3 x glitterlakkauksen poistaminen kynsistä

glitter1.jpg

Glitterlakat on iiihaaania, eikä meidän tarvitse keskustella tämän faktan paikkansapitävyydestä tämän enempää. Glitterlakkojen poistaminen puolestaan on melko penaalista, joten minä ja muut kauneuden alan asiantuntijat ollaan tehty kovasti töitä ymmärtääksemme parhaat keinot glitterin kuorimiseen kynsiltä. Vuosien testien tulokset tiivistän nyt tähän postaukseen.

1. Glitterlakkojen poistopurkki

glitter4.jpg

Kynsilakkausten poistamiseen tarkoitetut purkit ovat mahtava ensiaskel glitterlakkojen karkoittamiseen. Tavallinen purkki on hyvä apuri lakkojen poistoon, mutta Sephoran kehittämä vaihtoehtopurkki vie homman pidemmälle! Vaahtomuovin keskelle on lisätty pala karhunkieltä, johon glitterin voi välillä kääntää ja pyyhkiä – karhea sieni raapii lakan irti huomattavasti tavallista nopeammin.

Itse upotan kynnen yleensä noin minuutiksi purkkiin vaahtomuovipuolelle, sen jälkeen käännän sormen ja pyyhkäisen pari kertaa karhunkieleen – sitten sama uusiksi ja kynsi on melkein aina puhdas!

 

Glitter3.jpg

Jos et saa käsiisi Sephoran purkkia, voit tehdä omasi DIY-hengessä. Osta vain kaupasta ohuita karhunkieli-liuskoja ja leikkaa yhdestä 4cm x 6cm pala, jonka ujutat oman purkkisi vaahtomuovin keskelle. Muokkaa palan kokoa, kunnes karhunkieli on sopiva. Voit toki tehdä KOKO purkin itse, leikkele vain lasipurkin sisään keittiötasojen pesemiseen tarkoitettuja sieniä ja kaada pohjalle puolisen desiä asetonitonta kynsilakanpoistoainetta.

 

2. Folionyytit

glitterpoisto.jpg

Tämä on tapa, jota voi modifioida monella tapaa. Osa käyttää sormustimia, joiden sisään vanunyytti on kätevää pakata, jotkut greisit ovat jopa leikanneet kumihanskoista sormet! Toiset vain tekevät nyytit tähän tyyliin. 

 

glitterpoistotuto1.jpg

Revi tai leikkaa foliosta sopivan kokoisia kaistaleita ja aseta niiden päälle puoliksi revitty vanulappu. Kostuta laput yksitellen lakanpoistoaineella – kunnolla kosteaksi. Pakkaa sormet folion sisään ja anna poistoaineen muhia 5-10min lakkauksesta riippuen. 

Sama kikka muuten toimii asetonin kanssa suurimpaan osaan geelilakkauksista.

 

3. Peel ’em! 

 

glitter5.jpg

Jos tiedät, että kynsien pitää olla superupeet vain yhden illan ajan, suosittelen peel-off -lakkaa. Esim. IsaDoran peel-off -base toimii yhden illan keisseissä mainiosti. Vesiohenteisen erikoislakan ideana on tehdä helposti kuoriutuva kerros kynnen pintaan. Monia häiritsee se, että kynnet ovat saattaneet lähteä kuoriutumaan jo saman illan aikana – ei hyvä.

 

glitterpoistoisadora2.jpg

glitterpoisto2.jpg

Omat niksini tähän ovat:

  1. Levitä peel-off -lakka puhtaalle kynnelle
  2. Lopeta aluslakan levitys noin millin päässä kynnen kärjestä.
  3. Anna lakan kuivua täysin mattapintaiseksi ja läpinäkyväksi.
  4. Lakkaa kynnet glitterlakalla ja anna kuivua huolellisesti.
  5. Kuori pois rapsuttamalla kynsilakka irti reunoilta. Kärki saattaa vaatia pyyhkäisyn lakanpoistoainetta, jos jätit sinne raon.

    glitterpoisto1.jpg

Lopputuloksena on jokaisen taktiikan kanssa puhtaat kynnet ilman harmaita hiuksia ja ärsyyntyneitä naapureita 😉

Summa summarum: Glitterlakat eivät ole yhtään niin inhottavia poistaa, kun otat näistä nikseistä vaarin – promise!

kauneus meikki
Kommentit (11)
  1. Voisi kuvitella, että karhunkieli ei ole hyväksi kynnen pinnalle, mutta kai ammattilainen tietää paremmin. Itse arvostan kynsiäni ja en käytä sitä.

  2. No argh, mä oon ihan hulluna aina hinksuttanut niitä ja kironnut kun ei ne …rrkeleelt irtoa millään! Ja sit oon vaan luovuttanut ja antaa niiden kulua luonnollisesti pois ja pitänyt semmosia punk-henkisiä kynsiä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *