Sanokaa jotain positiivista Rihannan videosta

Toimituksen palstalla oli sopivasti juuri tänään juttua Miley Cyruksesta, ja joku ihmettelikin kommenteissa, että miksi kukaan ei  puhu tästä tuoreesta videosta:

Kysyn nyt ihan vilpittömän uteliaasti: Onko tässä teoksessa jotain, josta sitä voisi kehua? Siis joku luenta, jota en itse keksi, joka tekee tästä hyvää katsottavaa. Jotain poptaiteellisesti merkittävää? Viihdyttävää? Voimaannuttavaa? 

Kommentit (25)
  1. womanismi ja valkoisten naisten feminismi näkee tän asian hyvin erillä tavalla. valkosillehan tuo video näyttäytyy exploitatiivisena, uhriuttavana ja jotenkin ”villin viidakkomaisen eroottisena” tai jopa likaisena. verrattuna mileyn videot/lavaesiintyminen taas nähdään emansipatorisena oman vartalon juhlana, kun kyseessä on valkoinen nuori nainen, jonka seksualisuus on pyhää, valkoista kauneutta. rihannan videossa ei myöskään ole miestä katsomassa tanssijoita, eli male gaze puuttuu, mikä on upeaa, sillä naiset nauttivat rahasta, vallasta ja tanssimisesta ihan omilla ehdoillaan.

     

    täälläkin sanottua: mustien naisten tankotassi nähdään ilman mieskatsojiakin STRIPPAAMISENA, oman vartalon myymisenä, lähes huoraamisena. kun valkoisen naisen omaehtoisesti harrastama tankotanssi on ”fyysista ja henkistä kuntoa ylläpitävää akrobaattista urheilua”. 

     

  2. Okei, kiitos! Musta tossa kyllä naiset myyvät itseään eivätkä käytä vapaasti omaa rahaansa. Ja joo, ei mielistellä, mutta aika rumaa maailmaa tuossa kuvataan. En tajua, että haluaako tosissaan nainen, jolla on paljon rahaa ja vapaus tehdä mitä tahtoo, kuvata juuri tuollaista maailmaa. Estetiikka lienee tällaisissa tapauksissa makukysymys.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *