Wien / Sunnuntaipäivällisellä

 

Aimén asuessa Wienissä, hän ja muutama pelikaverinsa kävivät kuukausittain sellaisen vanhemman pariskunnan luona. He olivat pääsponsoreita tälle pakoilaistiimille. Pariskunta on matkustellut paljon elämänsä aikana ja näiltä matkoilta mies on kerännyt mukaansa kauniita kiviä ja hiekkaa. Heidän kotonaan oli paljon katseltavaa, sillä jokaisessa huoneessa oli paljon matkamuistoja. 

IMG_3907new.JPG

Aimén pelikaverit olivat organisoineet tämän illallisen pariskunnan kanssa niin, että meidän perheen saapuminen paikalle oli heille yllätys. Ja voi miten iloisia he olivatkaan nähdessään Aimén kolmen vuoden jälkeen ja toki iloa taloon toi myöskin pikkuinen vauva. Neela nukkui koko ruokailun ajan, mutta pienet inahdukset vaunuista saivat melkein koko seurueen nousemaan tuoliltaan ja kurkkaamaan tilanteen. Eivät malttaneet odottaa pikkuisen heräävän.

 

IMG_3909new.JPG

Alkupalaksi oli tarjolla pientä purtavaa, kuten juustoa, kinkkua ja pasteijaa. Rouva oli tehnyt myös herkullista tomaatti-mozzarella-salaattia, jota hän tarjosi tuoreen leivän kanssa.

 

IMG_3911new.JPG

 

IMG_3912new.JPG

 

IMG_3915new.JPG

Pääruoaksi tarjottiin käsittääkseni Wiener-leikettä ilman kuorrutetta. Liha oli mureaa ja kastike maukasta. 

IMG_3918new.JPG

Jälkiruokana oli tällaisia tuulihatun tapaisia palleroita sekä perinteistä omenatorttua. Omenamehukin vaihtui vahvempiin, niitä kaipaaville.

IMG_3920new.JPG

Palataanpa takaisin siihen hiekkaan, jota mies keräilee. Hän siis tuo itse matkoilta hiekkaa ja myös heidän ystävänsä tuovat hänelle tuliaisena sitä. Itsekin olin kipaissut Rovaniemen Valdemarin rannasta vähän hiekkaa pussiin. Mies suurentaa tämän hiekan niin moninkertaiseksi, että se näyttää isoilta kiviltä. Yllä olevassa kuvassa kaksi suurennettua kuvaa hiekasta. Jokaisen paikan hiekka näyttää suurennettuna aivan erilaiselta. Kuvissa näkyi jopa pieniä simpukoita! Siis sellainen pieni hiekanjyvä  voi olla pieni kotilo. 

Saamme kuulemma postissa kuvan siitä Rovaniemen hiekasta. Mielenkiintoista.

 

IMG_3933new.JPG

Neiti viihtyi Aimén kavereiden syleissä vuorotellen. Seuraavana päivänä neiti jäi anopin hoiviin, kun tapasimme poikia uudestaan ja he olivat hieman pettyneitä, että heidän kaveri oli jätetty kotiin. 

 

IMG_3937new.JPG

 

IMG_3939new.JPG

Ihanaa järjestelmällisyyttä! 

IMG_3942new.JPG

Oli huippua päästä osallistumaan tällaiseen kuukausittaiseen perinteeseen. Olemme kuulemma aina tervetulleita vierailemaan tähän taloon kun olemme Wienissä. Varmasti tulemme! Haluan tutustua tarkemmin näihin hiekkakuviin. Ja uskokaa tai älkää, mutta mielenkiintoisin paikka oli vessa. Siellä oli niin paljon ihmeteltävää seinillä, että olisin voinut viettää siellä kiusallisen kauan aikaa 😀 

 

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (2)
  1. Vau noita suurennoksia! Ja muutenkin aika siisti keräilykohde 😀 Tarjoilut näyttää kans hyviltä, ihanan kodikas kuosi noissa lautasissa! :3

    1. Ne oli kyllä todella mielenkiintoisia! Lupaan ottaa enempi kuvia niistä suurennoksista ensi kerralla. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *