Rakas joulupukki, tontut tai KT:n Jalonen.

Kuva: Pixabay


Olen hoitaja ja mielestäni melkein kiltisti on tullut vuosi taas taaperrettua.

No okei, yllytin kyllä kavereita lakkoilemaan ja joukolla irtisanoutumaan. En kyllä aina jättänyt ruokataukoa pitämättä, jotta olisin senkin ajan ennättänyt hoitamaan ikäihmisiä ja olemaan heille enemmän läsnä. Ylitöihinkään en kaikilta vapaapäiviltäni suunnannut, vaikka sitä kai nykyinen maailmanmeno olisi minulta ja kaltaisiltani odottanut.

Tuota noin, jos nyt sittenkään en ollut riittävän kuuliainen ”sisar hent valkoinen”, niin josko pukki toisit muutamille muille lahjoja.

Toisit korkeassa johtoasemassa sote-ja kasvatusalalla oleville työsuojelulain kauniisiin, koristeellisiin kansiin pakattuna. Sieltä voisi korostaa vaikka kultauksella ne kohdat joista voi päätellä, ettei ole joulun tai minkään muunkaan ajan hengen mukaista pyytää jo valmiiksi burn outin partaalla huojuvaa henkilökuntaa joustamaan vielä vähän.

Lähijohtajille voisit tuoda, pukki kiltti, yli-ihmisen kuormituksenkeston, keskivertoa palauttavamman vapaa-ajan ja vähintään kymppi-kortin työpsykologille.

AVI:n yksiköille ympäri maan, voisit punanuttu toimittaa säkkikaupalla rahaa ja vuorokauteen lisää tunteja, jotta tärkeä valvontatyö olisi vaikuttavampaa. Eikä haittaisi jos antaisit heidän työntekijöilleen työkalupakkiin vaikka karttakepin ja luvan uhata näpäyttää näpeille jokaista ahnetta, joka ei halua edistää henkisesti ja fyysisesti tervettä työympäristöä sote- ja kasvatusaloille.

Mutta ennen kaikkea Mr. Korvatunturi, teidän partaisuutenne. Tuo jokaiselle lähihoitajalle, varhaiskasvatuksen työntekijälle, lastensuojelun työntekijälle, sosiaalityöntekijälle, välinehuoltajalle ja kaikille muille sote-alan, sekä kasvatusalan ihmisielle edes vuosi ilman kamalaa painetta, puuttuvia sijaisia tai pelolla johtamista.

Tuo heille riittävästi aikaa tehdä työnsä hyvin ja riittävän mitoituksen lisäksi selkeä työnkuva, jossa avustavat tehtävät hoitaa se jolle se kuuluu. Puhutaan siitä palkasta vaikka sitten juhannus-bonuksena, jos on liikaa pyydetty tässä kohtaa että palkka alkaisi kolmosella.

P.s. Äläkä sano, että on realistisempaa tuoda mulle joululahjaksi yksisarvinen kuin toteuttaa nämä kohtuulliset lahjatoiveeni. Lähihoitajan palkka ei näetkös näillä sähkön, ruoan ja bensan hinnoilla riitä enää yksisarvisen tallipaikkaan tai eläinlääkärikuluihin.

 

Kirjoittaja on Hanna Jokinen,

ammatistaan ylpeä Lähihoitaja ja

SuPerin ay-aktiivi Hattulasta.

 

tyo-ja-raha tasa-arvo tyo uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *