Asiat kyllä järjestyy

Tämä viikko sai uskomattoman päätöksen, kun löysin itselleni asunnon! Olen kirjoittanut vuokrasopimuksen ja saanut jo avaimetkin. Ihan uskomatonta! Niin kuin kirjoitin jo täällä ajattelin, että tässä asunnonhaussa ei voi käydä yhtä hyvä tuuri ja en vain uskonut, että voin vaivattomasti löytää jonkun hyvän vaihtoehdon. Tyypilliseen tapaani ajattelen ensin pahinta vaihtoehtoa.

Kävin tiistaina katsomassa yhtä omakotitalon alakerrassa olevaa kotia. Se olisi ollut halpa, mutta huone ei vain miellyttänyt ja olisihan siinä pitänyt jakaa muut tilat toisen vuokralaisen kanssa. Olen niin tottunut asumaan yksin ja kulkemaan alasti tai alusvaatteissa, joten totesin tämän asunnon jälkeen, että maksan mielummin vähän enemmän, että saan asua yksin.

Keskiviikko-iltana ajattelin, että kurkkaampa pitkästä aikaa Blocket-sivustoa, jota monet kehuu hyväksi ja on sieltä myös asunnon löytäneet. Näin siellä ilmoituksen yksiöstä kohtalaiseen hintaan. Kuvia ei ollut, mutta päätin silti lähettää ilmoittajalle viestin. Ajattelin hänen varmasti saavan monia kyselyitä, joten yritin kirjoittaa itsestäni pienen esittelyn ja tuoda esiin asioita, joita uskon vuokranantajan hakevan. Kerroin muun muassa olevani 33-vuotias, suomalainen, en tupakoi, minulla ei ole lemmikkejä (sori Lumo), pidän ruuanlaitosta, urheilusta ja neulomisesta. Sen lisäksi kerroin pitäväni hyvää huolta kodistani. Seuraavana aamuna sain viestillä puhelinnumeron ja pyynnön soittaa. Kävimme sujuvan keskustelun ruotsiksi (yllätin jälleen itseni) ja sovimme, että tulen töiden jälkeen katsomaan asuntoa. Hän kertoi haluavansa vuokrata asunnon mahdollisimman pian, koska on lähdössä reissuun ensi viikolla. Kyselijöitä oli tunnetusti hyvin paljon.

Lähdin töiden jälkeen katsomaan asuntoa. Olin todella innoissani. Olin googletellut asuinaluetta ja se näytti todella hyvältä. Järvi tien toisella puolella! Olin luvannut laittaa viestin kun olen tulossa. En saanut vastausta. Paikalle päästyäni päätin soittaa, jos hän olisikin mennyt jo sisälle. Hän ei vastannut. Siinä vaiheessa alkoi kieltämättä tuntua vähän epäilyttävältä. Päätin odottaa, ehkä hän oli tulossa autolla ja ei pystynyt vastaamaan. Tottakai mietin jo pahinta, että se oli sitten siinä. Hän kuitenkin soitti vartin päästä ja kertoi unohtaneensa puhelimen kotiin ja lähteneensä hakemaan sitä. Ei huolta, hän on nyt tulossa. Asuntoon ja taloon tutustuttuamme hän lupasi vuokraavansa sen minulle, joten sovimme tapaavamme seuraavana päivänä vuokrasopimuksen kirjoituksen merkeissä. Tuntui epätodelliselta, voisiko tämä oikeasti sujua näin vaivattomasti?

Asunto ei todellakaan ole yhtä freesi kuin tämä nykyinen, mutta siihen olin jo varautunut. Se sijaitsee kuudennessa kerroksessa, mistä on kivat näköalat verraten tähän nykyiseen maantasossa olevaan. Ihanaa, kun ei tarvitse miettiä näkeekö joku sisään, jos verhot eivät olekaan kiinni tai niitä ei ole ollenkaan. Kaiken kaikkiaan asunto on siisti, vaikkakin aika vanha. Sitä on tullut asuttua hyvinkin eritasoisissa asunnoissa, joten saan varmasti tämänkin laitettua mukavasti omaksi kodiksi.

Asunto ei ole kalustettu, joten minulla on luvassa huonekalujen metsästystä seuraavat viikot. Kävin tänään jo hakemassa ruokapöydän, jonka sain yhdeltä suomalaiselta naiselta, joka on palaamassa Suomeen. Se on onneksi pieni, joten pärjäsin hyvin julkisissa sitä kuljetellessani. Hänellä olisi ollut myös ihana pyöreä ruokapöytä myytävänä, mutta sen kuljettamiseen olisi tarvittu auto ja viisaan ystäväni kanssa pähkäiltiin, että pyöreän pöydän kanssa tarvitaan 3-4 tuolia, että se näyttää järkevältä. Pienen suorakulmion muotoisen pöydän kanssa pärjää alkuun vaikka vain 1-2 tuolilla.

Mikä parasta työmatkani lyhenee tämän muuton myötä! Nykyisen 45 minuutin sijaan tuleva työmatka tulee olemaan vajaa puoli tuntia. Siihen olen todella tyytyväinen. Tuon viiden kilometrin matkan voi joskus vaikka kävellä, kun on vain hyvät kengät jalassa!

On mahtavaa, että saimme sovittua vuokrasopimuksen alkamaan 15.4. joten minun täytyy maksaa vain puolikas vuokra päällekkäin nykyisen asunnon kanssa, josta on kuukauden irtisanomisaika. Sain avaimet jo nyt, joten saan alkaa pikkuhiljaa siirtämään tavaroitani. Helpottaa huomattavasti, kun ei tarvitse hoitaa muuttoa kiireellä yhden päivän aikana. Jännitin vähän miten nykyinen vuokranantajani suhtautuu muuttooni, mutta hän oli todella iloinen puolestani ja kertoi olevansa itse innoissaan muuttamassa takaisin tänne. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Pitäisi vain luottaa, että asiat kyllä järjestyy! Ihanaa viikonlopun jatkoa!

-Henna

koti oma-elama sinkkuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *