Yksinäisyydestä

Olen aina ollut todella herkkä ihminen. Itken herkästi, loukkaannun herkästi ja ahdistun herkästi asioista. Nyt raskauden aikana olen muutamia kertoja huomannut, että, jos mahdollista, itken herkemmin kuin aikaisemmin. Viime viikolla itkin, kun tulin kotiin töistä, autossa oli ollut aivan järkyttävän kuuma ja tuntui etten jaksa enää. Eilen itkin, kun suunnittelimme alustavasti häiden istumajärjestystä ja huomasin että minun puolelta kutsuttuja vieraita on noin kolmasosa vähemmän kuin miehen puolen kutsuttuja. Harmistuin entistä enemmän kun tajusin, että osa minun vieraistani ei edes välttämättä tule, mutta miehen puolella suurin osa on sellaisia jotka todellakin tulevat häihin. 

Eilinen itkukohtaus toki nosti pinnalle myös sen, mikä on jo monta vuotta minua harmittanut. Jotenkin tuo häiden istumapaikkojen miettiminen sai korostumaan sen, kuinka vähän minulla on ystäviä ja kavereita. Olen toki onnellinen siitä, että minulla on kolme ihanaa ystävää, jotka ovat vielä tarpeeksi hulluja että ovat suostuneet kaasoikseni. Mutta kyllä välillä harmittaa ja paljon, että siinä ne minun ystävät ja kaverit onkin. Ystävien puutetta arkipäivissä korostaa myös se, että lähin ystäväni asuu 70km päässä ja muut kaksi n. 100km päässä. Tapaamiset jäävät siis aika harvoiksi, vaikka toki työpaikkakunnallani pystyn heitä joskus töiden jälkeen näkemään. 

Mietin myös paljon sitä, että kuinka paljon tuleva lapsemme vaikuttaa ystävyyssuhteisiini. Tiedostan sen, että kolme sinkkuystävääni eivät välttämättä jaksa kuunnella päivittäistä puhelua kakkavaipoista ja muista vauvaan liittyvistä jutuista. Ja kun työnteko jää, myös välimatka korostuu, kun en enää päivittäin kulje töihin 70km päähän, vaan olen kotona kaukana ystävistä. Ahdistaa.

Nytkin alkaa itkettää, kun ajattelen kuinka vähän minulla ystäviä on. Koen ajoittain tästä syystä yksinäisyyttä. Tiedän sen, että suurin osa tästä ystäväkadostani johtuu itsestäni. Olin nuorempana huono pitämään yhteyttä kehenkään, ajattelin että en halua vaivata ihmisiä soittamalla heille ”tuskin ne minusta haluaa kuulla”. Ja moni ystävyys jäikin sen takia. 

Miehen kavereiden kanssa toki olen tutustunut näiden vuosien aikana, mutta ainoastaan yhden kanssa tuntuu jollain tapaa synkkaavan. Muiden kanssa tuntuu että olemme aivan eri maailmoista. Näin aikuisiällä uusia ystäviä on vaikea löytää, ainakin tällaisen ujon ihmisen. En edes tiedä mistä niitä uusia ystäviä voisi löytyä. Vinkkejä otetaan vastaan.

suhteet oma-elama raskaus-ja-synnytys
Kommentit (3)
  1. Vähän sama homma ja häiden järjestelyssä se vielä korostui.

    Mutta äitiys voi olla myös mahdollisuus tavata uusia ihmisiä! On kaikenlaista kerhoa ja toimintaa sekä aina lähellä hyvä leppoisan juttelun (ainakin toivottavasti) aihe, eli ne jaloissa pyörivät lapset. 🙂 Ystävyyssuhteiden kehittyminen vie tietysti oman aikansa, mutta ei ainakaan kannata sulkeutua sinne kotiin. Ja vaikka se ei helppoa olekaan niin hyväksyä se oma tapa muodostaa ihmissuhteita, että jos on hitaamminlämpeävä niin sitten on eikä kadehtisi niitä ihmisiä, jotka ovat heti sosiaalisia kaikkien kanssa. Helpommin toki sanottu kuin tehty. 

  2. Havahduin myöskin tuossa muutama vuosi sitten siihen, että minulla ei ole kovin montaa ystävää. Ne, jotka matkassani vielä olevat, ovat sellaisia ystäviä, joiden kanssa ei nähdä kovin usein, sillä tykkäämme kaikki olla enimmäkseen omissa oloissamme. Ystävien ja kaverien puute kohdistaa epäreilusti painetta mieheeni, sillä haluan oikeastikin enimmäkseen hengata hänen kanssaan, mutta hänellä olisi ison kaveripiirin takia muutakin tekemistä kuin vaimon kanssa nysvääminen.

    Minulla myös raskaus on tuonut nämä asiat uudestaan pintaan, sillä pelkään jumittuvani vauvan kanssa neljän seinän sisälle ilman suurempaa ihmiskontaktijoukkoa. Huutelinkin vauvablogissani saman seudun ihmisten perään, jotta saisin seuraa seinien kaatuessa päälle. Kannattaa täällä blogissa kertoa oma kotiseutu, jotta ihmiset voivat ilmoittautua kahvitteluseuraksi! Tsemppiä! 🙂

    1. Kiitos vinkistä 🙂 Tuotahan voisin hyödyntääkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *