Rakkautta ja ruokaa

Foodies2.jpg

R&A:ssa järjestetään jälleen kerran kulinaarielokuvien sarja. Sain mahdollisuuden katsoa elokuvat etukäteen ja nälkähän siinä tuli. Neljän elokuvan sarjaan kuuluu dokumentti, pari komediaa ja yksi romanttinen elokuva. Kaikkiin elokuviin on mahdollista yhdistää myös teemaan sopiva illallinen Ravintola Sunnissa. Alla juttua kahdesta elokuvasta, jotka koin suosittelemisen arvoisiksi.

Kulinaarisarjan avaa huomenna perjantaina Jon Favreaun ohjaama ja käsikirjoittama hyvän mielen komedia Chef. Elokuva kertoo intohimoisesta kokista (Jon Favreau itse), joka suivaantuu huonosta kritiikistä ja tekee niinsanotusti ”björckit” ja toivottaa kriitikolle twitterissä loskat suuhun. Riita kriitikon kanssa johtaa riitaan ravintolan omistajan (Dustin Hoffman) kanssa ja potkuthan siitä seuraa. Työtön kokki ei lannistu, vaan ryhtyy toteuttamaan intohimoaan ostamalla katuruoka-auton.

Twittereineen ja vineineen kovin vahvasti ajassa kiinni oleva elokuva välittää hyvää mieltä alusta loppuun. Ex-vaimo (Sofia Vergara) on mukava ja jopa hänen exänsä (Robert Downey jr.) on lopulta ihan mukava mulkku. El Jefen suhde poikaankin kohenee kokkaillessa. Ja sitten se ruoka. Elokuva vyöryttää kankaalle herkullista katuruokaa siinä määrin, että chili alkaa jo kutitella kitalakea pelkästä katsomisesta. Leffa-iltaa kannattaa pohjustaa vaikkapa käynnillä B-smokeryyn. Itse ajattelin leffan innoittamana tehdä viikonloppuvieraille maniokkisipsejä ja chipotlemajoneesia. Leffassa on myös oikein hyvät musiikit. Yksi ylimääräinen tähti ao. kappaleen käytöstä osana tarinankuljetusta. Juoni on siis lähes olematon, mutta en antanut sen häiritä nautintoa tippaakaan.

//www.youtube.com/embed/pXcad_Qx7aM

Kulinaarisarjan lippulaiva Foodies vie ensi viikon lauantaina katsojat matkalle maailman huippuravintoloihin. Dokumentti seuraa viittä todellista foodieta (En ole muuten koskaan käyttänyt häsää foodie, enkä varsinkaan tämän jälkeen). Kyseiset henkilöt käyttävät naurettavia summia rahaa vuosittain siihen, että matkustavat syömään maailman parhaissa ravintoloissa. Otetaan esimerkiksi yksi henkilöistä, Andy Hayler (kuvassa). Hän on it-miljonääri, joka on syönyt vuoden aikana kaikissa maailman 109:ssä kolmen tähden ravintolassa. Elokuvan alkukohtauksessa hän on pahoillaan, että joutuu juomaan Moet Chandonia, joka ei todellakaan ole hänen suosikkishamppanjansa. Jopa Bollinger olisi kelvannut. Ongelmia on monenlaisia.

Dokumentin esittelemät ruokabloggarit ovat siis kiinnostavia persoonia ja yhtä lukuunottamatta sikarikkaita ruoan ystäviä, joiden mielipiteillä on merkitystä. Foodiesissa päästään vilkaisemaan maailman parhaiden ravintoloiden keittiöihin ja elokuvassa kuullaan myös näiden ravintoloiden kokkien mielipiteitä ruokabloggareista. Sadat toinen toistaan herkullisemmat annokset ja kuvat eri puolilta maailmaa saavat vatsan kurnimaan ja pankkisaldon näyttämään aivan liian pieneltä. Dokumentin lopussa Skinny Bib on asian ytimessä: Joskus ruoka vaan on sellaista, että tekee mieli…itkeä.

Foodies-illassa Ravintola Sunnin keittiössä muuten vierailee kolmen tähden Kikunoissa kannuksensa ansainnut Sari Slotten.

Liput ja hintatiedot R&A-leffaillallisille sekä ekstranäytösten ajat: hiff.fi

Kuvan lähde: R&A:n kuvapankki

kulttuuri leffat-ja-sarjat ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Maniokkichipsien ja chipotle-majoneesin reseptiä odotellessa! Turun Bossasta sai ihania, harmi kun sitä ei enää ole.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *