Viikonloppuna

  • Katsoin elokuvan nimeltä Coming to America vuodelta 1988. Hauskaa ja helppoa katsottavaa, eikä vaadi suurta keskittymiskapasiteettia

fufuhommia.jpg

  • Tein ihan mielettömän hyvää kanakastiketta
  • Söin ekaa kertaa fufua! Paljon siitä on tässä taloudessa puhuttu, mutta nyt vasta saatiin aikaiseksi tehtyä sitä. 

IMG_8653uus.jpg

  • Osallistuin kolleegan tupareihin
  • Kiharsin hiukseni ekaa kertaa kolmeen kuukauteen

IMG_8659uus.jpg

  • Yllätyin siitä, kuinka paljon voita ja sokeria mahtuukaan yhteen satsiin pullia! 

IMG_8639uus.jpg

  • Tein lihatonta kaalilaatikkoa näistä aineksista. Aimén ensimmäinen kommentti oli: ”nooo, not laadikku again!” Toinen muistaa kirkkaasti sen kun söimme makaronilaatikkoa viidettä päivää putkeen. Alkujärkytyksestä huolimatta laatikko sai kehuja ja saan kuulemma tehdä sitä toistekin. 
  • Sunnuntai-iltana istuskeltiin iltaa uudessa ostarin viereen ilmestyneessä pubissa/ravintolassa parin työkaverin kanssa. 
  • Latasin sitä laatikkoa lounasrasioihin toivoen, ettei sitä tarvitsisi syödä viittä päivää putkeen. 
Kommentit (5)
  1. Eksyin blogiisi ja luulen, että luen kerralla läpi kaikki tekstit. Olen hieman päälle kolmekymppinen suomalaisnainen, joka norsunluurannikkolaisen (tosin Ranskassa ja Englannissa suurimman osan elämästään viettäneen) miehen kanssa odottaa bébéä pian saapuvaksi ja kirjoittaa siitä myös blogia. Asumme tällä hetkellä Suomessa, mutta haaveissa on muutto Ranskaan (tai Englantiin).

    Laatikkokeskustelu kuulostaa kovin tutulta 😀 Meillä mies syö makaronilaatikkoa enää vain äärimmäisessä hädässä. Liekö kyseessä konsistenssi vai melko mieto maku (vaikka omaani kyllä lisäilen mausteita sekä kasviksiakin perinteistä versiota enemmän), mutta ei vain uppoa. Lasagne ja shepherd’s sekä fish pie-tyyliset laatikot ovat meillä hittejä. Kaalilaatikkoa en ole edes kokeillu, saati kasvisversioita 🙂

    1. Kiva, että eksyin tänne blogiin, tervetuloa seuraamaan 🙂 Taidanpa ottaa asiakseni lukaista myös sinun blogia, vauva-asiat kun taitavat olla pinnalla sielläkin 🙂

      Voi täytyypä tekaista joku päivä lasagnea. Mies ei usko vielä, että osaisin sellaista tehdä aivan itse 😀 Kaalilaatikkoa kun tein, niin oli aivan oma lehmä ojassa, sillä työkamut olivat siitä puhuneet koko viikon ja alkoi tehdä mieli itselläkin. Yllätyin todella, että juuri siitä tuli Aimén lemppari laatikko!

      1. Kiitos 🙂 Ja tervetuloa lukemaan minunkin blogiani. Siellä tosiaan ovat vauva-asiat kovinkin pinnalla juuri nyt, kun laskettuun aikaan on enää hieman reilu kolme viikkoa, jaiks!

        Täytyy ehkä testata kaalilaatikkoa joku päivä jauhelihalla, josko se kuitenkin uppoaisi 🙂

  2. Oi, olisin ehdottomasti hyvän kanakastikkeen reseptiä vailla. 🙂 Sellaisia tulee vastaan harvoin. Mitä laitoit omaasi?

    1. Kanakastikkeen ohje:

      kanaa

      paprika

      1-1.5 kpl sipulia

      100g ranskankermaa

      maitoa kunnon loraus

      suolaa

      ja  sitte se paras juttu, joka pelastaa kaikki sun kastikkeet eli Tigerin (se tavarataivas) tandoori masala -mausteseosta reilulla kädellä. Vastaavaa saattaa tietty löytyä muistakin kaupoista, mutta siinä on tosiaan semmonen intialaisen ruoan viba.

      Ekaks paistetaan kanoja niin kauan kunnes paprikat ja sipulit on pilkottu. Lisätään ne kanan sekaan ja paistetaan, kunnes kanat on kypsiä ja paprika ja sipuli pehmenneet. Lisätään suola ja mausteseos. Lisätään ranskankerma ja maito ja annetaan hautua kannen alla väh. vartin verran. 

       

       

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *