudödö ei ole anti-perspirantti, ne eivät estä kainaloiden hikoilua, ne estävät hajua.

  1. Kiitti kommentista. Totta! Talvi taitaa tosiaan olla hyvä aika vaihtaa ja tottua uuteen tuotteeseen.

   Itse en kokenut suuria mullistuksia kehossa vaihdon yhteydessä. Minkähänlaisia tottumiseen liittyviä juttuja tarkoitat? 

   Aivan okei, eli muiltakaan luonnonmukaisilta dödöiltä ei voida odottaa pitoa, ainoastaan hajuhaittojen neutralisointia. Hyvä tietää. Muihin verrattuna tämä kristallikivi taitaa olla se miedoin vaihtoehto? Ja tuotteena melkeimpä ikuinen…

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *