Mitä sinkkuna ei halua kuulla?

Sinkkuna ollessa kuulee mielenkiintoisia kommentteja, joiden tarkoitus on varmasti useimmiten tuoda parempaa mieltä ja piristää, muttei se aina tunnu ihan siltä. Sinkkuna olo voi joillekin olla valinta, muttei se itselleni ole sitä ja sen myötä toisinaan kommentit osuvat arkaan paikkaan.

Kaikista suosituin tuntuu olevan: ”On sinullekin se oikea jossain”. Kiitos, onko tarkempaa tietoa missä jossain? Näinhän sitä sanotaan ja niin sitä haluaa itsekin uskoa ja toivoa, muttei tämä kommentti aina tilannetta ja fiilistä helpota.

Melkoisen häkellyttävä kommentti, jonka olen kuullut: ”Olet ronkeli”. Miksi olisin jonkun ihmisen kanssa vain olemisen takia. Varmasti voisin olla naimisissa ja perheen äiti, jos olisin vain tyytynyt olemaan jonkun kanssa, mutta se ei ole se mitä haluan. Jatkan mieluummin sinkkuna kuin tyydyn johonkin suhteeseen missä en todellisuudessa haluaisi olla tai tärkeintä missä minun ei olisi hyvä olla.

Vähän vanhemmillta ihmisiltä tulevat kommentit liittyvät usein perheen perustamiseen, kuten ”Alkaa sinulla tuo ikä jo painaa, jos meinasit lapsia saada”. Ensi-synnyttäjien keski-ikä on noussut viime vuosina ja onhan se tavallista, että myös nainen kouluttautuu, hankkii työpaikan ja näin enemmän vakautta elämään ennen perheen perustamista. Olen itsekin kouluttautunut kahteen ammattiin ja sen lisäksi matkustanut ja asunut ulkomailla useamman vuoden. Näin olen itse valinnut ja en koskaan vaihtaisi päivääkään pois. Biologisesti tässä pitäisi olla vielä useampi vuosi aikaa.

Parisuhteessa olevien kommentit tuntuvat joskus vähän kummallisilta, kuten: ”Olisin itsekin mieluummin sinkku”. Noinkohan ja miksi todellisuudessa olla suhteessa, jos mieluummin olisi sinkkuna. ”Ei tämä parisuhteessa olo mitään herkkua aina ole”. Ei varmasti olekaan eikä sitä voi olettaakkaan. Ei sinkkunakaan olo ole aina herkkua, etenkään silloin, kun toivoisi olevansa parisuhteessa.  

Joskus kommentointi tilannetta tarkemmin tietämättä voi enemmän loukata kuin piristää ja tämä toki pätee hyvin moneen aihealueeseen. Mitä sinkulle sitten voi sanoa? Siinäpä hyvä kysymys. Varmasti tärkeintä on olla tukena ja kuunnella.

Oletko itse saanut jonkun kommentin sinkkuna ollessa, joka on jäänyt mieleen?

Ihanaa viikonalkua!

-Henna

 

KUVA: Taru/sinunpolkusi.fi

Kommentit (2)
  1. En ole itse sinkkuna ollessa törmännyt tuollaiseen outoon kommentointiin, ehkä en vain vedä puoleeni arvostelijoita. Nimittäin ei minulle ole tullut outoja kommentteja myöskään siitä, ettei ole lapsia ja ettei olla naimisissa, eikä muistakaan vastaavista aiheista. Kumma juttu tuo, että joillakin ihmisillä on tarve kommentoida toisten elämää. Ehkä osan kommenteista voi välttää sillä, että puhuu ylipäätään vain muista aiheista eikä juuri siitä sinkkuudesta.

    1. Kiitos kommentista! Kyllä sitä nykyisin vähän valitsee kenen kanssa mistäkin aiheesta puhuu. -Henna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *