Positiivista ajattelua

Toisinaan, kun joku kauempana asuva ystävä kysyy mitä kuuluu, tulee perässä toteamus, että ainakin kuvissa näyttää menevän hyvin ja näyttää ihanalta. Onko se kuitenkaan aina se koko totuus. Niin kuin kirjoitin lauantaina täällä, tein viikonloppuna niitä juttuja mistä saan itse energiaa ja tulee hyvä mieli. Minulle se esimerkiksi tarkoittaa käsitöitä. Kun näkee sen oman kädentyön jäljen ja saa jotain konkreettista aikaan, se tuo onnistumisen kokemuksen (yleensä) sekä useimmiten ilahduttaa saajaansa. Olen miettinyt joskus, että kunpa voisin elättää itseni käsitöitä tehden. Ehkä se ei kuitenkaan työnä olisi enää niin antoisaa.

Kävin perinteisesti sunnuntaina Bodycombat tunnilla. Sieltä saa aina hyvän mielen, vaikka se rankalta tuntuukin. Laitoin aamulla kollegalle viestin, että olen menossa, jos hänkin haluaa lähteä mukaan. Meillä oli hyvä treeni ja käytiin juomassa kupposet kahvilassa vielä treenin päälle. Eikä haitannut yhtään, että oli likainen tukka ja jälkihiki. Oli ihanaa jutella, kun ollaan molemmat muutettu viime syksynä tänne Tukholmaan pitkän ulkomailla työskentelyjakson jälkeen. Sitä vaan ymmärtää niin hyvin ajatuksia ja haasteita mitä on myös itse kokenut. Tässä kuussa tulee puoli vuotta Tukholmassa täyteen. Kiinnostaako teitä kuulla miten se on sujunut?

Kun on väsynyt alkaa ajatukset herkästi lähteä väärille raiteille. Sitä soimaa itseään ja löytää vain negatiivisia asioita ympäriltään ja elämästään. Yritän kuitenkin kääntää tietoisesti tätä ajatusmaailmaa ja nähdä sen positiivisen ympärilläni. Kukat tekevät niin suuren vaikutuksen ja piristävät. Pieni asia ostaa kukkia kotiin, mutta ainakin minun kohdalla niillä on todella suuri vaikutus. Olen kolmatta päivää vain ihastellut ostamiani tulppaaneja ja ottanut niistä kuvia.

Kävin aamulla ennen töitä kävelemässä. Perinteinen iltavuoro klo 10-18.30, jonka takia ei juuri muuta ehdi päivän aikana tekemään. Tein työt etänä, niin säästin puolitoista tuntia, joka muutoin menisi matkoihin. Tämä oli kolmanneksi viimeinen iltavuoro tällä erää. Olen etänä tekeminäni iltavuoroina käynyt kävelemässä aamulla, jolloin saan päivään aivan uudenlaisen alun. En yleensä saa kahdeksaa pidempään nukuttua, niin hyvin ehtii heittää vähintään puolen tunnin lenkin. Oli tosi kuraista ja kurjan näköistä, mutta päätin olla keskittymättä siihen. Näin auringon pilkahduksia pilvien takaa, sorsia tepastelemassa ja pajunkissoja. Hyvä kirja kuuntelussa ja ennen kaikkea raikasta ilmaa. Ihana aloitus päivälle! Uskon, että pienenkin happihyppelyn tekeminen auttaa jaksamaan pitkän päivän läppärin ääressä.

Elämästä tulee päivitettyä usein niitä positiivisia ja kauniita hetkiä. Itse koen, että kauniiden kukkien tuomaa hyvää mieltä on kiva jakaa myös muille. Se ei kuitenkaan aina tarkoita, että on super ihana päivä ja menee huippu hyvin. Uskon kuitenkin, että näkemällä hyvän ja asioiden positiivisen puolen sekä puhumalla kauniisti ja arvostaen itselle sekä muille vaikuttaa paljon omaan sekä muiden fiilikseen. Oletko itse tehnyt tälläisiä huomioita?

Ihanaa viikon alkua!

-Henna

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *