Wicklow mountains national park ja Kilkenny

Yksi upeimmista paikoista, missä olen Irlannissa käynyt on ehdottomasti Wicklow mountains luonnonpuisto. Se on valtava alue ja siellä on rajattomasti kauniita maisemia. Sinne pääsee helposti omalla autolla, mutta koska minulla ei sellaista ole, oli mentävää niin kuin turistit konsanaan. 

IMG_7366uus.jpg

IMG_7367uus.jpg

Ostimme koko päivän kestävän retken Paddywagons tour -nimiseltä firmalta (groupon.ie sivuston kautta löytyi hyvä diili). Bussi lähti keskustasta ysin aikaan aamulla ja oli takaisin Dublinissa kuuden-seitsemän aikaan illalla. 

Bussissa istuminen aiheuttaa minulle matkapahoinvointia, joten siinä mielessä tällainen koko päivän bussiretki ei ollut niin ihanaa. Mutta onneksi on pahoinvointilääkkeitä joiden ansiosta nukuin todella sikeästi suurimman osan matkoista, ja myös missasin osan maisemista joiden avulla voi välttää etovan olotilan. 

IMG_7373uus.jpg

IMG_7390uus.jpg

Retken ensimmäinen pysähdys oli Glendalough hotellilla, josta lähti kivat kävelyreitit kahdelle joelle. 

IMG_7396uus.jpg

IMG_7409uus.jpg

IMG_7412uus.jpg

En kestä miten vihreää täällä voikaan olla!

IMG_7421uus.jpg

 

 

 

IMG_7478uus.jpg

Luonnonpuistosta matkasimme Kilkennyyn. Sattui satamaan ihan kaatamalla melkein koko matkan, mutta päästyämme perille aurinko paistoi taas. Kilkenny on kiva pikku kylä, jonka tunnetuin nähtävyys on tämä linna. 

IMG_7484uus.jpg

Vaikka teen matkani yleensä omatoimisesti, oli tällainen bussiretki todella helppo tapa tutustua luonnonpuistoon ja Kilkennyyn. Piti vain huolehtia, että on tiettyyn aikaan takaisin bussilla, joka vei seuraavaan paikkaan. 

Kommentit (4)
  1. Kyllä on mukava matkustaa kanssasi täältä pohjolan perukoilta 🙂

    1. Voi miten kiva kuulla 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *