Rakkautta, anarkiaa & ruokaa, osa 1

musselsinlove.jpg

R&A:n järjettömän massiiviseen ohjelmistoon kuuluu tänäkin vuonna ruokasarja. Festivaali tekee tänä vuonna jo toista kertaa yhteistyötä Ravintola Sunnin kanssa, tarjoten sarjan erikoisnäytöksiä, joihin kuuluu ruoka-aiheinen elokuva ja teemaan sopiva illallinen. Festivaalin Haute Cuisine -sarjassa on neljä elokuvaa, joista katsoin kolme ennakkoon.

Katsomistani elokuvista ehdottomasti kiinnostavin oli hollantilais-belgialainen dokumentti Mussels in Love (kuvassa). Elokuvassa käydään läpi simpukan matkaa merestä lautaselle. Samalla tavoin kuin maailmassa on erilaisia tapoja nauttia simpukoita, on myös erilaisia tapoja kasvattaa niitä. Elokuva kerrotaan hollantilaisesta näkökulmasta ja belgialaisia ja heidän simpukkakulttuuriaan nälvitään juuri sopivasti. Ehkä osittain siksi että symppaan Alankomaita erityisen paljon, nautin dokumentista valtavasti. Vaikkei minulla todellakaan ole kiinnostusta simpukoita tai niiden syömistä kohtaan, oli mahdoton olla innostumatta elokuvan poikkeuksellisesta kauneudesta. En olisi arvannut, että simpukoiden parittelu laboratorion sammiossa voi olla niin kaunista katsottavaa.

Siinä missä dokumentti esittää belgialaiset simpukoita roskaruoan tapaan mässäilevinä juntteina, edustaa hollantilaista simpukkakulttuuria maailman huippuravintoloihin vuosia kuuluneen Oud Sluis -ravintolan keittiömestari Sergio Herman. Hänen äärimmäisen herkkä ja kunnioittava suhtautumisensa simpukoihin oli lähellä nostaa kyyneleet silmiin. Elokuvaan liittyvä teemaillallinen on perjantaina ja ilmoittautumisaikaa on jatkettu torstaihin puoleenyöhön asti. Paikkoja on kuulemma vielä muutama vapaana. Muut näytöstiedot ja liput täältä.

Muista ruokaelokuvista lisää myöhemmin tällä viikolla.

kulttuuri leffat-ja-sarjat ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Jee! Näitä tulee lisää, kunhan ehdin.

  2. [[{”fid”:”224986″,”view_mode”:”media_original”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”417″,”width”:”417″,”class”:”media-element file-media-original”}}]]

    Kiitos Kimmo inspiroivasta jutusta, sivuamme aihetta myös toimituksen blogissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *